• guney amerika ulkelerinde yasanan, ekpres kacirma isleminin ispanyolcasi. kirmizi isikta dururken camin onunde bi adam gelip elindeki silahi size dogrultur, talimatlarina uymak zorunda kalirsiniz. arabay atlayip sizi bir yere goturur. uzerinizde ne kadar para, degerli esya varsa alinir, kredi kartlariniz limite kadar kullanilir, sizle isleri bittiginde tecavuze ugramis bir hissiyatla eve donersiniz.
    sanslisinizdir. oldurulmemis, ya da fidye karsiligi gunlerce dagda dolastirilmamissinizdir.
    lakin benim basima boyle birsey gelmedi, dagda dolasmis birinin yalancisiyim.
  • filmi de vardır bunun. (bkz: mia maestro)'nun başrolünde oynadığı 2005, venezuela yapımı gayet güzel bir film. adından da anlaşılabileceği gibi güney amerika ülkelerinde sıklıkla yaşanan gasp ve fidye için adam kaçırma konusunu işliyor.

    --- spoiler ---

    carla ve martin gece gezmesine çıkan genç bir çifttir. arabalarında oturmuş, keyif verici maddenin etkisindelerken trece, budu ve niga bunları rehin alır ve arabalarını gaspeder. daha sonra carla'nın zengin babasından fidye koparabilmek için carla'yı bir binada rehin tutarlar ve martin'le bankadan parayı çekmek için yola çıkarlar. martin bankadan parayı çekmek yerine carla'yı kurtarma yolunu seçer ve olaylar gelişir..

    --- spoiler ---

    çok eskiden izlediğim ve uzun zamandır aradığım bir filmdi. geçenlerde oturup bir daha izledim. imdb puanı an itibariyle 6,6 ve bu puanı sonuna kadar hakeden ender filmlerden.
hesabın var mı? giriş yap