• akıllı telefonların ve gelişen teknolojinin insanlığı karşı karşıya bıraktığı parmak deformitesi. saatlerce elden bırakılmayan telefon eğer serçe parmağa yanlış bir baskı yapacak şekilde tutulacak olursa bu deformite oluşabilir. örnek yanlış tutuşlar 1, 2, 3, 4, 5, 6. şu entryde (#35004248) gördüğümüz gibi telefonu yanlış bir şekilde tutmak serçe parmakta ağrıya da sebep olabilir. bazı serçe parmak ağrıların sebebi telefon ağırlığından kaynaklıdır ve sonrasında geçer ancak uzun süreli yanlış tutuş serçe parmağı yamultabilir. hiç durmadan kullanıyor olsak da her zaman elimizde tutmak zorunda değiliz akıllı telefonlarımızı. telefonu elimizde saatlerce tutmamızı gerektirmeyen şu tarz aletlerbulunuyor. parmakları ağrıyanlar için güzel bir çözüm yolu olacaktır. şunu söylemekte de fayda var. telefonu uzun süre kullanmak katiyetle bu deformiteye yol açar demek anlamsız olur çünkü uzun süre kullanmanın yanında başka bir tetikleyici etmen bulunuyormuş genelde. bunlardan en göze batanı telefonu yanlış tutmak. akıllı telefonların kullanımının artıyor olması duruş bozukluklarında artışa sebep olduğu gibi parmak ve el deformitelerinde de artışa sebep olacağı ortada. şu anda etrafta duruşları yaşlıları andıran gençleri nasıl görüyorsak serçe parmağı yamulmuş yaşlılar da gelecekte bu kadar sık görülebilir. teknolojinin getirdiği faydaların yanında birçok zararının bulunuyor olması bana hep ironik gelmiştir.

    daha fazla bilgi için
    https://www.google.com.tr/…_pinky_is_real_or_is.amp
    http://www.dailymail.co.uk/…ed-way-hold-gadget.html
    http://www.wisediaries.com/…-to-your-pinky.html?m=1
  • (bkz: mit)
    (bkz: myth)

    smartphone pinky" olarak adlandırılan durum, bazı insanların akıllı telefonlarını uzun süre tutma şekillerinden dolayı serçe parmaklarında oluştuğunu iddia ettikleri bir çentik veya eğilme ile ilgilidir. ancak, el cerrahisi uzmanları ve diğer tıp profesyonelleri tarafından "smartphone pinky"nin tıbbi olarak tanınan bir durum olmadığı ve bir efsane olduğu belirtilmektedir.

    1

    2

    3

    4

    uzmanlar, bazı bireylerin serçe parmaklarında fark ettikleri çentiklerin veya değişikliklerin muhtemelen geçici olduğunu ve endişe edilecek bir durum olmadığını belirtiyorlar. telefonun ağırlığının serçe parmağa geçici bir iz bırakabileceğini, ancak bu izlerin kalıcı veya zarar verici olmadığını ifade ediyorlar.

    curtin üniversitesi'nin iş terapisi ve sosyal işler okulu'ndan klinik araştırmacı dave parsons, yumuşak dokuda bir değişiklik yaratmak için günde en az altı saat süreyle uygulanan bir kuvvetin gerekli olduğunu, bu durumun akıllı telefon kullanımıyla oluşmasının pek olası olmadığını söylemiştir.

    "smartphone pinky"nin kendisi gerçek bir durum olarak kabul edilmese de, aşırı telefon kullanımının tetik parmak, de quervain tenosinoviti gibi diğer el yaralanmalarına ve durumlarına yol açabileceği, bu durumların aşırı kullanım ve başparmak ve bilek çevresindeki tendonlarda iltihaplanma ile ilişkili olduğu belirtilmektedir. bu koşullar, iddia edilen "smartphone pinky"den daha olasıdır ve daha fazla endişe kaynağıdır.

    özetle, akıllı telefon tutma şeklinden kaynaklandığı iddia edilen "smartphone pinky" bir efsanedir. ancak, aşırı telefon kullanımından kaynaklanabilecek diğer el yaralanmalarının farkında olmak ve bunları önlemek için önlemler almak önemlidir, örneğin mola vermek, el egzersizleri yapmak ve pop sockets gibi ergonomik yardımcıları kullanmak gibi.
  • bana pek gerçekçi gelmeyen bir durum.
    sağ elimde tam da bahsedilen şekilde bir deformasyon görünümü mevcut fakat sol elimle neredeyse hiç telefon kullanmamama rağmen aynı şekil bozukluğu mevcut.
    yine de yapılan araştırmaya saygı duyuyorum, belki de atalarımın çok telefon kullanmasından dolayı bu şekilde bana genetik geçmiş olabilir.
hesabın var mı? giriş yap