• oldukça vasat bir netflix filmi.

    --- spoiler ---

    akmayan bir hikaye var. almanya kırsalında bir kadın intikam için dönüp ergen öğrencisiyle seks yapıyor. fragmandan erotik sanıp izlerseniz de elde kalıyor, korku/gerilim sanıp izlerseniz de elde kalıyor

    --- spoiler ---
  • boş vakit geçirmelik bir film. 5/10

    --- spoiler ---

    sonunda öyle anaa, vay canına falan diye şaşırmıyorsunuz.
    --- spoiler ---
  • başka bir alman yapımı dark'a selam çakan netflix filmi.
    her iki yapımda da ana karakterin adı jonas ve ikisi de lise öğrencisi.
    dark'ta babası öldüğü için depresyondaydı jonas, burada hem annesi hem babası ölüyor.
    iki yapım da izole, küçük alman kasabalarında geçiyor.
    iki yapımda da sarı yağmurluk detayı var.
    her daim puslu havalar ve görüntüler, renkler çok benzer.
    bisikletler, her yerde bisikletler...
    filmde jonas'ın sarı saçlı erkek kankası dark'ta da oynamıştı.

    --- spoiler ---

    her ikisinde de jonaslar halaları ile ilişki yaşıyor
    --- spoiler ---
  • çok abartılı senaryosu olan bir film. başroldeki çocuk kötü oynamış. kötü karakter fena oynamamış. mantık hataları fazla.

    --- spoiler ---

    cesedin kütüphaneden çıkarılma şekli ve sonradan bunun tespit edilememesi. hiç mi ipucu bırakılmadı orada? güvenlik kamerası falan nasıl olmaz? cesedin sahilde bulunması ve polisin kızın suda boğulduğuna hemen inanması. kütüphanedeki cinayet sahnesi de ayrıca inandırıcı değildi. çok kolay oldu be. ayrıca filmin dayandırıldığı intikam hikayesi de beni ikna edemedi. anneni terk etti diye de adamın sülalesini kurutmaya çalışmazsın yani. hadi intiharı da onun yüzünden olmuş olsun. yine de saçma.
    --- spoiler ---
    kısacası sanki aceleye gelmiş bu film biraz. üzerine çok düşünülmemiş.
  • bir başka gri alman şehri tanımamı sağlayan film (bkz: kiel)
  • ne bekledik ne çıktı.aşırı durağan ve anlatmaya çalıştığı olayı gereksiz uzatan bir film olmuş.zaten işlediği senaryoda ahım birşey olmadığından ekstra uzatması işkenceye dönüyor.
  • vakit geçirmek için izlenebilecek alman yapımı film. en güzel yanı doğa manzarası.
  • 2021 yapımı miguel alexandre filmi.

    sırf ada manzarası, sürekli yağan yağmur, perde takılmamış evlerdeki sevişme sahneleriyle beni oyalayan, her şeye rağmen güzel vakit geçirdiğim çerezlik film. müzikleri de etkileyici. başroldeki fıstık alice dwyer'ın güzelliğine bakmaktan oyunculuğuna pek dikkat edemedim. gerçekten de kısa küt saçın çok yakıştığı hatunlardan. ona eşlik eden genç velet bir hayli tecrübesiz bir aktör ama olsun. al patlamış mısırını eline ya da sarıl kedine izle.

    filmden güzel bir replik:

    "güneş yalnız bir savaşçıdır. geceler sonsuzmuş gibi gelse de, güneşin doğuşunu engelleyemezsin."

    izlenmiş en iyi gerilim filmleri: (bkz: #101314076)
    izlenmiş en iyi romantik filmler: (bkz: #122389518)
  • vakit bolsa izlenir film. yoksa pek bir numarası yok. inceden dark anımsatmaları haricinde tabii.

    4/10 puan.
  • potansiyelli ama niteliksiz bir film.

    genç erkek oyuncu çok beceriksizdi. seyrettiğim en kötü oyuncu performansı olabilir. en iyi ve başarılı karakter ise kadın öğretmendi. zaten kadın öğretmenin performansı ve birkaç güzel manzara resminden başka bir anlamı yok bu yapımın. ha bir de afişi var beğenimi kazanan. o kadar.

    --- spoiler ---

    konu o kadar basit ve anlamsız ki. intikam ve fakat ne kadar anlamsız bir intikam... ne kadar basit bir mesele üzerine kurulu ne kadar zor bir intikam... bir beğenilmeme, terk edilme meselesi üzerine bu kadar zor ve fantastik bir intikam planı yapmak akıldan çok uzakta kalıyor.

    akıl demişken... o kütüphanedeki cinayet sahnesi ve sonrası ne kadar da mantıksızdı. yüzlerce öğrencinin bulunduğu okulda komple camlarla çevrili kütüphanede birini tepişerek öldür ve sonra da onu sürükleye sürükleye çıkarıp sahile götür. seni de kimse görüp duymasın. ovh! haydi ama!

    ve en önemli nokta ise otuzlu yaşlarındaki bir öğretmenle henüz reşit olmayan bir lise öğrencisinin ilişkisinin normalleştirilerek verilmesi. burada açıkça çocuk istismarı var ve filmde bunun yanlış olduğuna dair hiçbir işaret verilmiyor. aksine bu ilişki yetişkin bireylerin tercihleri gibi yansıtılıyor. sadece bu bile filmi yerle yeksan etmeye yetiyor.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap