• 2018 yılı itibariyle modern dünya türkiye'de evliliği bitirmiştir. dünyada biteli çok oldu. ama biz de gelişeceğiz biraz daha.
    neden mi?

    1. kadınlar artık çalışıyor kendilerine bakabiliyor bir erkeğe muhtaç değil. şahsen kendimi paramı kazanmadan değil evlenmek sevgili bile istemiyorum.

    2. evlilik sözleşmeleri arttı. insanlar artık çatır çatır evlilik sözleşmesi yapıyor. kimse birbirine bir şey kaptırmak istemiyor.

    3. kadınların çalışması ile gelen özgürlük ile birlikte boşanmalar arttı tahammül sınırı düştü çünkü param var kimseyi çekmek zorunda değilim düşüncesi hakim.

    4. çocuk evli ol ya da olma babanın nüfusuna kaydedilebiliyor artık piçlik sadece bize kötülük yapan erkekler için geçerli bir sıfat.

    5. kadınların çalışması ile birlikte nafaka artık dünyanın en saçma şeyi haline gelmeye başladı. çocuğun masrafları için para vermek zaten ailenin boynunun borcu ama nafaka ve kaldırılması çok tartışılan bir konu.

    peki biz niye birlikte yaşamayı normalleştiremedik hala? yani kadınlar çalışıyor, kadınlar para kazanıyor, kadınlar çatır çatır boşanıyor, insanlar evlilik sözleşmeleri imzalıyor, çocuğun masraflarını karşılamak zaten eşek olmayan herkesin gocunmayacağı bir şey eeee niye hala imza da imza diye tutturuyoruz? niye toplumumuz birlikte yaşamayı normal görme aşamasına gelemedi? örneklemi bilmiyorum ama ülkede neden hala %90 birlikte yaşamaya hayır diyor? yani zaten kolayca koca boşayabiliyor kadınlar. birlikte yaşamak ne gibi bir ahlaksızlık olabilir? evlenmeden çocuk yapmak nasıl ahlaksızlık olabilir? marx'ın aileler kadınların cinsel hayatını kontrol altına almak için çıkarılmıştır düşüncesi gerçekten doğru dedirtmeye başlıyor. çünkü 2018 itibariyle artık kimse kimseye muhtaç değil kimse kimseye tahammül etmiyor kimse kimseyle uğraşmak zorunda değil ama biz hala evlenmeden birlikte yaşayan insanlara ahlaksız gözüyle bakıyoruz. ulan şunu ülkeye yerleştirelim artık ya nolur yerleştirelim.
  • dünyadaki ve daha da önemlisi kendi yaşadığı ülkedeki herkesi kendisi gibi zanneden, koskoca evlilik kurumunun da sadece ve sadece “para kazanma” etkeni üzerinden döndüğünü zanneden yazar sıçmığı.

    evliliği sözlükte yazmaya kaç kere yeltendim, hatta bazen yarısına kadar geldim ama sonra vazgeçtim. yazsam en az 4-5 a4 sayfasını doldurur, üstelik ne sosyolog ne de psikologum ama internet kullanabilen yetişkin insanlara bu kadar da basit bilgileri söylemek artık bana kalmış olmasın deyip vazgeçiyorum her seferinde. allah’ın aşkı için profesör gibi yorum yapıp hüküm koymadan önce biraz oturup düşünün, okuyun araştırın olaylar neden böyle, toplumun böyle olmasının geçmişi geleceği nedir, sebebi sonucunda neler var bi bakın amk
  • desteklediğim şeydir. en azından evlenmeden önce iki tarafın birbirini her yönüyle iyi tanıması ve sonradan sorun çıkmaması için 6-12 ay birlikte yaşamaları iyi olur.

    evlenmemeye katılmıyorum. evlilik, düzen ve sağlıklı bir aile hayatı için gereklidir.
  • geçim sıkıntısı ve evlenmenin zorluğu yüzünden olan normalleşme tipi. olması da gerekir zaten, gençlere hiçbir imkan sunmayan bir ülke bu.

    bulunduğum yerde en düşük kira fiyatı 2bin küsür lira, hanımefendinin ailesi bile beraber kalın diye ısrar ediyor, siz düşünün.
  • ya artık bir salın insanları ya!
    yeter!

    taciz/tecavüz/istismar değil ki bunlara bile bu kadar sesiniz çıkmıyor!

    insanların tercihlerini bırakın, onlar düşünsün!

    (bkz: sana ne)
  • kafayı bu kadar amla sikle bozmuş bi insan topluluğu var mıdır arkadaş. milletin yarrağını düşünmekten ibne olacaksınız amk. size ne ulan, isteyen istediği gibi yaşar. kendinizi dünyanın merkezi görmekten vazgeçin.
  • sizin gerçek bir işiniz yok mu? ahlakınız bozuluyorsa eğer şunu bilmelisiniz ki ayrı evlerde yaşarken de s*kişiyoruz.
hesabın var mı? giriş yap