• rezillik.
    (bkz: hoşgörü dini)
  • büyük ihtimalle artık belediyelerde para kalmadığından okul iftar işini üstlenmiştir ve de çalışanlarını daha fazla mesayiye bırakmamak adına böyle bir yola sokmuşlardır. eğer ki kendileri de bir hoşgörü dinine mensuplar ise bu saat uygulamasını kaydırmak yerine genişletmek durumundalar.
  • zaten belediye gibi çalışan itü yönetiminin bir ilke daha imza atarak oruç tutmayan öğrencileri 2 saat daha açlığa mahkum etmesiyle sonuçlanacak değişimdir.
    .
    öğrencilerin mağdur olmaması adına, "iftar" adı altında, ayrıca o saatlerde yemek koyabilirsiniz ama halihazırda öğrencinin elinden yemeğini almak da ne demektir?
    .
    yaptığınız bu aymazlık, yök'le atanan rektörlerin, öğrencilere okulda ne denli yaptırımlar uygulayabildiğinin göstergesidir. itü öğrencileri uzun zamandır diğer okullarda da olduğu üzere birçok sıkıntı yaşamaktadır.
    .
    müşteri değil öğrenci demeyi bilen itü öğrencisi bu konuda da tepkisini göstermelidir.
    okul yönetimi ve kamuoyuna:
    1-) öğrencinin yegane beslenme ihtiyacını kendi kafanıza göre değiştiremezsiniz. hava 10'da kararsaydı, 14:00'dan 22:00'a kadar 8 saat sizi mi bekleyecekti bu öğrenciler? veyahut farklı bir dini görüşe sahip insanların haklarını hiç dikkate aldınız mı şimdiye kadar da böyle bir karar verdiniz? ne zaman bu tarz irticai hareketlerden vazgeçecek ve itü'nün bağımsız ve laik rektörü olmayı başaracaksınız?
    2-) hadi islamın hoşgörüsü yalan, iktidar öğretti sağ olsun millete; peki hastası var, ilaç kullananı var, onları da mı düşünmezsiniz bre akıllı diye geçinenler?
    3-) bu soruların dahi ne kadar utanç verici olduğunu ne zaman anlayacaksınız?(bu cümledeki soru işareti anlamını 3 nokta'ya devretmiştir)
    .
    ey okul yönetimi: oturduğunuz koltuklar bu ülkenin dört bir yanındaki insanların vergileriyle dönüyor, babanızın malı değildir. her öğrenciye eşit muamele gösterip, kayırmadan hizmet vermekle yükümlüsünüz, aksi takdirde davrandığınız müddetçe okul içerisindeki meşruiyetinizi ayaklar altına almışsınız demektir.(gerçi okul içinde örgütlenen gerici kısımlara verdiğiniz imtiyazlarla iyice batırdınız okulun yüzünü )
    .
    vadi'de ve med'te forum alınıp, tez vakitte dilekçe toplanması, itü öğrencileri'nin taleplerini rektörlüğe ve kamuoyuna duyurması gerektiğini düşünmekteyim.
    .
    not: bir hışımla yazdım, imla kusurum varsa yeşilleyin hocamlar
  • neredeyse her gün finallerin olacağı haziran ayındaki final haftasında 30.000 kişilik okulun çoğunu mağdur edecek bir karar. en geç 5.30'da biten ders ve 5'te biten final sınavı düşünüldüğünde 19'a kadar bekleyip bir de yemek sırasına girmek oldukça saçma.
  • yemek saatinin ileri alınması yerine uzatılması ile duzeltilebilecek saçma karar
  • %99.9'u müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. sorun olmayacaktır.

    mesaj kutum dolmadan editi: ironi.
  • oruç tutanları düşünerek dinsiz tayfayı sinirlendiren rezalettir.
    acilen yemkhanenin 16:00’dan 20:00’a kadar dışarıda görsel şov eşliğinde hizmetler vermesi ve tam iftar saati hizmeti durdurması akabinde müslümanlara yallah arabistana anonsu yapması gerekir.
    işte o zaman burada “itü’nün medeniyet kokan yemekhanesi” tarzında başlıklar açılabilir.
    1 ay sabredin amk 3 kişiden 2 si oruçlu bi mağdur olmayın iki dakika.
  • sorsak "işte öğrencilerimizi oruç tutmaya teşvik ediyoruz" derler.
    bunun bir teşvik değil zorlama olduğunu anlamayacak beyinler yüksek mevkilerde görev almaya devam ettikçe ülke daha da kötüye gidecek.

    edit: imla
  • insanlar birbirinin inancına saygı gösterdiği sürece hiçbir sıkıntı oluşmayacak durumdur. bir ay katlanıverin yani ne olur ki, yarım saat aç kalsanız ölmezsiniz.

    rezalet puanım 0
  • bu tarz zamanlarda taraf gözetilmeden bir şekilde müşterek bir çözüm yolu aranması son derece olağandır. yemek saati iftar saatinde başlayacak şekilde çekilmiş olsaydı o zaman kabul edilemezdi ama şu an bu durum böyle zamanlarda hoşgörü ile yaklaşılmayacak bir durum değil. iftar saati bugün istanbul için 20:22 gözüküyor. oruç tutmayanlar 19.00'dan itibaren gidebilecekler. oruç tutanlar da 20.00'den sonra yavaş yavaş giderler.. gönüllülük esasına göre yine de bir dağıtım yapılabilir ama kimsenin mağdur olmayacağı bir düzenlemenin yapılmasının zor olduğu böyle anlarda bu şekilde çözüm üretilmesinin zararsız olduğunu düşünüyorum...
hesabın var mı? giriş yap