• etobur bir bitki. üzerinde bir böceğin gezinmesi, ucunda sivri iğneleri olan yaprakların kapanmasına ve böceğin tuzağa düşmesine neden olur. soğanlarını sipariş edip bir türlü büyütemediğim, tropikal iklimlerde yetişen bitki
    (bkz: etobur bitkiler)
  • droseragillerden, kuzey karolina bataklıklarında yetişen, yapraklarına konan sinekleri, böcekleri sıkıp emen bir bitki (dionaea muscicapa). ayrıca bir de, böcekleri, özellikle sinekleri yakalayarak beslenen küçük ötücü kuşlara verilen ad. küçük sinekkapan(ficedula parva), alaca sinekkapan(ficedula semitorquata), halkalı sinekkapan(ficedula albicollis), kara sinekkapan(ficedula hypoleuca) ve bu familyadan olmasa da benekli sinekkapan(muscicapa striata) olarak bilinen türevleri vardır.
  • yurtdışından aldığım tohumlarından bir tane filizlendirebildiğim bitki. asidik toprak ve distile su istiyor, çok yavaş büyüyor ama büyüyor. bu büyüme hızı ile evdeki haşerat sorununu çözmek için pek uygun bir çözüm olarak görünmüyor.
  • şu günlerde tohumlarını gittigidiyor.com dan 10 milyona alabileceginiz yetiştirmesi zor bitki türü. bu bitki torf ve kum karışımı nemli bir toprak ister sanıldığının aksine evdeki zararlı haşeratı azaltmakta pekde etkili olamaz. her kapan ağzının belirli bir açılıp kapanma ömrü vardır ve bu ömür 5-10 kere ile sınırlıdır. aniden kapanır eğer bir böcek yakalamış ise geri açılması 2-3 gün sürer kalem silgi parmak gibi bişeyle dürtülüp kapanması sağlanır ise 1-2 saat içinde geri açılır bu işlem çok yapılırsa o kapan bozulur ve çürüyüp düşer.
  • koçtaş'ta 18.50 ytl'ye satılan böceksever bitki.
  • canlısı gittigidiyor'da 30-40 ytl'ye satılan bitki.
  • - en erişkin halinde bile minik bir bitkidir. tam erişkin halini görmeden alışveriş sitelerinden vb almak hayal kırıklığı yaratabilir.

    - tohumdan almak yanlış, çünkü vft tohumu diye alakasız şeyler satanlar var; doğru tohum alınsa bile tohumdan filizlendirmek çok zor. hem de filizlense bile bakımı aşırı zor ve çok yavaş büyüyor. herşeyi mükemmel yapsanız ve şansınız da olsa bile, tam erişkin hale gelmesi 2.5-3 seneyi buluyor.

    - heves ediliyorsa, 3-4 yaşında erişkin bir flytrap almak en doğru hareket olur; ama onu da koçtaş vb gibi yapımarketlerden almamak lazım, orda beklemiş bitkiden hayır gelmez, imkan varsa güney amerika'dan, imkan yoksa, türkiye'de kendi büyütmüş amatör bir hobiciden almak en iyisi.
  • aydınlık cam kenarı ve akşamüstü güneşini direkt alan bir yerde tutup, iyi kaliteli su vermek gerekmektedir. eşek kadar sinekler ve hamamböcekleri ile beslenirse iyice coşup çiçek açmakta ve bir sürü tohum vermektedir.
  • yapraklarındaki özel bir sıvı ya da ona benzer bişiden ötürü böcekleri kendine çeker, heves edip yaprağın içine sokulan böceği ise yaprakları kapatmak suretiyle bi hamlede yutuverir. kendisine bakmadan geçirdiğim 3-4 günün ardından bu sabah fark ettim ki bi kaç yaprağı sinekle kaplanmış. yalnız içinde böcek olan bir yaprak bi kaç gün içinde kuruyor, yok oluyor.

    yağmur suyuyla beslemek lazım ama fazla abartmadan. toprağı hafif nemli olacak, hafif. fazlası bitikiyi öldürüyor. fazla beklenti içinde olmamak lazım çünkü çok büyümemekte. gün içinde güneşe konulması şart. küçücük bişi ama bakması, gelişimini izlemesi keyifli. arada bi böcek yakalayıp yaprağına koymak suretiyle eşe dosta şov yapılmalı ama bi sorunumuz var o da böceğin canlı olması, olmadı parmağı yaprağın arasına sokarak yaprağın kapanmasını gösterebiliriz, ama bunu çok yapmamak lazım, yazık hayvancağıza...
hesabın var mı? giriş yap