• something/anything?

    todd rundgren'in muhteşem albümü. 86:15 uzunluğundadır. i saw the light, wolfman jack, hello, it's me, some folks are even whiter than me gibi güzel şarkıları barındırır.
  • todd rundgren'in magnum opus'u sayılabilecek bu iki plaklık başyapıt, aynı zamanda 1972 yılında yayınlanmasına rağmen müzikal anlamda çerezlik pop şarkılarından blues rock'a kadar 1970'lerin bir özeti niteliğinde rock müziğin kendi çağına dek geçirdiği evrimi özetleyen kusursuz bir tomografisidir. eğer velvet underground ve captain beefheart rock müziği bir sanat olarak yeniden icat etmişse bunu bu sanatın mainstream bir değer olarak sunacak olan ilk kişi de todd rundgren olacaktır (kimilerine göre ise bu şeref frank zappa'ya aittir). ancak zappa'nın aksine rundgren bu sanatı kendisinden önce gelenleri çiğnemek yerine onları onurlandırarak gerçekleştirir. zira frank zappa'nın aksine yine todd rundgren "yemeğiyle oynamayı seven" biri değildir.

    bu nedenle something/anything saf anlamda ilk ciddi rock albümüdür, jim morrison, janis joplin, duane allman ve jimi hendrix gibi rock n roll'un ikinci kuşak temsilcilerinin birer birer öldüğü bir tarihte üçüncü kuşak endüstriyel rock'ın başlangıç fişeğini yakan bir sınır taşıdır. rock n roll'u anlamak için tekrar tekrar bıkmadan dinlemek gerekir.
hesabın var mı? giriş yap