• 1 inch sensor barındıran,
    250 kg ağırlık ile kırılmayan, özel housing ile 100 metre su altına inebilen, herhangi bir koruma olmadan 5 metreden düştüğünde hasar görmeyen ve kasım 2017 de çıkacak sony' nin yeni action kamerasi. dahili 4k yok.
  • adı konusunda (rx0 yani sıfır olduğundan eminiz ama...) internet üzerinde ciddi bir sıkıntı var. rxo yazan veya rx0 yazan yüzlerce site/sayfa var. hiç biri ne olduğundan emin değli gibi! ancak official videolar arttıkça, cihaz ele alınmaya başladıkça "o" değil "0" olduğu daha iyi anlaşılacaktır (ki ben de dün rxo diye açtım başlığı. bugün düzeltmeye geldim ki başka yazar rx0 diyerek doğrusunu açmış)
  • yanlış okumadıysam diyafram değeri f/4 olarak çıkacak makinadır. (gopro herolar f/2.8 değerindeler) bu da gece çekimlerinin iso'ya abanacağını gösterir. 700 dolar vereceğim ve kumlu kumlu görüntü alacağım. üzgünüm sony, bizimle deelsin.

    optik stabilizasyon ve full frame kullanan aksiyon kamerası çıkana kadar beklemedeyiz.
  • doğru adı sony dsc rx0 olan kameradır. moderasyonu göreve davet ediyorum.
  • algılayıcı boyutu gopro'nun dört katı. yani algılayıcı kaynaklı yaklaşık iki duraklık kazanım var. teorik olarak beher durakta gopro'nun iki durak altında verdiği gürültüyü verecek. gopro'nun diyafram kaynaklı kazanımıysa bir durak. f/2.8, f/4'ten bir durak daha hızlı. yani nihai tahlilde düşük ışıkta gopro'ya tahminen / yaklaşık bir duraklık avantajı olan kamera.
  • dahili 4k desteklememesi ile hayallerimi bir nevi yıkmıştır. şok icinde sony'nin bunu neden ve niçin yaptığını düşünüyoruz.
    ama geri kalan özellikleri açısından muhteşem bir cihaz özellikle 1000fps
  • gopro boyutlarında olsa da kullanım amacının gopro'dan farklı olduğunu düşündüğüm zımbırtı.

    alette renkler dynamic range falan muhteşem, yalnız bu kadar dar açılı bir lens/sensör kombinasyonu ile gopro ve muadillerine alışık action cam kullanıcısından ziyade sinematik amaçlar için küçük ve sağlam bir kameraya ihtiyaç duyan* bir kitleye hitap ediyor.
  • sony'nin 24 mm / f4 lensli kompakt video kamerasıdır.

    bazı başlıklar var, okurken insanın sinirden kendini sikesi geliyor. bu da onlardan biri.

    gopro farklı amaçlar için (örn. aksiyon) üretilmiş, rx0 bambaşka amaçlar için.

    birinin hayvan gibi geniş açı lensi varken, diğerinde 24mm eşit lens var..

    gopro değil bu amkduklarımın. sadece boyutları ufak o kadar.

    bu kameranın hedef kitlesi bu işten ekmek kazanan prodüktörler. yani sen bu kamerayı alıp "uludağ'da qayaq qeyfi" videoları paylaşasın diye üretilmemiş.

    adam şelale çekecektir, sok suyun altına.. havadan kaliteli çekim yapmak istiyordur, bağla drona. 50 bin dolar gövde, 30 bin dolar lens fiyatı olan red kamerayı şahinin tampona bağlayıp aksiyon sahnesi çekmek istemiyordur, tak rx0 bitsin olay.
  • insan gerçekten hayret ediyor. gopro bundan iyi çeker demiş biri. vay amk. gopro dediğin alet sony nin action camlerini geçtim sjcam leri bi ezsin geçsin sonra sony ye bakar.

    sony bu tip ürünleri pek güncellemiyor. action cam ailesini 5 sene önce çıkardı 2 3 aletle güncelledi öyle kaldı. rx0 çıkalı 1 seneyi geçti yenisi yok.

    yine de hepsi iyi aletler.

    rx0 hem action cam hem steady cam olmuş. ne istersen yap. ister drone a bağla ister jimmy ye. o dinamik aralık ne öyle baboo.
hesabın var mı? giriş yap