• the magistral grand priory of the holy lands - ordo supremus militaris templi hierosolymitani adlari altinda ezoterik ritlerde toplantilar yapan ve uyguladigi ritueller askeri temel, oge ve avadanliklara dayanan bir tapinak $ovalyeleri orgutu turevi.

    fransizcasi prieure de sion diye bilinir ve inisiyatik temellere dayanmaktadir.
    (bkz: masonluk)
  • 1099 yilinda fransiz krali godefroi de bouillon tarafindan kurulan tarikat. gorevleri mesihin dunyevi durumuyla alakali belgeleri saklamak ve bunlarin kilisenin eline gecmemesi icin gerekirse olumu goze alicak sadik uyeler toplamak.
  • the da vinci code'da bol bol anlatılan hrıstiyan tarikatı.
  • notre dame de sionın altında yatırları bulunan tarikat.
  • sion lu kizlarin olusturdugu tarikat
    cok tahlikelidirler en agir kokulu parfumlerini on kat sikarak dusmani kiskirtirlar
    cok guzel olabilirler ama konustuktan sonra insanda hemen uzaklasma istegi uyandirirlar
    aglarina dusurdukleri oglanciklarin paralarini ve kanlarini emerler
    dikkat edilmesi uzak durulmasi gerekir
  • zamanında victor hugo, sir isaac newton, nicolas flamel, leonardo da vinci, boticelli gibi ünlülerin başkanlık ettiği gizli tarikat. tıpkı eyes wide shutfilmindeki gibi sex ayinleri yaptıkları söylenir.
  • paganist öğelere önem veren bir tarikat olduğu söylenegelmiştir; ki bı üyelerine bakılınca pek de mantıksız gelmez insana.
  • bir teori de böyle köklü bir tarikat olmadığını, bütün hikayesinin ve dökümanlarının pierre plantard ve arkadaşları tarafından yaratıldığını ve eski üye listelerinin de tamamen keyiflerine göre yazılmış olduğunu söyler.

    kaynak: http://priory-of-sion.com/
  • kutsal kase herhalde tum zamanlarin en cok konusulan sirlarindan biriydi.ee sir hala cozulemedi...bi ara indiana jones cozer gibi oldu o da kaybetti.ama sion tarikati sirri hala koruyormus...tapinak sovalyeleri falan...yani da vinci,sandro botticelli,victor hugo baskanlik falan yapamislar bu tarikata,cok ilginc yani.ee tabi simdi biraz da dan brown'in yardimlariyla da pek bir gundemdeler.2000 yillik gizem cozulsun artik yani.. hadi vatican is basina...a bir de boyle bir film vardi,gerci briaz yan sanayi ama yine arkeolijik dalgalar vsevenler icin uygundur... the body...antonio bandereas, vatican,isa nin bedeni, kasesi falan...
  • tamamen paganizme dayanan bir tarikattır. yıllarca hristiyanlarla savaş içine girdikleri ve bunu kaybettikleri bu yüzden de hristiyanların attıkları bütün suçlamaların üzerlerine yapışıp kaldığına inanılır. ayrıca bu tarikat isanın bir varisi olduğuna ve bu güne kadar geldiğine inanırlar ve bu soyu bir sır gibi saklarlar, gerekirse bu sır için canlarını bile verirler. dişinin kutsallığına inanan bu topluluğun sex ayinleri yaptığı söylenir ki bunun nedeni dişiyle erkeğin birleşmesinin kutsal olduğuna inanmalırıdır.
hesabın var mı? giriş yap