• diziyi tekrar izleyince fark ettiğim durum.

    tekrar izleyince haliyle olaylara daha geniş perspektifen bakıyor insan. ilk seyredişteki heyecan, sevinç, öfke patlamaları yerini sağ duyuya bırakıyor. haliyle biraz daha gözlemci konumunda seyrediyorsunuz.

    şimdi gelelim skyler'ın neden orospu olmadığına. bildiğiniz gibi walter son evrede bir kanser hastası. bütün ailesi onun için kenetlenmiş ve ne yapabiliriz derdinde.

    kendisi ise öldükten sonra ailesi heder olmasın diye metanfetamin üretmeye başlıyor. bunu sen biliyorsun, ben biliyorum, jesse pinkman biliyor. skyler ise uğruna gözyaşı döktüğü adamın (mülayim, iyi kalpli, saf, temiz, dürüst, ailesine bakabilmek için zengin piçlerinin arabası yıkamak zorunda olan adamın) göz göre göre yalanlarına maruz kalıyor. fatih portakal deyimiyle walter sürekli olarak skyler'ın aklıyla alay ediyor. skyler da -ne yapsın çocuklarını mı kessin?- gidip walter'ı aldatarak kendince intikam alıyor. ayrıca uyuşturucu satmak orospu olmaktan daha mı az kötü? bence kıyaslanamaz bile. 'tek sebep aldatması değil ki kocasına hiç destek olmuyor.' diyeceksiniz. en yakınınız olan insanın dolaylı olarak insanları öldürdüğünü düşünün destek olur musunuz? diziyi eğer daha sağ duyulu izlerseniz bana hak vereceksiniz.
  • herkes "orosbu cocu skyler" dese de skyler en başından haklıydı. öncelikle walter yalan söyledi, sonra yalanlarını yalanlarla kapattı. kendini kontrol edemedi. sadece araba yıkama yeri bile yeterdi onlara. kendine engel gördüğü herkesi öldürdü. arkasını hep başkası topladı. mike'ı öldürdükten sonra artık bağlanamadım walter'a. ölerek ayrılsa arkasında daha mutlu bir aile bırakacaktı. üstüne üstlük kazandığı paranın 1/8'ini arkasında bırakabildi. 737 bin lira yetecek idi. 5 milyona doymadı walter. evine adamlar onu öldürmeye geldi, evi yanmaktan kurtuldu, 3 kişi karısını tehdit etti. bunların hepsine walter sebep oldu. kim ne derse desin. skyler sonuna kadar haklıydı.
  • orospu demeyelim de eyşanımsı veya eyşanımtırak diyelim. (bkz: nil karaibrahimgil)
hesabın var mı? giriş yap