• ön edit: bugün itibariyle renault port'takı veri düzeltilmiştır. her zamanki gibi ekşi sözlük'e ve yardımını esirgemeyen değerli yazarlarımız teşekkür ederim.

    29 temmuz 2020 tarihinde renault gülpar kayseri bayinden ikinci el, 2016 model 56412km'de renault symbol araç aldım. araç o dönem 89000? idi. ayrıca eş değeri araçlar sahibinden.com'da 85000? civarı alınabilirken servis bakımlı olması nedeniyle bu aracı tercih ettim.

    satış temsilcisi s. isimli hanımefendi aracın kendi müdürleri tarafından kullanıldığını belirtti ben de aracı satın aldım.

    önceki gün tesadüfen renault port uygulamasına girdim ve aracın bilgilerini yükledim(araç şasi ve motor numaralarını) ardından aracın 12 aralık 2019 tarihinde aynı servise bakıma girdiğini servis tarihçesi kısmından öğrendim ancak buradaki bilgi aracın bakıma girdiğinde kilometresinin 58192km olduğunu belirtiyordu. yani aracım 58192km'de bakıma girmiş 7 ay sonra da 56412km'de bana satılmıştı.

    ardından renault gülpar bayine gittim e. isimli satış temsilcisi bana yardımcı olmak istediğini söyledi ben de durumu anlattım kendisine evrakları gösterdim ancak tahmin edebileceğiniz üzere kendisi yetkili arkadaşa yönlendirmesi gerektiğini belirtti bu sırada bir telefon etti ve telefonla aradığı satış müdürüne "müşterinin biri kilometreyi kafaya takmış" diye bir ifade kullandı ben de kendisine bu kafaya takmış müşteri sıfatının hoş olmadığını akademik olmayan bir dille açıkladım.

    sonrasında servis müdürü y. bey benimle görüşmek istedi kendisi bu durumu olağan bir durum olduğunu anlatmaya çalıştı ancak haliyle ben ikna olmadım renault port'ta hatalı olduğunu iddia ettiği kaydın değiştirilmesini rica ettim ancak bunun için fransa'ya mail atmaları gerektiğini şu anda mümkün olmadığını belirtti. ben de ikna olmadığımı herhangi bir para talebim olmadığını aracı kendi kilometresi(sonuçta ikinci el bir araç aşağı yukarı çok fark etmez) ve değerinde eş değer bir araç ile değiştirmek istediğimi para ya da tazminat talep etmediğimi belirttim(araca ihtiyacım var ve amacım bağcıyı dövmek değil) mudur y. bey yetkiliyle görüşmesi gerektiğini belirtti tamam dedim bir süre sonra gelip aracı bana sattıkları değerden geri alabileceklerini ve bindiğim süreyi de kira olarak bu miktardan duseceklerını belirtti.(bu süreçte aracın değeri 10-15bın arasında arttı) yani yaklaşık 110000? değerindeki aracı fırmaya yaklaşık 78000?'ye satmamı teklif ediyorlar.

    teklifin yeteri kadar komik olduğunu ancak benim espri eşiğimi aşmadığını belirttim. tabi muhabbet elinden geleni ardına koyma şeklinde sonuçlandı.

    öncelikle bu tarz firmalar hukuki yavaşlık ve diğer nedenler dolayısıyla bu durumlardan korkmuyorlar.

    sonrasında bu firmanın sahibi kayseri ticaret odası başkanının kardeşi ahmet gülsoy'dur. dolayısıyla yine kayseri' de etkili ve güçlü bu isimden dolayı yine korkmuyorlar.

    müşteriyi koruması gereken yasa bu tarz durumlarda ne yazıkkı yoğunluktan dolayı çok yavaş işlediği için bu gibi mağduriyetler ve rezalet başlıkları çok fazla göreceğiz.

    devamında satış yaparken son derece kibar davranan işletmelerin bu tarz durumlarda müşteriye yaklaşımı gerçekten harika(!)dır.

    edit 1: görsel 11 eylül 2020 cuma günü renault port'tan alınmış servis tarihçesi.

    edit 2: görsel
    aracı aldığım 29 temmuz 2020 günü renault gülpar onaylı garanti formu.
  • kilometre mi düşülmüş, düşülmüşse 3-5 bin mi düşülmüş. yok servis kayıtlarına hatalı girildiyse kısa süre sonra o rakamdan yukarı olur zaten. kelli felli kavgaya gerek yok sanki.
  • km düşürmek nitelikli dolandırıcılıktır, kanunda yeri vardır. hırsızlığı ve dolandırıcılığı hafifletme çabası içinde olmayın.
  • rezalet puanım 8/10
    km kontrolünü ilgili siteden almadan önce yapmalıydı.
    otomobil işi ile uğraşan kimseye güvenilmeyeceğini bilmesi gerekirdi.
    ayrıca mağdur yazarın iyi niyetli tutumunun,alaya alınması ,rezaletin seviyesini arttırıyor.
  • 1km bile düşürseler suçtur. suçun azı çoğu olmaz. 3-5bin km'ye takılmayın diyenler var. yarın sizi biri bıçaklarsa 2-3cm girmiş, takılmayın dendiğinde peki diyip geçecek misiniz?
  • yalnız verdikleri teklif kayseri'ye yakışır bir teklif olmuş.
  • aracı servise değilde würth vs. gibi araç km'sini görebileceğiniz sanayide bir yere veya km testi yapan bir ekspertize sokmanızı tavsiye ederim aksi takdirde elinizde kanıt olmaz.
  • servis müdürü, hatalı olduğunu iddia ettiği kaydın değiştirilmesi için fransa'ya mail atmaları gerektiğini ama şu anda mümkün olmadığını belirtmiş.
    bence kendisine yardımcı olmak adına, fransa'ya maili araç sahibi göndersin. hem süreç hızlanmış olur. mail alıcıları arasında renault türkiye de olursa daha da hızlanır bence süreç.
    maksat servis müdürüne yardımcı olmak.
  • olayı etkili yetkili kişi nüfuz vs bağlamasan minik bir rezalet puanı alabilirdin.
    sıradan bir dalavere!
  • tatava yapma tüketici mahkemesine başvur.

    birine anlatır gibi anlatmak gerekirse:

    tanım: tatavadır.
hesabın var mı? giriş yap