• çok güzel ama bir o kadar da dramatik bir film. julianne moore u kesinlikle elinde oscar heykeli ile görmek farz oldu. kadin oynamamış direk alzheimer olmuş sanki. kristen stewart yaa sen git kumda oyna filmlerde oynama. her filmde aynı haller aynı duruş al ben affleck i vur buna iki tane oyuncu olmuş buz kalıbı. yalnız son diyeceğim şu ki bu hastalık çok ama çok kötüymüş. daha detaylı görmüş olduk . yavaş yavaş bitiyorsun.
  • dün gece izlediğim film. julianne moore' u çok sevdiğimden olsa gerek, filmi beğendim. ancak bu seneki oscar yarışında kadın oyuncuların performansları göz doldururken filmlerin o kadar da iyi olmadığını görüyoruz. still alice' ta julianne moore ve kristen stewart' un uyumu ile güzelleşen bir film. bir de oyunculardan weeds' in yakışıklısı hunter parrish'i kısa da olsa görmek keyif verici.
    filme gelirsek; alice karakteri julianne moore için yazılmış gibi... moore, senaryonun merkezinde olduğundan diğer aile üyeleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olamıyoruz. hastalık karşısında aile üyelerinin verdikleri tepkilere duygu değişimlerine bir iki sekans aracılığı ile tanık olabiliyoruz. bu durum filmi biraz eksik kılmış. ancak, moore alzaimer hastası rolünü o kadar iyi oynamış ki bu eksikliği pek hissetmiyoruz.
    --- spoiler ---
    alice' in alzaimer' ının ilerlemesinden sonra kızı lydia' nın angels in america kitabından ozon tabakası ile ilgili mısraları okuması filmin en duygusal anlarından biriydi.
    --- spoiler ---
    yılın filmi olmasa da, j.moore için izlenilmeyi hak eden bir film.

    7.8/10
  • insanın boğazını düğümleyen film. en azından bittiğinde ben öyleydim. bu kadar zor bir hikayenin ve hastalığın, bu kadar sade ve incitmeden anlatılması öyle güzeldi ki. kimseyi incitmiyor film. ne bu hastalığa maruz kalanları ne de yakınlarını. alice'in zorlu serüvenini görerek düşünüyoruz, üzülüyoruz, gülümsüyoruz şüphesiz burkuluyoruz. ama insana işleyen bişeyler olduğu muhakkak. julianne moore tabii ki çok iyi. rol hep onunmuş gibi ya da oymuş gibi. çoğu kişinin aksine kristen stewart'ı da gayet başarılı buldum. aslında tek kişilik bir film ama arada role yardım edenler oluyor denebilir. izlenmesi gereken filmlerden olduğu da kesin. bu sene filmlere kadın oyuncuların damga vurduğu da apaçık ve gurur verici.
  • karakter değişimi üzerinden abartısız drama. sinema bu kadar basit aslında. film mesaj kaygısı gütmeden hastalığa dikkat çekiyor ve duyguyu size geçirebiliyor. julianne moore oyunculuğuna yakışanı yapmış fazlasını değil. kristen stewart önce clouds of sils maria'da juliette binoche ile sonra da bu filmde moore ile oynayarak doğru yolda, umarım oyunculuğunu daha da geliştirir.

    --- spoiler ---

    filmin en çok hoşuma giden sahnesi alzheimer üzerine yapılan konferansta alice'ın konuşması. hastalığı sebebiyle üniversitede hocalığı bıraktıktan sonra ilk defa kalabalık bir grubun önünde konuşma yapıyor ve bu bir dilbilimci için çok önemli:

    "tutunmaya çalışacağım şeylerden biri de bugün burada konuşmamın anısı olacak. elimden gidecek, biliyorum, belki yarın gitmiş olacak. ama bugün burada konuşuyor olmak... benim için çok anlamlı... bana iletişime her zaman hayran olan eski beni hatırlatıyor."

    --- spoiler ---
  • alzheimer hastası bir kişinin psikolojik dünyasını ve sosyal çevresini konu edinen film.

    sırf julianne moore'u afişinde gördüğümden izledim. boş zaman filmi.

    alec baldwino role olmamış bence.

    5/10
  • hem filmi hem de julianne moore'u feci derecede merak etmekteyim lakin sağlam bir sürüm düşmediği için beklerken eziyet çektiğim film. ne zaman düşer acep...
  • öncelikle julianne moore harika bir oyunculuk ortaya koymuş hakkını teslim edelim. filmin bütününe gelince çok iyi bir film değil.

    --- spoiler ---

    hastalığın alice'in hayatında yarattığı etkiyi çok net görebiliyoruz. burada julianne moore'un oyunculuğu devreye giriyor. tuvaleti bulamadığı sahne, hazırladığı konuşma ve özellikle keşke kansere yakalansaydım itirafı çok etkileyiciydi. ama ailesi ile olan ilişkisinin anlatıldığı kısımlar aynı duyguyu vermiyor. buna da kristen stewart etkisi diyebiliriz.

    --- spoiler ---
  • galiba hayatım boyunca kristen stewart'ı sevemeyeceğim ama julianne moore sayesinde film yalnızca gerekli anlarına şahit olmamıza müsade edilen gerçek bir alzheimer hastasının yaşantısı gibi.
  • hastalık temalı filmleri izlerken çok zorlandığımdan bu filmi es geçmeyi düşünüyordum ama izledim.
    izlediğime de çok memnunum. benimle benzer yapıda olan birileri varsa, temasından çekinip de izlemekten imtina etmesinler bu filmi. acındırma, duygu sömürüsü vs. yok. mevzu temiz anlatılmış. güzel anlatılmış.

    oyunculuklarını -bu filmde de, genel olarak da- hiç beğenmediğim kristen stewart ve alec baldwin'e rağmen, julianne moore döktürüyor. demek ki; karşındaki oyuncu kötü olsa da, sen iyiysen, bunu bir şekilde ortaya koyup, hem izleyenin takdirini alabiliyor hem de ödüllere layık görülebiliyorsun. moore oscarı evine götürmezse, sebebi rosamund pike'ın amy'sinin popülaritesi olacak.

    --- spoiler ---

    "it's about love..."

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap