• piyasaya çıkar çıkmaz kapacağım sony'nin yeni fiyat performans ürünü.
  • hafıza kartı kullanmayacakların 8gb kapasiteli versiyonundan uzak durmalarını önereceğim akıllı telefon.
  • daha iki gün önce almış olsam da, şu anda kendiliğinden kapanmış ve tekrar açılmayan telefondur. iki gün sonra yurtdışına çıkıyor olmamdan ötürü beni yüzüstü bırakmıştır. yarın, aldığım yere götürüceğim ama bir yolu bulunmassa, bu marka benim için bitmiştir. önceki telefonum 10 yıllık bir telefondu ve haliyle kullanılacak bir durumu yok. eğer sorun çözülmez ise, telefonsuz gitmem gerekecek ki bu büyük bir sıkıntı yaratır benim için.

    16 aylık kullanım süresi sonrası gelen edit:
    *hafıza sıkıntısı, hafızasından çok daha büyük. ben sürekli bi' şeyler silmekten yoruldum ama o "hafıza yok ki!" uyarısı vermekten sıkılmadı. çözüm olarak aplikasyonlara sadece "clear cache" değil, "clear data" da yapmak işe yarayabiliyor. temelli bir çözüm değil ama olsun.
    *en yukarıda bahsettiğim kapanma sorunu çözüldü ama hala durup dururken kitlenmeler, kendi kendini kapatıp 7-8 denemede ancak açılmalar gibi sorunlar mevcut.
    *ekranının ne glass olduğunu bilmiyorum ama osursam çatlıyor. çok alıngan.
    *yine bir yurt dışı seyahatim esnasında ekranı, trt'nin yayın kapandığında çıkan renkli imleç gibi kala kaldı. düzelmedi. yaptırdım.
    *wireless'ı iyice saçmaladı. inatla bağlanmıyor. telefonu kapatıp açınca bağlandığı oluyor ama bu seferde telefonun tekrar açılması yukarıda bahsettiğim gibi yıllar alıyor. çünkü beceremiyor.
    *pili hala uzun gidiyor ve kullanımı rahat (çalıştığı zamanlarda). bunlar da pozitif yanları.

    edit vol 2: artık wireles'ı tamamen çalışmıyor. telefon da 7-8 denemede değil, 30. denemede falan açılıyor.

    edit vol 3: öldü. açılmıyor. tamir de edilemiyor. sony benim için bitmiştir. marka değeri olarak türk telekom ile eşdeğer görüyorum ki bu en dibe tekabül ediyor. yarın başka bir telefon alacağım. başka başlıklarda görüşmek üzere. esen kalın.

    edit vol 4.: huawei g8'e geçtim. mutluluktan ölebilirim. sadece bir yıl çekebildiğim (o kadar dayandı) sony azabından sonra, 3 aydır kullandığım huawei ile huzur buldum. karşılaştırıyorum da, sony çöpten ibaret. 1 seneyi deviremeden ölen telefonuma ne oldu peki? sony 1200 tl tamir ücreti istedi. ceo'sundan çaycısına kadar sinkaflı küfürlerimi sunuyorum kendilerine. umarım sonun nokia gibi olur diyeceğim ama en azından nokia zamanında kaliteli ürünler yapmıştı. sen onu da beceremedin.

    kişisel öneri: almayın.
  • hafıza kartı kullanılsa dahi bazı uygulamalar sd karta kurulmuyor benim bildiğim. yani 8 gb'lık modeli ölü doğmuş gibi duruyor.
  • (bkz: bunu bana bırakın)

    bazı andavallar için dahili hafızası sorun olmayabilir ama telefonu farklı ihtiyaçları için kullananlarda hafıza sorun olacaktır. andorid m bu işleri çözer, ben root atıp link2sd kurarım, a2sd kullanırım diyene bir şey diyemem tabii.

    şimdi orta segmentte bir telefon olarak fiyatı 1099 tl. 1099 tl ve orta segment(!) bunun oyunu var, spotify'de çevrimdışı müzik dinlemesi var, navigasyonu var, haritası var, varoğlu var. farklı ihtiyaçlar dedim başta, ben whatsapp'tan yazışsam yeter diyen için bir telefona 1100 lira verilmesi gereksiz zaten. neyse, adam 1000 (yazıyla bin) liralık telefona 8 gb dahili belleğin konmasına bir şey demiyor. hangi uygulamaları kuruyorsunuz ki, diyor. isteyen istediği uygulamayı kurar. ihtiyaçlarına uygunsa al geç, öteki türlü hakaret ederek milleti yargılamanın bir anlamı yok.
  • üç gün önce elime geçen yeni telefonum. öncelikle, ben sadece internete girerim, fotoğraf çekip sosyal medya hesaplarına bakarım diyenler için ideal bir telefon. yukarıda da bahsedildiği gibi hızı, pil ömrü, tasarımı bu fiyattaki bir telefon için harikulade. tek sevmediğim yanı ekran kalitesi çok iyi değil. ya da samsung s4'ten sonra beni çok tatmin etmedi diyelim. ama çok bariz fark olduğunu da söyleyemem. hafızası için de, ben 16 gb sd kart siparişi verdim. fotoğraflar için yeterli olacaktır ve temel uygulamaların da dahili kartta olduğu düşünülünce bunun bir sorun olmaktan çıkacağı ortada. oyun oynayanlar için ise bir şey diyemem. çünkü oyunla arası olmayan ve buna ihtiyaç duymayan biriyim.

    özetle, güzel bir fiyat performans ürünü. beklentileri çok yüksek olmayanlar için iyi bir seçim olacaktır. çekinmeden alabilirsiniz.
  • sony türkiye diyor ki:
    " sony xperia™ m4 aqua model telefonlarımızın ülkemizde global olarak 8gb'lık modelinin satışına karar verilmiştir. talepte bulunduğunuz 16gb'lık modelinin satışa sunulması ile alakalı henüz bir bilgi bulunmamaktadır."

    ama yine sony diyor ki bu bilgi de değişebilir.. 16gb gelsin alırım diye düşünenler alternatif telefonlar da bulundursun bir köşede..
  • sony'nin orta segment için satışa çıkardığı yeni ürünü.diğer sony xperia ürünleri gibi kasası camdır.fiyatı 1000-1100 arasında seyreder.
  • tek istediğim su geçirmeyen, makul fiyatlı bir telefondu. hafızasıymış, kamerasıymış pek araştırmadım açıkcası.
    telefon geldi, ince, hafif ve zarif. hızı da benim gibi low-resolution bir kullanıcı için hiç fena değil. mamafih, alır almaz görüştüğüm kişiler sesimin az geldiğinden şikayet etmeye başladılar. mikrofon ayarını, şunu bunu denedim, fark yok. sonra bir anda (herhangi bir itilme, kakılma, düşme, atma olmaksızın) zil melodisi çatırdamaya başladı ve sesim hiç gitmez oldu. kulaklıkta bir sorun yok ama telefon çalınca ya da bir müzik çalmaya kalktığımda ses tiz seslerde, patlamış hoparlör gibi çatırdıyor.
    tabii ki aradım call centerı, test yaptırdı ve mikrofonumun gerçekten çalışmadığını müşaade ederek, yalan söylemediğimi veya gerizekalı olmadığımdan emin oldu. sonra sim kartımın yeni olup olmadığını sordu (mikro sim kullanıyor malum). kestirdim dedim, olmaz ondandır yeni sim almanız gerekirdi dedi (o an gerizekalı olduğumdan hala şüphelendiğini hissettim). reset atın bir de öyle deneyin dedi. ben de öyle yaptım.
    değişen bir şey yok, sadece internette z serisinde benzer bir şikayetin telefonun mikrofonuna ankesör muamelesi yapmak suretiyle bertaraf edildiğini okudum, denedim oldu. ses gitmeyince mikrofona bir fiske, gider oluyor ses. melodiyi de tiz notalardan muaf kıldım. tatile gideceğim, dönüşte doğru servis, 1 ay sonra alsam, bir şey değişmemiş olur nasıl olsa.

    uzun lafın kısası ben ettim, siz etmeyin. ha su geçirmiyor gerçekten, yiğidin hakkını esirgemeyelim gerçekten.
  • yeni bir güncellemesi çıkmış telefon. ota üzerinden olmasa da sony pc companion yazılımı ile bilgisayar üzerinden güncelleyebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap