ssd sorunsalları

  • dizüstümün üzerinde adını hiç duymadığım ram var. longline'ı da hiç duymadım. muadillerine 30 50tl arası daha ucuz. sorun çıkarmayacaksa...
  • 500 gb olan modellerini düşünüyorum. kullanan veya fikri olan varsa bunların hangisini önerirsiniz? ya da önerebileceğiniz başka nvme m2 ssdlere de açığım.
  • laptopıma ssd taktığım günden beri wifi internet bağlantım gidiyor, manuel olarak tekrar bağlanıp devam ediyorum yoluma. sonra tekrar gidiyor belli bir süre geçince. bazen de saçma şekilde sağ alt simgede internet bağlantısı yok diyor ancak internete bağlı olarak devam ediyorum. sorun neyden kaynaklı olabilir ?
  • selamlar,

    2 sorum var;

    1- windows os olan pc üzerinde çalışması için, external bir ssd yi 3-4 partisyona ayırıp birine bootable linux diğerine bootable windows kurmam mümkün müdür?

    a) mümkün ise ; bu ssd üzerinde kurulu os üzerinden çalıştırırken bütün partisyonları (veya os kurulu bir pc üzerinden bütün partisyonları) görebilir miyim? depolama amaçlı kullanabilir miyim?

    b) aynı diski mac os yüklü cihazlarda bootable windows yüklü olarak çalıştırmak mümkün müdür, sadece mac os de çalışacak ayrı bir partisyona bir bootable windows kurmak mı gereklidir?

    c) b şıkkı geçerli değil ise mac os için kurduğum bootable windows u başka bir pc de boot ederek kullanabilir miyim?

    2) mümkün olanı gerçekleştirmek için izlenmesi gereken yol nedir detaylı bilgi almak isterim.

    şimdiden teşekkürler,
  • merhaba,
    dell bilgisayarim icin ssd'yi yukseltmek istiyorum. acaba yeni ssd alirken nelere dikkat etmeliyim. bellek: 4 gb
    işlemci: ıntel(r) core(tm) i5-3317u cpu @ 1.70ghz[cores 2] [logical processors 4] kıngston suv400s37120g
    simdiden tesekkurler