• avukatlık diyeceğim de buradaki itibar düşmesi değil, bildiğin magmaya kamikaze
  • doktorluk
    para yok, itibar yok.

    askerlik
    eskiden köy kahvesine uzman çavuş bile gelse ahali ayağa kalkar selam verirdi. şimdilerde paşalara bile eski değer verilmiyor.

    öğretmenlik
    şimdiki öğrenci kitlesi maalesef öğretmenleri sallamıyor, okullarda otorite kurmak mümkün değil.
  • cumhurbaşkanlığı
  • okul okumayı gerektiren tüm meslekler için geçerli bir durum. devir emlakçıların, müteahhitlerin ve oto galericilerin devri. ha bir de petrol sahiplerini de unutmayalım.
  • son 20 yılda itibarı düşmeyen herhangi bir şeyin bulunduğunu düşünmüyorum ancak bu süreçte avukatlık gerçekten de serbest dalış yapmıştır
  • taksiciler, emlakçılar, minibüsçüler ve galericiler dururken olan bu mürekkep yalamışlara oldu. yaşasın okumuşların itibarsızlaştırılması. bu ülke bunu hakediyor.
  • kesinlikle inşaat mühendisliği.

    edit: (bkz: entry nick uyumu)
  • mühendislik. itin götüne girdi çıkamıyor.
  • (bkz: endüstri mühendisliği)

    zamanında geleceğin mesleği, hepiniz ceo olacaksınız diye iyi bir s.ktiler afedersiniz. sonunda da sie oradan olduk.

    eğer operations research (yöneylem araştırması) veya data science (veri bilimi) gibi alanlarda iyi üniversitelerde yüksek lisans/doktora falan yapıp bir yerde araştırmacı bilim insanı falan olmadıysanız, anca üretim planlamacı falan olarak 2.sınıf çalışansınız.

    (bkz: bele vaziyyetin içine soxum)

    edit: gelen mesajlardan falan anladığım kadarıyla burayı genç arkadaşlar da okuyor. bir iki ekleme yapmak istedim.

    öncelikle ceo olmak üzerine kurulu bir kariyer yolu yok böyle bir safsataya inanıyorsanız inanmayın :) bir şirketin başına geçmek milyonlarca faktöre bağlı: şans, ikili ilişkiler, liyakat durumuna bağlı olarak dayınızın varlığı, eğitim, hitabet, kültür, iş bitiricilik, şirketin kültürü, doğru zamanda doğru yerde doğru adam olmak... yani say say bitmez.

    şu bu okuyunca patron, müdür, ceo oluyorsun diye bir şey yok. önceki iş yerimde (büyük bir uluslararası firma) finans genel müdürü endüstri mühendisi iken teknik genel müdür makine mühendisiydi. sonraki işimde (yerel büyük bir firma) makine ve sonrasındaki de uçak mezunuydu. o yüzden bu kısmı geçelim.

    endüstri mühendisliği için düşüncelerim de burada:

    (bkz: #139010334)
hesabın var mı? giriş yap