• akp'nin hiç kurulamamış olduğunu ve cem uzan önderliğindeki genç partinin 2002 seçimlerini kazanmasıyla başlayan süreçte cem uzan'ın önce başbakan, sonra da cumhurbaşkanı olduğunu düşünelim.

    tarihin farklı şekillendiği alternatif bir türkiye'de, milli görüşçülerle amerikancı islamcıların çekişmesi yüzünden akp gibi bir parti ortaya çıkamayabilirdi. bu durumda, büyük olasılıkla genç parti iktidar olurdu ve rte'nin yerini cem uzan alırdı.

    eğer tarih bu yönde gelişseydi, şu anda çoktan ab'ye girmiş ve en azından danimarka ayarında bir ülke olmuştuk.

    kısmet değilmiş. vatan sağ olsun.
  • "there would be no siyasal islam in ma' country bitch" şeklinde bir amerikalı cevaplamıştır bu sorunun cevabını.
  • tutti frutti bedava olurdu.
  • cem uzan hükümeti ergenekon operasyonuna ve ulusalcıların bu ölçüde tasfiyesine izin vermezdi. o zaman cemaat 17-25 aralık benzeri operasyonla cem uzan'ı indirir ve hayatını söndürürdü. ulusalcılarsa kendilerini kollayan cem uzan'ın arkasında durmazlardı ve ilk genel seçimde akp tek başına iktidar olurdu.
  • öncelikle abd merkez bankası o dönemlerdeki para politikası nedeni ile doları saldı gitti.

    akp o paraları betona gömdü ama eminim ki cem uzan o paraları teknoloji, enerji ve istihdam şeklinde kullanırdı.

    onun haricinde daha özgürlükçü ve demokrat bir ülke olurduk.

    avrupa birliğine girmesek bile çok yok almış olurduk.
  • mazot bir lira olurdu, fetö yıllar önce biterdi, balkon konuşması yerine after party olurdu, öss kalkardı, etekli kadınlara tekme atanların bacağı götüne sokulurdu, tuttuğumuz takımın maçları kendi mahallemizde oynanırdı.

    o seçimlerde 17 yaşında olduğumuzdan bizim jenerasyon oy verememişti buna ama yine de mhp'yi geçmişti. sonra da tehlikeyi görüp bitirdiler tabii partisini. kendisini de kaçırdılar. hortum falan da olmazdı adam zaten tok. aydın, muasır medeniyet seviyesine hızla yaklaşıp gelişen bir ülke olurduk.

    fakat bu insanımızın umrunda değil ki, fanatik bir şekilde oy verirler ancak şeriatçılar dinci partiye, milliyetçiler malum partiye, kendini laik zannedenler de öbür partiye. ulan genç parti diye bir adam çıkmış güzel güzel anlatıyor, %10'u geçirip baraja sokamıyorsun adamı. niye bir şans vermiyorsun. sırf söylediklerini yapacak mı bakalım diye bir şans verilir normal bir ülkede, hadi o olmadı %10 geçirtilip meclise sokulur ama dediğim gibi öyle kemikleşmiş bir şekilde takım tutar gibi oy kullanıyor ki insanımız herhangi bir duyguyu sömürmeden vaatlerle gelen bir partinin meclise girmesi bile lüks bizim için.

    anca uzaktan bakarız böyle. artık yaşlanıyoruz gerçi ama bugün aday olsun ilk seçimlerde oyum genç parti'ye. şu fetö operasyonları gerçek olsaydı da ona yapılan haksızlıklar da düzeltilseydi keşke.
  • keske diyebiliriz buna sadece, keske "iyi ki" diyebilseydik.
  • seçimlerden sonra balkon konuşması izlemez, after partye giderdik. güzel olurdu.
  • " cem uzan hükümeti ergenekon operasyonuna ve ulusalcıların bu ölçüde tasfiyesine izin vermezdi. o zaman cemaat 17-25 aralık benzeri operasyonla cem uzan'ı indirir ve hayatını söndürürdü. ulusalcılarsa kendilerini kollayan cem uzan'ın arkasında durmazlardı ve ilk genel seçimde akp tek başına iktidar olurdu. "

    bunu yazan yazar buna inanıyorsa, beyni yanmış geçmiş olsun.

    ergenekon operasyonu'na izin verilmezdi, bu operasyonu yapılacak savcılar yemlenemediklerinden, cesaret edemezlerdi. hali hazırda 2002 öncesi devlete sızmış fetocuların temizlenmesine vesile olurdu.

    bu kumpas davayla demokratikleşiyoruz hıyarlığıyla, fethullahçılar bir yetmez ama evet vakasıyla, devletin her yerine sızamayacaklarından 17-25 aralık olmazdı. akp iktidarı da hayalinde göremezdi. büyük olasılık bizi parçaladınız diyerek suçlanan "yenilik kanat" rp'ye geri döner orada da kös kös otururlardı.

    hikaye yazacaksak bu daha çok uygun.

    bir başka anap ve dyp iktidarı gibi olurdu. çiller ve yılmaz'dan daha becerikli olsa da, nasıl ecevit hükümetini sömürdüyse doğrudan ülkeyi götürürdü diyeceğim de 2016 türkiye'sinde yaşıyorum.
  • daha karizmatik bir liderimiz olmakla birlikte ülkenin anasını bellerdi.

    (bkz: kurda kuzu emanet etmek)

    (bkz: imar bankası)

    (bkz: hazine bonosu)
hesabın var mı? giriş yap