• liseli hezeyani..
    normal hayata atılınca sayısalcı sozelci ayrımı olmuyor çocuklar. herkes işine gücüne bakıyor
  • genelde bir ülkeyi yönetenler, iyi hitabet bilen sözelciler dir.

    sektördeki markalara yön veren, reklamlara yön veren sözelciler dir.

    psikolojiniz bozulduğunda sizi dinleyip sizi rahatlatan, size bakış açısı kazandırmaya çalışanlar sözelciler dir.

    not: böyle cahil cesareti olup, yazdığı şeylerin derinliğini anlayamayan dışarıdan dolu içeriden boş insanlara cevap verdiğim için kendimden özür diliyorum.
  • goethe buna goethüyle güldü.
  • yanlış bi düşünce tamamen eğitim sisteminin oluşturduğu zırva algı herkes aynı değil beyninin farklı lobları çalışıyor başka bir alanda diğerlerine göre daha iyi. ve sosyal kültürel açıdan bakarsak daha iyi ilişkiler kurabilirler okuduğumuz birçok kitabı bu tarz insanlar yazdı geçmişi bilmemizi sağlayan tarihi bu adamlardan öğreniyoruz genel olarak . sayısalcı sözelci diye ayırt edici bi özellik çok saçma hele ki zeka düzeyini ayırt etmek için komik
  • "sözelcilik" diye bir şey olmadığı için olabilir. çünkü sayısal "kazanılır", tm "seçilir", sözelde "kalınır".
    siz lisede sayısal sınıfta okur, üniversite sınavı için sözel bölüme hazırlanırsanız, sözel sınıfta okuyanların hepsinden fazla net yaparsınız.
    istediğiniz dershane hocasına sorun(hoş eski usül çok öğrencili dershane kaldı mı bilmiyorum). hepsi size "sayısal öğrencileri sözel öğrencilerinden daha iyi, üstelik sözel öğrenciler birinci bölümde matematik ve fene dokunmuyor bile" diyeceklerdir.
    bir de buna tavım. çözdüğünüz iki adet matematik sorusu size bir adet sosyal sorusundan daha fazla puan getirecek, üstelik zamanınız da var. ancak sizler daha bunu hesaplamaktan aciz olduğunuz için bütün ülke çapında örgütlenip 0 matematik 0 fen netleriyle koca koca üniversitelerin 4 yıllık bölümlerine "öğrenci" sıfatıyla gidiyorsunuz.
    şu yök denen kurum zorunlu net miktarı koysa da üniversiteler de bir rahatlasa. parazitler istila etti.
  • demokrasi, özgürlükler, haklar ve hukuk gibi insanlık değerlerini kimyasal deney yapan bir fizikçinin matematik formülüne uyarlarken bulduğunu zanneden aptal insan iddiası.
  • öyle bir durum yok. sözel ve sayısal yetenekler de birbirinden eşsizdir ama ülkemizde zorla okutulan öğrenciler ezberle-geç mantığını işletebileceklerini sandığı için sözel gider ve bölümün adını kötülerler o başka mevzu.
  • genellemenin bokunu çıkaran tespit.

    muhtemeldir, bunu yazan anaokulundan itibaren anne - baba - öğretmen üçgeni gözetiminde disiplinli bir eğitim öğretim sürecinden geçip, artı dersaneden - etüt merkezinden boş kalan saatlerinde spor niyetine deneme sınav kağıtlarıyla güreş tutmuştur. ya mühendislik öğrencisi ya da çaylak mühendis ya da mümessil bir teknoloji şirketinin satış kadrosundadır. nasa mühendisi olmadığı kesin.

    küçümsemiyorum, zeka biraz da emektir.
    yine de koşullandırılma ile karıştırılmamalı.
    sözelci olarak ben dersleri arka sırada kitabım arasında "teks" (gençliğimin 'cool' çizgi roman kahramanı) ya da red kit okuyarak geçirip, günün kalanında bahçede futbol ya da voleybol oynadım. liseye geldiğimde tembel olduğumdan, sırf kolay diye edebiyat bölümünü seçtim. ne dershaneye gittim ne de sanat tarihi dışında ders çalıştım (hocası gıcıktı). ilk kez test usulü yapılacak üniversite sınavına bakanlıkça hazırlanmış 64 sayfalık bir kılavuz test kitapçığına bakarak hazırlandım. kitap açmadım.

    sözelci olduğum için tercihlere yazamadım ama bir tıp fakültesinin sadece yarım puan altında matematik - fen puanım vardı. eşit ağırlıklı en yüksek puanla öğrenci alan sbf'nin taban puanını 50 puan geride bırakmıştım. kendi okulumun 60 puan üstündeydim.

    zeka bence koşullandırıldığın gibi değil tercih ettiğin gibi yaşamakla ilgilidir.
    kimse alınmasın ama 200 komutu anlayan köpeğe zeki diyebilir miyiz?
  • (bkz: her sayısalcının kendini einstein sanması) öyle gerizekalılarını gördüm ki, sayısalcılığı sadece gerizekalı durumuna düştüğünde cümle içinde kullanmak için seçmiş ve inana biliyor musun? okulu bitirmiş.
    ülkenin zeka seviyesine mi vereyim yoksa eğitim sistemine mi bilemedim.
  • o kadar dangalakça bir hipotezdir ki, söyleyene direkt bir vasi tayin edip kendine zarar vermesi; kendisini kısırlaştırarak genlerini gelecek nesillere aktarması engellenmelidir.
hesabın var mı? giriş yap