• kedimiz , oğlumuz, yavrumuz misu 22 ağustosta yüksekten düştü. düştükten sonra acil olarak arabayla eskişehir sempati hayvan hastanesine götürdük. düşmenin etkisiyle iç kanama riski ve pnömotoraks sebebiyle 3 gün yoğun bakımda kaldı. sonrada durumu iyiye gidince normal servise aldılar. 2-3 günde orda kaldıktan sonra evimize getirdik kedimizi. orda pek bir şey yemeyen yavrumuz , bizim evde tekrardan eski günlerdeki gibi gayet de iyi bir şekilde yemeye başladı. bu olaylardan yaklaşık 20 gün sonra kedimize bir şeyler oldu. yememeye başladı. kusmaya başladı. sık sık idrarını ve dışkısını da yapıyordu aynı zamanda. yine ilk belirtiler başladığı gibi sempati hayvan hastane’nin yolunu tuttuk. ben ve eşim de sağlıkçı olduğumuzdan mütevellit enfeksiyon kaptığını düşündük. nitekim veteriner hekimi de öyle dedi. tedavisi başlandı. tedavisi 3-4 gün sürdü ve her gün götürüp getiriyorduk yavrumuzu. son gün ise bayağı durumunun kötüye gittiğini anlayınca en azından o gece orda kalmasını istedik. çünkü herhangi bir arrest durumunda müdahele etme şansları olur diye düşündük. ertesi gün ise acı çalan telefondan sonra yavrumuzu kaybettiğimizi öğrendik. şimdi geleceğim rezalet noktasına: kedimize tedavi uygulanırken verilen izotonik, dekstroz , antibiyotik ve diğer vitaminlerin hazır olduğunu ve bitene kadar kısım kısım diğer kedilere de aynı serum setinin bağlantı hortumunun hiçbir hastada değiştirilmediğini fark ettik. ve viral enfeksiyonun bulaşıcı olduğunu ve bunun kanla bizim kediye de tedavi olan diğer hasta kedilerden bulaşmış olduğu düşüncesindeyiz. çünkü kedimiz aşıları tam ve çok sağlıklı bir yavruydu. büyük bir travmayı atlatan kedinin haftalar sonra viral enfeksiyona yenik düşmesini hep bir şüpheyle karşılayacağız. kendilerine bu durumu sorunca da gevelemekten öteye gitmediler. ayrıca hayvanların muayene edildiği ortamların da dezenfekte edildiğini hiç görmedik. bu başlığı diğer canların da benzer sebeplerle kaybedilmesine razı olamayacağımızı ve bunun bilinmesi gerektiği düşüncesiyle açmak istedik.
  • eskişehirin en pahalı veteriner kliniklerinden biri olması hasebiyle insanlar daha özenli bir yaklaşım beklemekte ve bunda sonuna kadar haklılar. bir rezalet.
  • öncelikle başınız sağ olsun. hayvan besleyen insanlar ne demek istediğinizi anlayacaktır. ilgili hastane kan yoluyla bulaşan bir hastalığın nasıl ve ne şekilde bulaştığı konusunda açıklama yapmak zorundadır.

    adet yerini bulsun: up.
  • her ne kadar hayvan beslemesem de acınızın büyüklüğünü tahmin edebiliyorum. öncelikle başınız sağolsun. bir canın yitip gitmesinde ihmali olan, sorumluluğu bulunan kimler varsa bir an önce hesap vermesi gerekir.
  • üzücü ve öfke uyandıran ihmal. yavrucuğum güya işinin ehli insanların elinde göz göre göre can vermiş.
    kamera kayıtları varsa ve bu kayıtlara ulaşılabilirse dava da açılabilir. acıyı dindirmez, kaybı geri getirmez, ama belki başka canların yanmasını önler.

    söylemeden geçemeyeceğim, türkiye'de beşer hekimleri ne kadar iyiyse veteriner hekimlerinin de o kadar kötü olduğunu düşünüyorum. bence kendilerini bilim insanı hekimler olarak görmüyorlar. araştırmacı olanına çok az rastladım. ezbere çalışan çok hekim gördüm. bizzat kendileri kendi meslekleri ve kimlikleri konusunda bilgisiz. ve sektörel yönden yükselen bir değer olsalar da (evcil hayvan sahiplenme sayıları, duyarlı insanlar, sosyal medya baskısı vb.) alanlarını bilimsel yönden savunamadıklarını düşünüyorum. ayrıca uzman hekim açığı çok fazla. bir lisans mezunundan diş hekimi, kuaför, cerrah, kbb, göz, dahiliye uzmanı gibi çalışmasını ve bu alanlarda farklı hayvan türlerine aynı hizmeti sunmasını bekliyoruz. bu tabii zor bir iş, ancak yine de genel profilleri iyi değil (veteriner hekimliği üzerine çok düşündüm. türkiye'deki fakültelerin tarihçesine, çalışma alanlarına ve kurucu hocaların yayınlarına baktım. alanlarına çok saygı duyuyorum, fakat mezunların bilimci ya da uzman bir hekim gibi davrandığını, özellikle klinik denetimlerinin yeterli olduğunu hiç düşünmüyorum).
    (bkz: veteriner hekimlerin müşterilerini kazıklaması/@metonymics)

    pandemi koşullarında serumu değiştirmemek kendi alanlarına aykırı bir şey. şu anda bilim kurulunda veteriner fakültesinden hocalar da var. sürü hekimliği konusunda söz sahibi olan insanlar dezenfeksiyon işini savsaklarsa başkaları ne yapsın?
  • hastanalerde bir suru insan hijyene vs dikkat edilmedigi icin hasta oluyor yerine gore vefat ediyor. veterinerde oyle her kediye yeni serum dezenfekte et filan ugrasilacagini hic sanmiyorum. yani gayet olasi. gayet rezalet.
  • ne veterinerlikle ne doktorlukla ne de hayvanlarla ilgili olmayan bir insan bile hasta hayvanların aynı serumu kullanmayacağını bilir herhalde. kendileri bunları bizden iyi bilirler ama her hayvandan kar edecekleri üç beş kuruşun derdine düşmüşler belli ki. bunu yapan insanların diplomasını da yırtacaksın, dükkanını da kapatacaksın, içeri de atacaksın.
  • başınız sağolsun.
    bahsi geçen veteriner tarafından ivedilikle açıklama yapılması gereken bir durumdur.
  • öncelikle çok üzüldüğümü belirtmek isterim.
    sanırım bu olay bu herifçioğullarının ilk marifeti değil.daha önceleri de bir kaç vukuatları vardı.ama kardeşim eskişehir'de hayvan da olsa hastasına hasta gibi yaklaşan veteriner mi var?
    hepsi para manyağı,ben değilim diyen özelden yazsın,yüz yüze konuşuruz.
  • fiyatı 1,5 tl olan serum seti, böylesi tanınmış bir klinikte elbette tek kullanımlık olmalı. kaybınız için üzüldüm. ancak klinikte kaç saat gözlem yaptınız merak ettim. özellikle pandemi günlerinde böylesi basit bir hata mantıklı gelmiyor.
hesabın var mı? giriş yap