• elleriyle buyuleyen kizlardir, bunlar bir insanin hayatinda bir donemi oldukca etkileyebilirler, nasil mi? sizi $oyle alayim..

    yillardan 90 - 91, elimde klasik gitarim surekli maria rita epik muzik okulunda hem derslere hem de associated board of the royal schools music sinavlarina hazirlanilmakta. bu sirada da muzik okulunda ya$anan teori dersleri o gune kadar firsat bulunmayan degi$ik enstrumanlar calan kiz kismi ile bir tani$ma vesilesi olmakta, ne$eden ne$eye ko$maktayiz.. hocamiz inanilmaz geyiq mustafa bey ve o eglencede kakara kikiri muthi$ gecen dersler.. bu yillar benim piyano calan kizlara degi$ik takintilarimin ba$ladigi yillardir.. muzik okuluna gelen idil biret in (genelde butun senfoni ile konsere gelen sanatcilar bir gun oncesinde muzik okuluna gelir ve ufak bir soylesi dinleti yapardi) buyuk etkisi ile ben iyi piyano calan bir di$i cinsten etkilendigimi farkettim. (hayir idil biret degil, teori sinifindaki bir kiz, geliyoruz sabret).

    daha sonraki gunlerde teori dersinin aralarinda ce$itli hatun ki$iler piyanoyu ellemeye calmaya ba$lar, benim de artik bir takintim vardir.. piyano calan bir kizla evlenip ona yillar boyu bakabilirim, onun cali$masina gerek yok, bana sadece piyano calsin.. aklinizda $ekillensin diye yaziyorum, piyano calan bir kiz, yaninda onu dinleyen bir ten yani ben, piyano tu$lari uzeirnde bir ku$ tuyu yastik lafinin beyninizde yarattigi yumu$aklik derecesinde dola$an eller, bu eller daha sonra benim vucudumda geziyor, eline aliyor ($aka lan $aka) ben hu$u $eklinde yerden kesiliyorum.. (yil 1991 ben 14 ya$indayim). bu arada bunu farkeden ki$iler genelde aloo diyor ben diyorum kaptirmi$im super caliyorsun felam olay kapaniyor.. boyle bir $ekilde artik piyano calan kizlarin harika bir hand job yapacagi inanci olu$uyor, dokunu$larinin mukemmel oldugu sanrisi derken.. butun bunlar o donemde kayboluyor, ergenligi sorunsuz atlatirken lise 2 yillarinda bir sevgilim oluyor ki sonlanmasi 8 sene surer..

    butun bunlar unutulmus bir 6 7 sene gecmi$tir, yillardan 99, yakla$ik 4.5 sene sonra sevgilimle ayriliriz.. 95-96 yillarindan itibaren ba$lami$ internet maceramda bir gun piyano calan bir kiz ile tani$iriz, butun ergenlik yillarinin ba$larinda kurdugum her$ey canlanir ki canlanmak zorundadir.. 4.5 senelik ili$kinin bitmesinin arkasindan canlanmayan $ey yoktur o kalbi tamir edebilmek icin.. kiz ustelik uzun boyludur, piyano calmaktadir ben kendime minimum mutlulugu saglayacak ortami kurmu$umdur, daha fazlasi veya daha azi gibi bir derdim yoktur.. tek sorun kiz uzun boylu oldugundan elleri hayvan gibidir, piyano calarken o istedigim hu$uyu o 14 ya$indaki tatmin duygusuyla ya$ayamamaktayim. (farkediyoruz ki bu yillar arasinda ben kendime el guzelligi gibi bir suru kavram eklemi$im vs. )
    bir $ekilde biz beraber tatile gideriz, onun bir arkada$i da gelir tatile.. i$te esasen ona hala aciklayamadigim bu ili$kinin biti$ sebebi o arkada$inda yatar.. havuz, gece hayati derken gunler guzelce gecmektedir.. bir gece laf arasinda bu arkada$inin da piyano caldigi ortaya cikmaktadir ve paris te piyano egitimi almaktadir.
    bu kisim hayatimda bir ilk ve son olmasi acisindan cok ilginctir, ben o nokta da artik benimkinin elleri sebebiyle kaptiramadigim piyano cali$ ki hala hatirliyorum cok da guzel calamiyordu, sikeyim bole minimalist yakla$imi, bir daha minimalist takilmadim zaten, bir anda ellerine ilisir gozlerim, bu kiz dunyalar guzeli bir$eydir ama hic o ana kadar du$unmemi$imdir.. bir anda puzzle teker teker yerlerine oturmaya ba$lar, eller guzel, kiz pariste okuyor piyano, fransizca biliyor ki bu fransizca ayri bir yer edinmi$tir hayatimda hep, gogusleri mukemmel derecede guzel, popo dersen inanilmaz.. bir anda puzzle in olu$turdugu butun benim mavi ekran vermem oluyor.. minimalist takilip sadece piyano calabilme yetisinin yettigi bir hayat gecirme fikri altust oluyor, beynimin bug i sonucu endless loop a giriyorum ve bu loop tan cikisim minimalistligimi sikeyim diyerek oluyor, bir anda kadere kufrediyorum derken benim ili$ki allak bullak oluyor cunku icten ice ya$ayan bir insan degilim bu tur $eyleri..

    bu aldigimiz dersten sonra kaderin cilvesi midir bilinmez, 2 sene boyunca uzerimde ilginc bir durum var. bu bahsettigim uzun boylu kiz arkadasim ayni zamanda mimarlik okumaktadir.. ayrilmi$izdir dogal olarak.. daha sonrasinda ben londraya giderim, orada bir sari$in italyan kiz arkada$im olur, kendisi mimardir.. ben bi i$killenirim, daha sonrasinda turkiye ye donerim ve ny a giderim yaklasik 8 ay sonra, ny da metro da tani$tigim ne hikmetse sari$in hatun ki sevgilim olur daha sonra kendisi de mimardir.. ben artik uzerimde bir curse olduguna karar veririm.. ny dan donerim, dondugumde bir $ekilde internette irc de yillar oncesi ki tam olarak 1991 yillarina denk gelir, ayni kursta piyano calan bir kiz arkada$ima rastlarim, kendisiyle bir anda cok muhabbetimiz koyula$ir, sevgili gibi olaylar olur ve tahmin edersiniz ki $uphesiz kendisi okuyup mimar olmu$tur.. bu uclemeden sonra kesinlikle mimar hatunlardan uzak durdum cunku olaylarin geli$imi her birinde de elimde degildi.. sari$in ve mimar olan butun bayanlardan kacar olmu$tum, neyse zamanla gecti bu curse.

    i$te bu piyano calan kizlar hayatimda hem bir ogreti hem de bu $ekil bir kendini ogrenme sureci ya$attigindan cok ilginclerdir..
    ili$kilerde minimalistlikten vazgeci$ ve kendini tanima surecinde entry e e$lik ettiginiz icin te$ekkur ederken, sozlukteki piyano calan sari$in mimar bayanlara selam ederim..

    klavsen de ayrica cok sevdigim bir enstrumandir.. sesini duydukca ziplamak isterim..
    gozume inanirim, haydi zipla !
  • (bkz: amy lee)
  • (bkz: plum) piyano calisi da en az resim yetenegi ve fotograf gozu kadar iyidir. ozledim be...
  • arzu nesnesidirler.
    ek: (bkz: arzu nesnesi)
  • aşağıda belirtilen videoda görülebilecek narin, zarif kimselerdir. pamuk gibin. oh bebek, pamuk gibin.
    http://www.youtube.com/watch?v=zqyfjvnwwto&nr=1
  • bu kızları günlük hayatın içinde es geçebilirsiniz. ama piyano başında bu kızlar bir çekici olur, güzelleşir, insanın sarmalayası gelir. o eller, o parmaklar, o surat ifadesi sabaha kadar izlenir. zaten genelde sakin hatunlardır bunlar.

    lafı uzatmıyorum. karşı apartmandaki kız; iş bu entari sana evlenme teklifidir. cevabın evet ise yarın sabah şu ana kadar sadece 2 defa çaldığın "beethoven senfoni no 7"yi çal ve yeni bir hayat kuralım. çocuğumuzu da saksofon derslerine yollayalım. sonra ver elini glenn miller'lar, benny goodman'lar. sabah akşam çalalım. arada sevişiriz de tabii eşek değiliz ya.
  • olmadı ki söyle bir sevgilimiz. hep hayalimdir o calsın piyanoyu ben arkadan gideyim, farkettirmeden boynuna bir öpücük kondurayım. hepsi bu sonra ayrılabilirz ama ayrılmayadabilirz bilemedim simdi. piyano calan bayanlara selam ederim..
  • zarafet ve cekicilikte alayini ezerler. sadece ve sadece yan flut calan kizlar'a gecilebilirler.
  • bir keman çalan kız etkisi yaratmayandır.
hesabın var mı? giriş yap