• istanbul ticaret üniversitesinde, askerliğin acemilik döneminde olduğu gibi, "bilgisayar mühendisliğine giriş" dersine girerek "ay ben bilgisayar mühendisi olucam, bilgisayar oynicam" diyerek össye deli gibi çalışmış inek öğrencilere gerçek dünyayı gösteren öğretim görevlisi. öğrencilerle pek diyaloğa girmekten kaçınsa da, çok çok iyi ders anlatır. işin özünü kavratır. yanılmıyorsam bir de restoranı vardır. gidip yemek yemek henüz nasip olmadı *
  • kişisel sitesi haricinde bilgisayarkavramları isimli wikipedi benzeri sitesinde de yazıları bulunmaktadır.
  • sınavlarında ve projelerinde öğrencisinin emdiği sütü ağzından getiren ama not konusu da eli bol olan ve öğrenci yanlısı olan bir hocadır. işinin ustasıdır ve bu ustalığı bir dönemde anlattığı öğrencisinden de beklemesi kendisinin tek sorunudur.
  • not konusunda eli hiç de bol olmayan ve ne istediğini bildiğinden emin olmadığım bir hocadır kendisi.
  • bellman-ford algoritmasını ingilizce kaynaktan değil türkçe kaynaktan öğrenme keyfini yaşatmış kişi.`:http://www.bilgisayarkavramlari.com/…algoritmasi-2/`
  • youtube'da bilgisayar kavramları adındaki kanalı ile yardırmakta olan hoca. r, veri madenciliği, weka, hadoop, veri bilimi ve soru cevap olmak üzere pek çok videosu var. bu konularla ilgilenler için harika videolar paylaşıyor.
  • hayat felsefesini örnek almaya çalıştığım yüce insan. her konuda bilgisi vardır. normalda bilgisayar mühendisliği camiasında insanlar, mezun olduktan sonra girdikleri işin domain' ine göre tecrübe kazanır ve diğer konular hakkında bilgileri git gide körelir. akademik camiada da bu olay çok farklı değildir. şadi hocanın, çalışma konusu doğal dil işleme olsa da diğer tüm konularda da bilgisi vardır. database bilir, compiler bilir, network bilir, işletim sistemi bilir, c bilir, cobol bilir. hemde köküne kadar bilir. alanında, tarihteki hem geometri, hem matematik, hem edebiyat, hem felsefe kasmış bilim adamlarını andırır.
  • bir bilgisayar mühendisi olarak kendisini çok takdir ediyorum. bildiklerini paylaşmaya çalışıyor ve çok açık ki bunu yaparken de çok mutlu oluyor. öğrenim hayatım boyunca kendi sitesini inceleyerek bir çok konu hakkında fikir edinmemi sağlamıştır. özellikle bilgisayar bilimleri konusunda türkçe kaynak çok fazla olmasa da kendisi bu açığı kapatmaya çalışmaktadır.
  • bilişim dünyasıyla uzaktan yakından alakası olabilecek herkesin takip etmesi gereken akademisyen. bilişimi de geçtim; sırf hayat görüşü, duruşu, hitabı, düzgün diksiyonu, karizması, vizyon katması, örnek akademisyenliğiyle de videoları kesinlikle takip edilmesi lazım.

    kendisi öğrencilere tercih döneminde bıkmadan uzun uzun doyurucu cevaplar veriyor. sorulabilecek her soru hakkında videolar hazırlıyor. bilişimle alakalı her bölümü, alanları, sektörü de tanıtmaya çalışıyor. ayrıca c, veri yapıları, python, kriptoloji vb. ders videoları da var. açıkçası kendisini izlediğim zaman, keşke ülkede her akademisyen bu kadar düşüncelerini iyi aktarabilen, vizyon sahibi, dünyadan bihaber olmayan insanlardan olsa demeden geçemiyor insan.

    tam bir kıyaslama olmasa da, kendisine daron yöndem'in videolarını izlerken denk gelmiştim. akademik anlamda kıyaslama yapmıyorum ama tarz olarak daron yöndem'in çok konuşup elle tutulur hiçbir şey söylememesinden, egosundan, "yanlış düşünüyorsunuz abi" kafasından sonra kendisi ilaç gibi gelmişti. kendisine tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.

    youtube kanalı bilgisayar kavramları
  • youtube kanalından harika videolar yayınlayan takdir edilesi hoca. bir bilgisayar mühendisi olarak benim idolümdür.
hesabın var mı? giriş yap