• bugün ölüdenizde akşam keyfi yaparak her ekşici gibi daha az çalışıp daha çok tatil yapma yollarını düşünürken uzaklardan bir insan siluetinin kulağında kulaklıkla sağa sola doğru elindeki uzun çubuğu salladığını gördüm. hafif ulan ne kafalar var be diye düşünürken kulaklık, çubuk, sahil kenarı, akşam sakinliği, ölüdeniz kalabalığı. kafa dank etti. adamlar bildiğin turistlerin düşürdüğü ziynet eşyalarını arıyorlar. aradığım işi buldum dedim. günde 1 tane yüzük veya kolye bulsam yeter. bu işi sadece ekşi ahalisi bilmeli. hadi zenginsiniz köftehorlar.

    tanım: gündüzleri kalabalık olan plajlarda uyanıkların akşam sakinliğinden yararlanarak dalgaların kıyıya vurduğu yerde kolye, küpe, yüzük gibi değerli eşyaları araması olayıdır.
  • boş iştir. insanlar kıymetli eşyalarını sahilde kullanmaya çekinir. tatilcilerin büyük çoğunluğu da eşyalarını kaybettiğinde yaygara yapmaya bayılırlar.

    ben sahile giderken yanına yedek cep telefonu alan insanlar gördüm, 10 liralık küpemi bile takıp gitmek huzursuz ediyor beni.
  • hangi zaman da izledim hatırlamıyorum.bununla geçimini sağlayan bir bey amca vardı
  • bunun örnekleri çok hem yurtiçinde hem yurtdışında. hatta denizde, okyanusta dalıp arayanını da gördüm youtube.da.

    ınsanlar değerli eşyalarıyla denize gitmez demeyin misal ben kalın ve ağır alyansımı kaybettim denizde. ayrıca takısını takıp şıkır şıkır gezen ve sadece güneşlenen çok kadın gördü bu gözler.
  • boş iş diyen ne güzel sallamış öyle..
    kendim 4 senedir sadece bu işi yaparak geçiniyorum sahilde değil suyun içinde yapıyorum millet ne altınlar düşürüyor bir görseniz..
  • lodosçuluk gelir akla
hesabın var mı? giriş yap