• önceki sene haşmetlümüz iddialara göre 23 milyon eve karaçam tohumu yollamıştı. bizim eve gelmemişti ama yakın çevremde bazı arkadaşlara ulaşmıştı. suserlar siz ne yaptınız bu tohumları? toprakla buluşturabildiniz mi?

    edit: kenevir tohumu da yollar mı acaba. son günlerde dilinden düşmüyor.
  • 5 tane farklı eve gelen tohumu da ektim çıkmadı, o günden beri neyin çekirdeğini bulduysam ektim ve hepsi yarım metreyi geçmiş vaziyette
  • çok beğendiğim bir hareketti. hatta tohumları almayan komşularımın zarflarını da topladım. maalesef hiç birini çıkaramadım.
  • bu işlerden biraz anlayan herkesin bildiği gibi çelikten fidan elde etmek varken tohumla ağaç yetiştirmeye uğraşmak amatör işidir, çok daha uzun zaman alır. devletin orman idareleri hemen hemen her isteyene fidan veriyor zaten.

    ayrıca ağaç dikilsin diye tohum gönderirken kaç zarf kullanılmıştır? bunun için kaç ağaç kesilmiştir? bunları milletin evine dağıtmak için ne kadar akaryakıt tüketilmiştir? ne kadar karbondioksit atmosfere salınmıştır? kağıt ve petrol ithal değil mi, böyle yapınca yurt dışına döviz gitmiyor mu?

    türkiye'de yaşıyorsan fazla bilmeyecek ve fazla düşünmeyeceksin, yoksa kısa zamanda kafayı üşütürsün.
  • mahallede dağıtmaya üşenen postacıdan aldığım 30 kadar tohumdan üç tanesi tutmuş, boyları 5 cm olmuştur.
hesabın var mı? giriş yap