• 1982 yılında izmit’te doğmuştur. tiyatroya kocaeli bölge tiyatrosunda başlamış. ardından akademi istanbul tiyatro bölümü’nden burslu olarak mezun olmuştur. 2003 yılında yeditepe üniversitesi güzel sanatlar fakültesi tiyatro bölümü’nü burslu olarak kazanmış ve birincilikle bitirmiştir. şu an kadir has üniversitesi film drama bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam etmekteymiş. 7 kocalı hürmüz ise ilk sinema deneyimiymiş.

    not: bilgiler www.7kocalihurmuz.com sitesinden alınmıştır.
  • hem yetenekli hem başarılı hem de çok güzel bir oyuncu.

    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
  • ezel akay'ın çok güvendiği oyuncu. gerçekten de 7 kocalı hürmüz 'de çok çok iyi oynamıştır.
    sektör hem güzel hem yetenekli bir oyuncu kazandı sanıyorum. yeni işlerini merakla beklemedeyiz.
  • kendisi yerli madeline zima 'dır tip olarak.
  • haber türk gazetesinde yayınlanan röportajına göre; tiyatroya 12 yaşındayken yonca evcimik 'in kendine gel şarkısı ile katıldığı ve birinci olduğu playback yarışmasının ödülü olarak kazandığı bir yıllık tiyatro eğitimi ile başlamış başarılı oyuncudur. 7 kocalı hürmüz filminde, seyircinin tanımadığı (gözünün aşina/ünlü olmadığı) halde önemli bir karakteri canlandırmış ve rolünün hakkını öylesine güzel vermiştir ki, beyaz perdenin ve televizyon ekranlarının yeni bir yüz ve yetenek kazandığının sinyallerini vermiştir. akademi istanbul 'a ve yeditepe üniversitesi' ne burslu olarak girip birincilikle bitiren; kendini geliştirme arzusuyla kadir has üniversitesi' nde yüksek lisans (ileri oyunculuk) eğitimi alan; ezel akay gibi bir yönetmenin 'yeni gözdem' diye bahsettiği; konuk olduğu programlardan takip ettiğim kadarıyla naif ve mağrur olan bu kıza dikkat edilmeli, hakkı verilmeli.
  • an itibariyle muhteşem yüzyıl'da sülümanın kız kardeşi beyhan sultan'ı canlandırmaktadır.
  • bu yıl, afife jale tiyatro ödülleri'nde yılın en başarılı komedi/müzikal yardımcı kadın oyuncusu dalında adaydır. yalnızlar kulübü oyunu ile.
  • tiyatro dünyasında adından yeterince söz ettirmesine rağmen tvde veya sinemada yeterince gözükmediğini düşündüğüm yetenekli oyuncu. mert turak, esra bezen bilgin, merve engin gibi birçok yetenekli oyuncunun daha fazla seyredilebilmesi için tiyatro dışında başka projelerde de olması takipçileri için daha mutlu edici olur. disosya ve yalnızlar kulubünde oynadığı iki karakterin derinine ne kadar indiği sadece izlenillmemiş hissedilmiştir.umarım hakettiği yerlerde olur her zaman.
  • ödülleri toplamaktadır. 18’inci sadri alışık tiyatro ve sinema oyuncu ödülleri'nde, tiyatroda yılın en başarılı yardımcı kadın oyuncusu ödülünü; 13. direklerarası seyirci ödülleri'nde küçük salon en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır.
    (bkz: yalnızlar kulübü)

    ek: yine yalnızlar kulübü oyunuyla afife jale ödülünü* de kucakladı: yılın en başarılı komedi/müzikal yardımcı kadın oyuncusu.
hesabın var mı? giriş yap