• bir formula 1 takimi olan sauber'in 2011 icin anlastigi yeni pilot.

    bbc enternasyonel der ki:

    sauber have named mexican sergio perez as kamui kobayashi's driving partner for next year's formula 1 season.
    the 20-year-old won four races to finish second in this year's gp2 series and was the 2007 british f3 champion.

    hayirlisi olsun bakalim.
  • kendisi 2011'de sauber'de yarış koltuğu kapmasının yanında scuderia ferrari'nin pilot yetiştirme programına da alınmıştır. 26 ocak 1990 doğumlu olan perez'in kariyerinde 2007 ingiltere formula 3 şampiyonluğu bulunmakta. an itibariyle 2010 gp2 şampiyonasını da 2. sırada götürüyor.
  • 2010 gp2 şampiyonasını 2. sırada tamamlamış ve 2011 yılında ise sauber'de yarışacak olan meksikalı pilot. kobayashi gibi zorlu bir takım arkadaşı olacak, kendisinin performansını merakla bekliyoruz ancak sauber'in bu pilotu seçmesinde önemli bir etken de takıma sponsor getirmesidir. her şeye rağmen ilk yılında sauber'in sadece yetenekleriyle bu alanda yarışmayı sürdüren isimlere koltuk vermesi takdire değer. ne yazık ki ikinci yıllarında sponsor desteğini ciddi olarak hissetmişler ki yıllardır peter sauber'in birlikte çalıştığı heidfeld'i bırakıp yepyeni ve sponsor getirecek bir isim perez ile anlaştılar.

    edit: zaten zamanında belçika gp'sini kazanarak boş bir pilot olmadığını göstermişti ve bu yılki performansıyla şimdiden benim güvenimi kazandı. kobayashi kadar atak ve geçiş için çabalayan bir pilot. f1'de kalmayı hak ettiğini 3 yarışlık performansıyla bana göstermiştir. umarım en yakın zamanda hak ettiği puanlara ulaşır.
  • telmex'in desteğini boşuna almadığını düşünüyorum bu genç arkadaşın, sezon içinde bizi çok şaşırtacak gibi duruyor.

    bir yeni modeli esteban gutierrez ile yeterli dikkat çekerlerse tamamen meksikalı yeni bir formula 1 takımı görebiliriz gridde.

    "bernie ecclestone zengini sever" zira, carlos slim de zenginler zengini.
  • 2011 avustralya grand prix'ini 7.sırada bitirerek tüm dikkatleri üzerine çekmiş,ardından takımının kural ihlali yaptığı gerekçesiyle puanları silinerek hevesi kursağında kalmış sauber pilotudur.
  • 2011 malezya gp'de ağır bir yara almaktan ucuz kurtulmuş kendisi. öndeki araçların birinden ballast parçası piste düşmüş, jaime alguersuari üzerinden geçince arkaya doğru fırlamış ve monokokun tub kısmından koltuğuna kadar gelmiş ve durmuş. az daha timo rautiainen'in yaşadığının bir seviye üstü oluyormuş.
    (bkz: gg)

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/90681
  • sıralama turlarındaki kazası sonucu yarın start almayacak, yerine üçüncü pilot esteban gutierrez de gelmiyor, tek araçla yarışacak sauber.
  • 2011 monaco gp'si sıralama turları sırasında yaşadığı kazadan ötürü acil şifalar dilediğim pilot. daha dur sen sergio, sen ne başarılar kazanacaksın formula 1'de. bu kadar erken gitmek olmaz.
  • sezon sonunda ferrari'yle testlere çıkacakmış, kaza sonrası bir türlü toparlanamayan massa'dan daha başarılı olabilir ama ferrari kalibresinde midir tartışılır.

    edit: 2012 sezonunda gösterdiği performansla ferrari'deki koltuğa en büyük adaylardan biri haline geldiğini söyleyebiliriz.
  • 2012 formula 1 sezonu sonunda ya da sezon bitmeden felipe massa ile takas edileceği konuşulan formula 1 pilotu. ancak tam olarak iyileşmesi halinde robert kubica nın ferrari için daha iyi bir seçim olacağı kanısındayım.
hesabın var mı? giriş yap