• yaz aylarinin vazgecilmezi. alkolsuz olanlari da var. ornegin grolsch'un zencefil limon ya da ice tea limon gibi secenekleri mevcut.
  • hani derler ya su yerine bira için diye avrupa'da malum su pahalı.. bira değil, radler için siz.

    ne çok tatlı olmalı, ne birası fazla, içindeki azıcık alkol oranı ile ( yarıya falan düşüyor işte ) ne alkollü içecek etkisi yapar, ne boşa içtirir. yemeklerin yanında rahat rahat giden bir içecektir. birayı sevmem diyen herkese ısrarla denetiyorum, hiç olumsuz yorum duymadım şu ana kadar.

    benim en sevdiğim viyana şnitzeli ile tüketimidir.. (bkz: figlmüller)

    not: radler eşliğinde yazılmıştır.
  • an itibariyle televizyonda kelime oyununu izlerken tavuklu yemeğimin yanında zevkle yudumladığım kokteyl ??
    ben keyifle tüketiyorum.
    ortama ayak uydurmaya çalışan ama alkol tüketmekten çok hoşlanmayanlar için de ideal diye düşünüyorum ??
  • ulan neden gelmiyor bizim ülkeye diye sordurtan efsane soft içecek. amstel olanı gayet başarılıdır
  • ilk defa avusturya`da denedigim, gösser markali olaninin marketlerde yaklasik 1 euro civari oldugu, tadi harika, yazin on numara giden bira. acilen turkiye`ye gelmesi lazim!
  • turkiyeye gelmesini gec, kesfettigim yer olan ispanya'da bile tek içen ben misim gibi gelen yüzde iki alkollü içecek. kimi markette biralarin yanında kimi marketlerde meyve sularının yanında kimi marketlerde gazlı içeceklerin yanında, satanlar da ne olduguna karar verememiş. ama limon suyu var, gazoz var, bira var, hangi rafa koysalar yanlış yapmış olmuyorlar xd

    ispanya sokaklarında sıcakta gezerken, tüm barlar da siesta için kapatmisken iki tane alıp bir parka veya plazalardan birinde golgede kalmış bir banka oturup içmeye bayıldım, size de öneririm. marketlerde tanesi 60 cent civari.
  • biraya alternatif olarak, normalde tavuklu yemeklerin ve pizzanın yanında içilen bir alman birası çeşidi. genelde limonata ile buğday birasının karışımıyla yapılır. koyu bira veya beyaz bira kullanımına göre tat değişir.
  • yaz günlerinde parklarda ve bahçelerde içilesi, ferahlatıcı ve düşük alkollü olmasından mütevellit bünyeyi yormayan limonlu ''biramsı'' içecek. alman limonatası.
  • radler sizi kesmiyorsa eğer, radleri bir bardağın yarısına kadar doldurun, geri kalanına da jagermeister abanın. radler varsa zaten almanya'da olduğunuzu varsayıyorum, ucuza jager bulursunuz. böylece alkol oranı yükseltilmiş hoş bir kokteyl elde etmiş oluyoruz. afiyet olsun.
  • vakti zamanında bir avrupa yolculuğunda içtiyseniz ve avrupa'nın herhangi bir yerinde yaşayan akrabanıza, eşinize, dostunuza getirtme ihtimaliniz yoksa schweppes bitter lemon ile herhangi bir birayı karıştırıyorsunuz ve radler'e yakın bir tat elde ediyorsunuz.

    evet birebir aynı olmuyor ama özlem gideriyor en azından.

    amstel ile ottakringer markalarına ait olanları içtim. ottakringer'in yeri çok ayrı.
hesabın var mı? giriş yap