• reuters’ın fransa’da kısıtlamalar kalkıyor ve türkiye’de kısıtlamalar kalkıyor haberlerinde kullandığı görseller tepkiye neden oldu.

    görsel

    reuters'in covid-19'la ilgili finlandiya, irlanda ve ingiltere gibi ülkeler için yaptığı haberlerde kullandığı görsellerle türkiye için kullanılan görsellerdeki farklılık göze çarptı.
    görsel
  • ülkeler arasındaki refah seviyesinin net olarak fotoğraflaştırılmış halidir. neyin tepkisi bu? buna tepki gösterenler, almanya'nın bizi kıskandığını düşünen vasat kitledir.

    edit: mesaj kutum milliyetçi-arap kırması kişilerin küfür ve tehditleriyle dolmuş. hiç sorun değil. fotoğrafın kötü niyetle paylaşılmasının çok önemi yok aslında. turistlerin otelden çıkıp gezdiklerinde zaten göreceği manzara budur. burada anlatmak istediğim, fotoğraf bodrum türkbükü'nde eğlenen insanların fotoğrafı olmuş olsaydı da, ülke genelinin gerçeği değişmeyecekti. siz plajlardan iki fotoğraf görüp kendinizi tatmin edeceksiniz diye de bu gerçek değişmez.
  • ortalamadan biraz cirkin bir sokak fotografi kullanilmis.

    turk insani vallahi de sehirlerinin ne kadar cirkin oldugunun farkinda degil.

    icine etmeyi beceremedigi 1-2 guzel semti, dogal guzelligi baz alip degerlendiriyor yasadigi sehri, ulkeyi.
  • almanya'nın bizi kıskandığını falan düşünmüyorum ve türkiye görselinin ağır şerefsizlik olduğunu bilinçli seçildiğini düşünüyorum.
  • bunun hiç bir mantıklı izahı yok, tamamen yanlı ve aşağılamaya yönelik görsel.
  • almanyatapar tiplerin, tek haneli iq'larına bakmadan sırf almanyaya taptıkları için kendilerini yüksek iq sahibi, kin kustukları almanyatapmaz kitleyi de kendileri kadar gerizekalı diye nitelemeye cüret ettikleri başlığın konusudur.
  • hiçbir test yapmadan tüm turistlere kucak açan ülkede, kağıt toplayarak geçimini sağlamak zorunda kalan garibanlara acımasızca ceza kesildiğini göz önüne alınca son derece doğru bir fotoğraf seçimi yapıldığını söyleyebiliriz.

    kağıt toplayıcılarına göz açtırmayan kısıtlamalar kalkıyor sonuçta, değil mi? fotoğrafın teması da bu işte.
  • hep böyle boklardı zaten sadece siz görmüyordunuz siz niye bazi insanların türkiyeyi irak gibi sandığını sanıyorsunuz hep bunlar böyle gösterdiği icin. asıl turkiyeyi görüncede şaşırıyorlar. bu batı dünyası yavaş yavaş sona geliyor bunları onların kafasına tepe tepe vurmayan da türk olmasın. ama asıl cin bunlara kocaman bir tokat yapistaracak az kaldı zaten izlerseniz amerikalılarla falan çocuk azarlar gibi konusuyor çinli diplomatlar avrupalı imajının neden zarar alacağını sorarsanız bunlar çinlilerle ilgili medyada türklere yaptıkları gibi propaganda yaptılar cin de bunlara hesabını soracak. malum bizde ortadoğuda balkanlarda falan etkimizi artırıyoruz yavaşça bizde bunlari oraya yayalım koklendirelim bu düşünceyi o insanlara. orta asya da da yine aynısı yapılmalı. avrupanın bazı kısımlarının tamamen türkleştirilmesi de muazzam önemdedir. istediğiniz zaman girtlaklarini sokebileceginiz ve kaos çıkarıp istediginiz gibi kullanabileceginiz anlamına gelir.
    edit:rte gelmeden oncede boyle görüyorlardı şimdi sadece açıkça söylüyorlar. tek fark bu. aşağılık kompleksine mesaj atıp batı yalayiciligi yapmayın burada kendinize saygısızlık sadece baska bir şey anlamına gelmez.d senin ülken kralın kralı olsa bile onlar oyle gösterirler cunku ellerinden gelse tüm türkleri yok ederler. bir git bakayım fransanın gettolarina hic o fotoğraftaki gibi miymiş? bir parise git anlarsın ne dediğimi.
  • bu görsel iyi niyetle açıklanabilir mi? bu kadar da sömürge beyinli olmayın be ekşiciler.
hesabın var mı? giriş yap