• çektiği filmlerin şiddet sahnelerinden yola çıkarak, bir adam katliam yapmaya kalkıyorsa, bu quentin tarantino'nun suçu değil, o adamı böyle gerizekalıca yetişitirenlerindir.
  • filmlerinden bazı sahnelerin çıkarılmasını istemediğim yönetmen. zaten kim öyle bişey istiyomuş anlamadım. ama tabii ki seve seve izledikten sonra o bazı sahneler hakkında konuşmaya, sahneleri ve de filmi eleştirmeye hakkımız var. bu eleştiriler de filmleri sansürlemek, onaydan geçirmek falan anlamına gelmiyor.
    diğer taraftan filmlerine bakarak fikrini, niyetini, zihnini okumak da en doğal hakkımız tabi, komik olmayınız. çünkü sanat dediğimiz şey de tam olarak bu zaten, fikirsiz bir halt değil.
  • yaptığı işin sinema değeri küçümsenmeyecek yönetmen. lakin son yıllarda sanki şike yapıyor gibi. ikidir sırtını dönem görselliğine dayayıp, pulp fiction'da yaptığı gibi, kendi yarattığı görsellikle meydan okumuyor.
  • adam bu işin atası bence hastasıyım django unchained ile bir kez daha kalbime taht kurdu daha çok film yapmasını diliyorum
  • film çekimleri esnasında cep telefonu kullanılmasını yasaklıyormuş, bu konuda çok katıymış.

    edit: bilgi abd'li talk show sunucusu conan'dan. waltz da doğru olduğunu söylemiş.
  • çok sinirli yönetmendir. niliwood show diye bir videoda kurgu da olsa pek güldürdü bu siniri.

    sen tut koca tarantino'ya "selam, nabersiniz" diye sormaya başla, sonra cozutup neydi o filmlerdeki şiddet sahneleri diye giriş. kızarım abi ben de olsam!

    (bkz: oraya gelirsem ben seni)
    (bkz: ben de seni)
  • dünya üzerinde bu adamın filmlerini izleyip de şiddet uygulamaya başlayan ve bu şiddetin birdenbire iyi bir şey olduğuna ikna olan insan ruh hastasıdır. herhangi bir sanat eserinde gördüğü kötü herşeyi örnek alan kişi de ruh hastasıdır. çok daha ileri gidersek eğer bu sahnelerin bilinçaltında çok acayip şeyler yaptığına dair "çılgın projeler" varsa o zaman çok fantastik bir boyuta geçiyoruz demektir. hatta hepimiz film izlediğimiz için katil olabiliriz anlamına gelir.

    bu kadar hastalıklı bir bakış olursa dünya üzerinde hiç bir şekilde film, dizi çekilmemeli, hiç bir şarkı yazılmamalı. bunun sonu yok.

    mesela dexter gibi şahane bir diziyi asla izleyemeyecek olmamız anlamına gelir bu. dexter'ı izleyen bir insan katil olmaya karar veriyorsa o zaman gidip hastaneye tedavi olsun. dexter dizisindeki müthiş monologları, iyi/kötü anlayışında yarattığı çelişkileri arka plana atıp da sadece şiddete odaklanıyorsa bir insan, şiddeti örnek alıyorsa ruh hastasıdır. o insan bir kıvılcım bekliyordur, zaten katildir yani. bu diziyle alakalı bir şey değildir. o anda sinir olduğu bir insana denk gelmesi bile belki o insanın katil olmasına yeter.

    sonuca bakmak çok önemli. eğer tarantino "naziler aslında doğru yapmıştı", " insanları köle gibi alıp satanlar çok doğru yapmıştı" diye bir mesaja bağlasaydı filmlerini o zaman allah ne verdiyse her lafı ederdik. bir insan tarantino filmlerinde yazılmış müthiş diyalogları, hikayeyi, senaryoyu görmüyorsa ve sadece şiddeti örnek alıyorsa diyecek hiç bir şey yok. ama biraz geniş bir bakış açısına sahip olmaktan kimseye zarar gelmez. hele ki sinema sanatında.

    biz burada kızılderililere ve siyahlara yapılanlar abd tarihindeki iki büyük katliamdır diyen ve django unchained ile şiddeti gerçekte olduğundan çok daha az gösterdiğini söyleyen bir adamdan bahsediyoruz. bazı şeyleri dinleyip anlayıp ondan sonra yorum yapmak daha doğru.

    biz izleyicilerin filmleri sadece şiddeti örnek alarak izlediğimizi düşünenler varsa bizi salak yerine koyuyorlar demektir. ama o kadar da aklımız çalışıyor çok şükür.
  • kanlı sahnelerini gerçekten başarılı bulduğum yönetmen. sıkı bir sergio leone hayranı olduğumdan filmlerde leone kalitesi ararım. tarantino kesinlikle çekim teknikleriyle bu başarıyı yakalıyor.
  • filmleriyle alakalı süper bir istatistik.

    https://twitter.com/…tus/302415511415840768/photo/1
  • hangi filminde kaç kişiyi, nasıl öldürdüğü için:
    https://pbs.twimg.com/media/bdly5dscuaavyrd.jpg
hesabın var mı? giriş yap