• bence günümüzün konusu budur. türkiye'nin batı kampından (ab, abd, nato...) koparılması rusya'nın sovyetler birliği döneminden bu yana gelen bir isteği. perde gerisinde dursa da türkiye'nin batı kampından çıkma çabasının ardında bence rusya olduğunu düşünüyorum. öyle olmasaydı batı kampından çıkarken şangay birliğine göz kırpmazdık. şüphesiz batı erdoğan'ı düşürmeye çalıştığı için bu süreç hızlandı. rusya bu durumu kullandı. şimdi bu durum gerçekleşmeden dolar ve akaryakıt fiyatları şahlandı. işte bu rusyanın işine geliyor. kim bilir çıkınlarında ne kadar abd dolarları vardır?

    şimdi batının vesayet sistemi belli. otoriter yönetimleri koruyorlar, iş yapıyorlar ama günü gelince üzerlerine sifonları çekiyorlar. rusya ise daha vefakar gözüküyor. görünüşte olsa bile insan hakları gibi dertleri yok.

    bilemiyorum türkiye'nin batı kampından koparılma çabasına batı ne yanıt verecek? yoksa direkt rusya ile mi uğraşmaya çalışacak? trump'un pek umrunda olmayacak gibi gözüküyor. "hayrını gör" mü diyor acaba? avrupa ise gördüğüm kadarıyla bu konuda daha kararlı. bilemiyorum. hayırlısı...
hesabın var mı? giriş yap