• peter dinklage, anton yelchin, julia ormond, henry ian cusick'in başrolünde olduğu bağımsız bilim kurgu, gizem drama filmi. 24 ağustosta google play'de yayınlanacak.

    https://twitter.com/…iniz/status/897168585478615040
    fragman
    poster
  • 8 eylülde vizyona giriyor. türkiye vizyon tarihi belirsiz...
  • peter dinklage namı diğer tyrion lannister'in da kadroda olduğunu görünce ilgimi çeken, 24 ağustosta amerika'da vizyona girecek bilim kurgu, dramla menşeyli film.
  • game of thrones'daki cücenin oynadığı film.
  • gün itibarıyla malum ortamlarda boy göstermiş, mark palansky filmi. 2017 yılı yapımı filmimiz, insanların hatıralarını depolayan bir makina icat eden bir adamın ve deneklerininin hikayesi .hatıraları belli bir filtreden geçirip istenmeyen hatıraların hafızadan silinmesini ya da geri canlandırmasını sağlayan makina, epey sorunlar yaratacak ve bazı insanların hayatını alt üst edecektir. son olarak görüntü yönetiminin oldukça başarılı iş çıkardığını yazıyor ve iyi seyirler diliyorum.
  • insana "anton yelchin ölmemiş miydi lan?" sorusunu sorduran film. *
  • ilginç bir konuyu sıkıcı biçimde işleyen filmlerden biri dahadır.

    film ağır aktığı için seyrederken gereksiz uzun geliyor. özellikle bazı kısımları resmen konferans dinlemeye gitmişsiniz gibi. güzel bir senaryoyla soluksuz izlettirebilecekken nedense ya tercih etmemişler ya da becerememişler. film çok mu kötü? hayır, vakit geçirmek için yine de izlenebilir.
  • uzun zamandır izlediğim sağlam senaryolu filmler'den biri
  • oldukça heyecan verici bir konuya sahipken onu genişletmek yerine sıkıcı bir hale getirmiş film. bilim kurgu hevesiyle açıp hayal kırıklığına uğramamak elde değil. hatta iyi bir film izleme niyetiyle oturup hayal kırıklığına uğramamak da elde değil. ancak başrol seçimini peter dinklage'den yana kullanarak da takdirimi kazanmadılar değil. bir cüce ve ya bir engellinin rol aldığı ama bu engelin filmde hiç kullanılmadığı bir film görmemiştim. eğer bir cüce varsa konu onun hayatta yaşadığı zorluklar oluyor genelde. ki peter dinklage'in yıldızının parladığı game of thrones'da bile bu durum dizinin birçok bölümünde alay konusu oldu. ancak bu filmde rol kesinlikle izole durumda ve bu bakımdan bence cesur ve anlamlı bir hareket olmuş. filme dönersek;

    --- spoiler ---

    elde anıları somut görüntülere çevirebilmek gibi harika bir konu var ancak olay mucidin ölümündeki gizem ve kardeşin son sözlerinin ne olduğu üzerine kurulmuş. işin komik tarafı ölümde gizem yok. çocukta ilk sahnede görüldüğü gibi zaten şarkıyı mırıldanıyorumuş.

    son olarak, bardağın dolu tarafı niyetine filmden çok beğendiğim bir konuşmayı eklemek istiyorum:

    'yıllar geçtikçe yaptıkların değil, yapmadıkların seni tanımlamaya başlar. fransızca öğrenecektim. kitap yazacaktım. mutlu, büyük bir ailem olacaktı ama teker teker ya ben bu hayallerden vazgeçtim ya da onlar gerçekleşmedi ve geriye kalanlar beni oluşturdu.
    sanırım bir bakıma hepimiz gerçekleşmemiş hayallerimizin kalıntısıyız.'
    ne harika ne doğru bir tespit..

    --- spoiler ---
  • peter dinklage, merhum anton yelchin gibi oyuncuların ve bilim kurgu türünde olması sebebi ile ortalamanın üstünde bir beklentiyle izlenmiş ve hayal kırıklığı yaşatmış bir film. herhangi bir ilk ve ikinci sezon black mirror bölümü daha iyidir kanımca. sıfır aksiyon ve yeterince iyi verilemeyen gerilim daha çok duygusal dram türünü ortaya çıkarıyor ki bilim kurgu türünde hiç de beğenmediğim bir deneyim duygusallık. son 10-15 yılda çekilen basma kalıp yapımların tuzağına düşüp şaşırtıcı son ile vurulmak istenmiş onda da elbette başarısız olunmuş. seyirci artık 100 dakika dram izleyip vurucu son ile tatmin olmuyor, bu gidişatın değişmesi lazım sinema sektöründe.
hesabın var mı? giriş yap