• 45-50 dakika önce trt müzik kanalindaki kerem görsev'le caz programında tanıştığım, inanılmaz bir sese sahip, bakır rengi büyüleyici saçları ve mükemmel edası ile insanı yıkan, 1987 doğumlu ve itü inşaat mühendisliği mezunu, aşmış kadın. hala hayranlıkla izliyorum ve 29 ekim'deki programına da gideceğim.. o ne how high the moon'du öyle.. dünya çapında bir değer geliyor, hatta çoktan gelmiş. not etmek lazımdı bugünün tarihine..
  • belki bir zaman sonra, çok entel olursam, yani herhangi bir sanat kanalında gün ışığıncaya değin erken rönesans döneminin eserlerinden konuşacak kapasiteye erişirsem (tolstoy diye bir yazardan bahsediyorlar oradan başlamak lazım aslında) ilk inceleyeceğim sanat eseri selen beytekin olacaktır.

    -ankaralı death metal grubunun davulcusunu tanıdık, yeri geldi istanbulda acaip barlarda çalan, solo atarken çok terleyen basçılara hasta olan bayanların da yanında bulunduk,o basçıyı tanıyorum ben bizim bölümde okuyor diye son bir hamle yapıp geceyi kurtarmaya da çalıştık, çalışmadık değil, (olmadı o ayrı) ama bütün bunların yanında, bir sanat eserinin, şimdi dönüp sorsalar, dünü, bu günü, yarını nasıldır diye? hepsini anlatabilecek olmanın verdiği bir -işte şimdi sanata yaklaştım lan galiba-havası var üzerimde. kaçırmadan girelim konuya.

    isim: selen beytekin.
    özellikleri:
    *50 cm boyunca cetvelsiz düz çizgi çizebilme. (ilk çizdiği zaman inanmayıp, tekrar tekrar çizdirmiştik, hırsımdan eve gidip saatlerce düz çizgi çalıştığımı hatırlıyorum. en sonunda baktım benim çizgiler hiyeroglife bağladı, hattat oldum da üç beş ekmek çıktı yeni camii nin orada. (kuş yemi işinde de iyi para var) ha onun gibi düz çizgi çizemem hala o ayrı.
    *surekli desen calisabilme, insaat muhendisi iken, mimariye de goz kirpma, endustriyel urun tasarlamasi da yapma, mutemadi bir john nash hastaligi ve kendi elleri ile sinirsiz kokteyl uretebilme yetenegi.
    *ses dünyasından çok anlamasam da, sene 2005. hayatım boyunca dinlediğim en güzel hotel california yorumunu kendisinden dinlemiş olmam, ve bunun, sade bir gitar tınısı eşliğinde olması, iki dilek hakkı verecek durumda bana, lambadan eğer bir gün bir cin çıkarsa,
    bir tanesi, beni selen'in seslendirdiği o hotel california anına götür, (umarim sahnede bir gun, tum insanlik icin bu guzel parcayi seslendirir)
    ikincisi , bir gün notre dame de paris müzikalini en önden seyredebileyim.
    e madem üçüncüsünü de yazalım, söğütlü il olsun. (içimden geldi, söğütlü halkına kucak dolusu sevgilerle)

    ve eger kendisini tanima sansiniz olursa, zeki esprilerinden, altta kalmayan cevval tavrindan (omrumu yedi, huzur yuzu gormedim, beynimin %70 ini kullanir oldum) ve de her turlu cilginligin onunla yapilabilir olmasindan (misir carsisinda turist kiliginda nargile pazarligi yapmak, selen'in costukca cosmasi, durup dururken sedef islemeli 3 adet nargile alacak konuma gelmek, bu donguden cikmak icin tarih boyunca kurulmus en absurt ingilizce cumlelerden biri olan; -dilersen sana kurukahveci mehmet efendide bir kahve ismarlyayim, hem orada nargileci arkadaslarin teklifini de dusunursun ha?- cumlesini kurmak, gidip kurukaveci mehmet efendiden 250 gr turk kahvesi alip o gun bir daha misir carsisina girememek ve ardindan solugu hayvan pazarinda alip iguana ile french kiss yapmak) kaynaklanan yogun enerji sayesinde, yasama bagli bir sanatcinin insanin hayatina ne kadar arti deger katabilecegini gormus olursunuz.

    imkaniniz olan her an dinleyiniz, izleyiniz, kacirmayiniz. kendisi sizi 4 dakika 47 saniye icinde jazz bagimlisi yapabilir.

    ha biz onu yine de, bos zamanlarinda kafasinda baret, elinde hakedis dosyasi, isverenle girtlak girtlaga kontratsal haklarini korumak icin mucadele ederken gorecegimiz gunleri de hayal ediyoruz. (yuvana don)
  • 1987 doğumlu jazz sanatçıcı. tv de şarkı söylerken ben alicia keys şarkı söylüyor diye hiç bakmıyordum ama türkçe konuşmaya başlayınca "noluyor diyerek" baktım ve ülkemizin böyle bir ses sahip olduğunu büyük bir mutlulukla gördüm. jazz severler bu ismi mutlaka takip etsin
  • burak bedikyan, şenova ülker, engin recepoğulları, kağan yıldız ve ferit odman 'ın kadrosunda yer aldığı selen beytekin project ile caz, soul ve funk müzik yapmayı sürdüren, piyanist ve vokalist.
  • hastayken bile konsere cikip performansin dibine vurabilendir.
  • whitney houston akustigi bulunca şarkıyı yapıştıran hatun. benim böyle sesim olsa akustiği aramam, uzay boşluğunda bile söylerim.

    akustik 1
    akustik 2
  • bu kız nasıl ünlü olmaz yau. eyy müzik alemi. sanatseverler, hamamı yankıyı gördümü coşan efsane ses, bilinçlenelim haberdar olalım.

    edit: arkadaşım facebook profilinden okudu, hanfendi hala mühendis/mimar kariyeri kasıyormuş bi yandan.
  • sesi evet müthiş ama kendi de bir o kadar seksi ve güzel olan kadın.
    çok sevdik kendisini, en yakın zamanda yerinde canlı canlı dinlemeye gideceğiz kendisini ailecek *
  • geçtiğimiz salı *(bkz: 26. akbank caz festivali) kapsamında massart plaza'da konser veren güzel sesli jazz vokalisti. kendisi ve saz arkadaşlarıyla * kendilerine (bkz: selen beytekin project) adını uygun görmüşler. grupları ; piyanist, saksofoncu, trompetçi, baterist ve kontrabasçıdan oluşuyor. kendileri yaptıkları işi çok seviyorlar gibi ve açıkcası ben oldukça beğendim. gidin, görün, dinleyin derim. enstrümental sololarda bayağı başarılılar, özellikle üflemeli enstrümanların solo kısımları insanı mest edebilecek düzeyde ama malesef ki ülkemizdeki her başarılı (bkz: sanatçı) gibi onlarda hak ettiği ilgiyi görememişler sanırım.
  • aradık aradik kim bu diye bulamadik, ntv boyle güzel program yapiyor kaldı ki ülkede elle tutulur kültür sanat program sayısı tek haneli. ntv bu yetenegin ismini gecirmiyor bile ne is? gıyabında popüler kültür eşliğini geçmeyen hiç bir kaliteli yeteneğindeki zaten doğru düzgün göremiyoruz. neyse. er geç böyle günışığı yetenekler doğacaktır tepelerimizde.
hesabın var mı? giriş yap