• 2 kişinin aynı kıza aşık olması.maca vale kızı alır.
    (bkz: yurtici argo)
  • ikizinizin üstünüze düşme durumu.
  • iki kisinin ayni anda ayni seyi planlamadan yapmasi veya iki olayin ayni anda olmasi gibi durumlarda pisti oldu denebilir.
    (bkz: telefonla kapinin ayni anda calmasi)
    (bkz: telefonu ayni anda iki kisinin birden acmasi)
  • aracınızla giderken, öndeki araç dikkatinizi çeker. çünkü aynı model, aynı renk, hatta aynı plakadır. pişti olmak tabirini bu durum için de kullanabilirsiniz. polise bildirirsiniz, üstüne bir de sizin aracınız çalıntı çıkar, diğeri orijinaldir. taklitlerden kaçınınız.
  • proje fikri üretirken japonlarla sürekli yaşadığım olay.
    onlar önce yapıyor tabii.
  • bilimum pazar keyfi gibi programların dilimize kazandırdığı nacizhane tabir.

    ilgili en son garip diyalog ise altın kelebek ödül töreninde yaşanmıştır. muhabir deniz seki ye okan bayülgen ile karşılaşmasından dolayı sorar:

    -deniz hanım pişti oldunuz okan beyle?
    -gayet normal, iki insanın birbiriyle karşılaşması, pişti olmak da neymiş, ayrıca böyle bir program da var.

    (bkz: pişti)
  • özel hat'tan öğrendiğime göre, iki kişinin(ki bunlar x kişisi ve onun eski sevgilisi veya x kişisi ile x kişisinin eski sevgilisinin yeni sevgilisi olmalı), aralarında 100 metre mesafe bile olsa, aynı zaman dilimi içersinde aynı mekanda bulunmaları anlamına gelen deyiş.
  • iki kişinin aynı yerde bulunup üstlerinde tesadüfen aynı kıyafet bulunması sonucu oluşan olay.
    hadi erkeklerde takım aynı olursa gömlek,kravat vs de farklılıklar varsa ve takımın çok ayırıcı çok alışıldık dışı bir görüntüsü yoksa bu pişti fark edilmez.fakat bayanlarda aynı mekanda aynı elbiseyi giyen iki farklı hanım kesinlikle aralarında 1 km mesafe olsa bile birbirlerinden haberdar olacak,özel olarak çaktırmadan gidip bakılacak ve kıyafetin kimin üzerinde daha iyi durduğu tartışılacaktır.bu tartışmaya asıl bayanları tanımayan ama elbisenin aynılığını fark eden tüm bayanlar katılabilir.

    genelde kıyafet eğer birinin üzerinde bariz derecede kötü duruyorsa olay o kişiye bir şal vs verilmesi veya kişinin sinirinin bozulması sonucu ortamdan ayrılmasıyla sonuçlanır.iki kişide de güzel duruyorsa kişilerin psikolojik durumuna göre tanışmaları,beraber fotograf çektirmeleri hatta arkadaş olmalarıyla bile sonuçlanabilir.
  • rock'n coke'ta bir önceki gece yattığınız kızla ertesi gün başka bir kız yanınızdayken karşılaşmak olsa gerek.
  • en saçma bulduğum kadın triplerindendir (erkeklerde de var mı bilmiyorum). x markadan aldığı ürünü başka biriyle aynı gün giyip karşılaşınca "oooyyy poşto oldooom" diye neden şekilden şekile girilir anlamıyorum. sonuçta aldığın ürün sana özel yapılmamış, bir tasarımcının elinden çıkmamış, tek ve biricik değil. o ürünün sadece sende olmasını istemek başkasında görmeye tahammül edememek neden? hem şu açıdan neden bakılmıyor, seninle aynı zevkleri paylaşan başka bir insan var. oturup bu konuda konuşmak varken köşe bucak kaçıp günü zehir etmek neden? nedeeeeeeeen?
hesabın var mı? giriş yap