• saat 2.00 itibariyle ps3'u kapattirip, ustune pc'yi actirip, ustune sozlugu actirip entry girmemi saglamis oyundur. bu bakimdan bir ilktir futbol oyunlari icerisinde, tebrik ediyorum konamiyi.

    pes soyle harikadir, boyle kotudur gibi seylere girmiyorum. bu yeterince tartisilmis, pek cok kisi fifa'ya donmus bile yillar sonra. ben hala pes'te israr eden (muhtemelen fifa'nin kombinasyonlarini ogrenmesi zaman alir, bi de ustune para vericem blueray almak icin gibi dusuncelerle, ha bir de belki de aliskanliklar sebebiyle, bilmiyorum o ayri bir entry konusu) biri olarak bu gece itibariyle delirmis bulunuyorum.

    sebeplerim var.
    oyunu seviyorum aslen, hele evime gelen yakin dostlarimla saatlerce oynamaktan cok zevk aliyorum, eh cok muhtesem olmasam da iyi bir oyuncuyum da diyebilirim

    1- kardesim, networkte 15 dakikalik mac icerisinde ceza sahasinda 4 kere hayvani sekilde dusuruldum, biri bile mi penalti olmaz? gizli bir ayar mi vardir?

    2- neden ama neden istedigim oyuncu olamiyorum her zaman defans yapma sirasinda. ayni sey hucumda paslasmada da gecerli, istedigim adama gitmiyor paslar her zaman. bilgisayar karar mi veriyor o anda "oraya pas gitmez gel en iyisi biz bu pasi diger adama verelim" diye? sana ne lan, ben o tarafa denemek istiyorum.
    gelmis gecmis tum ayarlari ve kombinasyonlari denedim. bana kimse bisey anlatmasin, ustune tez yazarim bu paslasma salakligi konusunda

    3- allahaskina o tac atislari nedir? hadi taci guzel attirmiyosun, ya ilk salisede aticaksin, ya da omru billah yakindaki istedigin adama atamicaksin (zira atacagin adami ayrica yonlendiremiyorsun bir de, eger 2vs2 oynamiyorsan tabii) , eh bu durumda uzun tac atisi yapcaksin ama adam da ona yonlenmicek ilk anda. off daha anlatirdim ama gina geldi, geciyorum bunu. keske tek eksigi bu olsaydi oyunun

    4- network rezaleti nedir allahaskina. tamam ttnet de kotu ama bari turk arkadaslarimla 8mbit internetle oynarken agirlasma, lag , kopma vs. olmasin yahu. yabancilarla oynamayi gectim de, bari turklerle muhabbetimi bok etme be konami, allahin adini verdim. dalga konusu oldun fifacilar arasinda bu network konusunda, haberin yok heralde?

    ben biraz dik kafaliyim, uzun yillar guzel vakit gecirdigim bir oyunu kolay birakmak istemiyorum. ama fifa99 da yasadigim heyecani da dusununce, acaba diyorum zamani geldi mi artik bizim kurkcu dukkanina ugramanin?

    ah be pes. ah be konami. benim gibi sadik bir pesseveri bile bu hale getirdin, alacagin olsun...
  • can sıkıntısından ayhan akman ve elano'nun yerini değiştidrim. ayhan gol kralı oldu. öyle de acayip bir oyun.
  • http://www.youtube.com/watch?v=ullb0nosovi adresindeki videodan artislik hareketleri öğrenilebilen futbol oyunu.
  • kare + çarpı (şut+pas) yaparak orta sahadan ceza sahasına herkesi çalımladığım pes versiyonu
  • konami, yaptığı açıklamada pes 2010'un iphone ve ipod touch için de hazırlanıp haziran ayında satışa sunulacağını izah etti. online oyun modları dışında uefa şampiyonlar ligi ve uefa avrupa ligi gibi elementlerin de oyunda yer alması futbol keyfini arttıracağı şüphesiz bir gerçek.

    http://uk.games.konami-europe.com/…ws.do?idnews=487
  • oyunun pc versiyonu varken ve ds3 ucuncu parti yazilimlar araciligiyla kablosuz bile kullanilabiliyorken, insanlar hala neden ps3 versiyonuna tenezzul eder anlam veremiyorum. ben yaptim konamiye ettigim kufur kat sayim minimum seviyelere indi.

    not: ayrica yirim o soundtrack'i.
  • oyundaki en iyi oyunculardan birisi alexandre pato.
    1-2 seneye kadar gerçek hayatta da bu şekilde olmasını bekliyorum.
  • pes 2009'da hali hazırda bulunan become a legend kariyerimi bırakmayıp devam etmek için oynamadığım oyundu. zaten hakkında duyduğum yorumlar, oyuna ait birkaç video vs. çok da iştahımı kabartmamıştı kendisine. sadece pes oynama buluşmalarında milletle oynarken 2010 oynamak zorunda kalıyodum, ve bazı farklılıklardan dolayı epey zorlanıyordum pes 2010’da.
    ama bu pes 2009'dan da fazla memnun olduğum anlamına gelmiyor tabi. şimdi nedenlerinden uzun uzun bahsetmeyeceğim, buradaki entryde döşedim zaten. lakin ki pes 2010'un hakkındaki şu entryleri;
    (bkz: #18845042)
    (bkz: #18846788)
    (bkz: #18853312)
    (bkz: #18895618)
    (bkz: #18669506)
    ve daha nicelerini okuduktan sonra, 2009dan sonra bir gıdım yol alınmadığı, konaminin akıllanmadığı fikrine ulaştım. hala paslar alakasız yerlere gidebiliyor, oyuncu seçimlerini kafasına göre yapan oyun boktan seçimlerle deli ediyor, hakem kararları skandal, afedersin yarak kürek takımlar barcelona gibi, öyle efsane olmayan oyuncular da messi gibi oynuyor vesaire vesaire.
    iyi ki de 2009'a devam ediyormuşum dedirtti. işte bu noktada alakasız şekilde en çok ea sports'a sövdüm arkadaş. şiir gibi oyun yap, sonra pc'ye dandik olanını çıkar (futbol oyunlarını pcde konsolla oynuyorum, ps3 xbox pahalı kardeşim), iyi halini oynayabilmek için next-gen konsola bir ton para bayılmak zorunda bırak. netice olarak resmen muhtaç kalınan oyun serisinin 2010 sürümüdür.
  • modaaa, look at me up here. i am on the ekşi sözlük. ehe. başlıyoruz.

    bugünkü dersimizin konusu: babası belli olmayan yavşakların çalıştığı bi japon oyun firmasına ofsayt nasıl anlatılır? kesinlikle kadınlara ofsayt öğretmekten çok daha radikal bir yaklaşım gerekiyor. çünkü ofsaytı öğrenmek isteyen kadınlar bu konunda isteklidir. ayrıca hepsi birer adet beyne sahiptir. ama bu sikimtraş japonların öyle bir kaygısı var mı? onların memnun kaygısızını sikerim ben.

    ofsaytı bilmeden ofsayt taktiğini stratejiler arasına yerleştirirsen ne olur? körünün siki olur. tabii ki pes'te olduğu gibi pas ayaktan çıktıktan sonra geri koşan angutlar sürüsü peyda olur. yani son adam diye kara kapçık bi herife güvenip defans yapamıyorsun. çünkü bilin ki o piç ileri koşup arkadaki rakibi boş bırakacaktır. bunu tabii gidip ofsayt taktiğini kodlayan götlembiğe anlatamazsın. sadece gözlükleri göz bebeğini kesene kadar yumruklayabilirsin. ya da zafer işareti yapan parmaklarını mengeneyle kırabilirsin. neyin zaferi yavşaldinho? ne yaptın da zaferini kutluyon?

    lan oyunun orijinali 80 lira, korsanı 2 lira ama bana her yıl yarattığı gamepad masrafı 400-500 lira. bunun ilerde huni masrafı olacak, prozac'ı olacak, aspirin'i olacak. orospu çocuuuuu. i definitely slept with a prostitute last night.

    entarimi bugünün zayiatının belgesiyle noktalıyorum. tabii bu gamepad'i kırmak için kullanılan dizin mr sonuçları henüz gelmedi. belki yapımcıların yolu buraya uğrar da görüp ufak da olsa bir suçluluk duyarlar. ulan laftan anlıycanızı bilsem, okuyun adam olun diycem ama...

    http://www.resimupload.com/…736462644_img_1387.html
  • artık defanstan çalıma başlayıp gol atılamayacağını gösteren oyundur. diğer pes sürümlerinden bir farkı bireysel oynamanız çok zor, hatta imkansız. nitekim tek başınıza turnuva, lig tarzı şeyler yapıyorsanız gayet keyif almak mümkündür, gerçekçidir. he benim için gerçekçiliğe gerek yok ben vs ci adamım, vs de yeniliyorsam her türlü çamurumu atar, pisliğimi yaparım mantığındaysanız size gelmez.

    sonuç olarak;
    vs için; winning eleven 10 veya pes 2009
    tek takılanlar için: pes 2008 veya pes 2010 yeterli olacaktır.
hesabın var mı? giriş yap