• efsanevi san fransisco 49ers quarterbacki.. görevi bir başka efsane joe montana'dan devir aldı.. solak idi.. süper de oynadı kanaatimce.. ve fakat şanssızlığı kendisinin son yıllarında genelde konferans finali ya da wildcard maçlarında eşleştikleri green bay packers quarterbacki brett favre'ın da deli formda olması idi.. sevgiyle saygıyla anarız hala..
  • tabi steve young deyince john maddenin madden oyunlarından birinde siz maç sırasında boğuşurken anlattığı hikayeyi eklemeden geçmek yanlış olur..

    neyse hikaye şu ;

    madden bir gün steve young'ın evine gidio.. kapıyı yaşlıcana bi adam açıyo.. "meraba ben steve young'la görüşmek isterdim" dio.. adam da "buyrun ben steve young'ım" diyo.. "iyi ama siz steve young olamazsınız" "olurum" falan derken annaşılıyo ki steve young'ın babasının adı da steve young'mış..

    bu kısa mesel sonrası bu entryi bağlayalım;

    efsanevi san fransisco 40ers quarterbacki steve young'ın babası..
  • tüm nfl uyurken yedekten gelen bir efsanedir kendisi. montana* tennis elbow gibi fiziksel bir yetersizlikten müstaribken steve young'a gün doğmuştur. artık yaşlanmış olan efsane montana bu adama kavuğu devretmiştir etmesine, ama elindeki rekorların bir kısmına da kısa sürede veda etmiştir. ayrıca oynadığı dönemlerde steve young randall cunningham'den sonra en çok koşan oyun kurucuydu. sakatlanmak gibi bir kaygısı olmadığı gibi, goal line'da çata çota defans çizgisine dalar ve sayıyı alırdı. gel gelelim her zaman montana'nın gölgesinde kalacaktır.
  • brigham young'in birkac kusak oteden torunu olan sporcu. binaenaleyh utahlidir ve mormondur.
  • super bowl xxix mvp. hayati boyu hic bir macta 6 td pasi atmamis (atmasin da zaten, oha) adam, cikti super bowl'da yaziyla alti adet touchdown pasi atti. yetmedi, 49 yard da kostu (bu rakami aklimda tutmadim, cok kostugunu biliyordum da entry girerken gugilladim). haliyle mvp oldu. sayi paslarinin ucu gelmis gecmis en buyuk nfl oyuncusu jerry rice abimizeydi.
    joe montana'yi istatistiksel olarak aratmasa da, joe cool'un 4 super bowl sampiyonlugunun altinda ezilen young, mac sonunda efsane cumlesini de ihmal etmez: somebody, take the monkey off my back, please.
    hayvani performansini ve monkey yorumunu suradan izleyiniz: http://www.youtube.com/watch?v=obugr1pdeem
  • hayran olduğum ilk sporculardandır.
    sırf bu adam o oyunun içerisinde var diye,
    gençliğimin önemli bir kısmını bir pc oyunu oynayarak harcamışlığım vardır.
    tabii o zamanlar takip etmek için internet filan yoktu. (en azından bende yoktu)
    hbb kanalındaki maçlarını büyük bir zevkle izlerdim.
  • nfl'li cogu sporcu lige universite diplomalari ile gelir ancak az sayida da olsa sporculuklari sirasinda master/doktora yapmaya devam edenler vardir. kendisi bu gruptaymis. kariyerinin zirvesi sayilacak yillarda basladigi byu hukuk fakultesinden diplomasini 1994'de almis. simdilerde ayni zamanda ortagi oldugu zengin bir yatirim sirketinde yoneticilik yapmakta ve goruntugu kadariyla is hayatinda sporculukta kazandigindan kat ve kat fazla kazanmis durumda.
  • çocukluğumun kahramanlarındandı.şimdi daha da başarılı olduğunu duyunca sevindim. kas gücüne dayalı bir soruda zekasıyla da ön plana çıkıp isim yapmış bir sporcuydu.
hesabın var mı? giriş yap