• tatilden beklentiniz ne ise size onu sunabilen bir garip adadir. sakinlikse sakinlik, eglenceyse eglence. kumarhanelerden, gece kluplerine, golf sahalarindan, su sporlarina, gurme restaurantlardan hemen hemen butun fast food kafelere kadar. her kose basinda size devre mulk satmaya kalkanlardan cekinmeniz gerkmektedir bence. ayrica garip bir adadir. adanin fransa tarafinda fransizca konusuldugu gibi para birimi olarak da avro kullanmaktadir, ayrica arabalarin plakasi da fransadaki plakalarin aynisidir. hollanda tarafinda ise kullanilan dil ingilizce olup para birimi dolardir ve arac plakalari adaya ozgu plakalardir. fransiz tarafinda kullanilan elektirik 230w ancak hollanda tarafinda kullanilan elektrik 110w'tir. adanin bir tarafindan diger tarafina yapilan telefon gorusmelerinin milletler arasi tarifeden oldugu yazilmis zaten ama ben bir kere daha saskinlikla ustune basmak istedim konunun. boyle bir garip adadir st.maarten/st.martin. havaalani ise evet izlemesi eglencelidir ama asil eglence olan saba havaalaninin yaninda yine sonuk kalir.
  • ayrıca cruise gemilerinin ugrak yeridir..ve gemide ki hemen hemen butun bekar erkekler st maarten in gelmesini iple çekerler...malum nedenlerden dolayı tabii ki..seaman club ve bildigim carolina adındaki mekanlar bu iş için gemi çalışanlarının ugrak yeri olan mekanlardır...
    olur da işiniz düşerse...bi yardımım olsun istedim...
  • (bkz: guavaberry)
  • bazı an'lar vardır ki insanı duvara toslatır.
    tesadüfen bir uçağın kalkış videosunu izlerken keşfettim. https://www.youtube.com/watch?v=mftmtcwip0i
    https://www.google.se/…455:0xbed22586b7168f3b?hl=tr

    biraz uzak ama st maarten diye bir yer var dedim eşime hemen.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/saint_martin

    videonun 3.02 dakikasında görünen bir yol var. a.j.c. brouwer rd….
    çok güzel bir yol.

    o yolda o'nunla gitmeyi isterim bir gün.
  • karayiplerde tatil icin gidip turkiye'de tatil yapiyormus hissine en cok kapilacaginiz yerdir. ozellikle de hollanda tarafinda. ancak kucuktur, oyle gunlerce degisik malzeme cikarmaz ziyaretcilerine.
  • saint martin (hollandaca: "sint maarten"), karayip denizinin kuzey-doğusunda puerto riko'nun 240 km doğusunda yeralan tropik bir adadır.

    adanın yüzölçümü 88 km² olup kabaca ortasından hollanda ile fransa arasında ikiye bölünmüştür. hollanda'ya bağlı güney yarısı "sint maarten", fransa sömürgesi olan kuzey yarısıysa da "saint martin" olarak adlandırılır. hollanda bölgesi hollanda antilleri'nin bir parçası olarak hollanda krallığı'na bağlıdır.

    hollanda'ya bağlı olmasına karşın ab dışında kalan adanın güney bölümünde para birimi hollanda antilleri guldeni, fransa aracılıyla ab'ye bağlı olan kuzey bölümünde ise avro'dur. her ne kadar hollanda bölümünde yasal dil felemenkçe, fransız bölümünde ise fransızca olsa da adadaki en geçerli dil ingilizce'dir. bunun kökeni adaya bir zamanlar getirilmiş olan ingilizce konuşan kölelere dayanmaktadır.

    kaynak: vikipedi

    ayrıca (bkz: prenses juliana uluslararası havaalanı).
  • (bkz: als adası)
  • klm'nin güzel bir videosunda var olan ada.
  • maho beach gibi çok ilginç ve birbirinden güzel plajları olsa da son dönemde kasırgaların en çok zarar verdiği karayip adalarından biridir.
hesabın var mı? giriş yap