• aslında kullanımı süper . ben alıp almama konusunda çok kararsız kaldım. sonra çok erkeksi bir araba olduğuna karar verip almadım. 2. el satışı düşük diye tutmuyor. yürkiyeye biraz yatırım yapsalar çok güzel araba.
  • 1.6sına binersen keyif vermez 2.0 dan başlar ama 6 ay kadar 2.5 kullandım nos vs derken tork garaj ile akraba oldum ustaların durumu bir de ülke şartlarına bakarsan servet dusmani bir araç. suan camaro kullanıyorum ama sti’n 1-2-3 zevkini hiçbir araç vermiyor.
  • türkiye pazarı o kadar dengesiz bir pazardırki dünyanın en iyi ekibi ile fizibilite yapsanız yine de şaşabilir. gerçekten zordur bizim memlekete giriş yapmak.

    örnek vermek gerekirse chevrolet türkiye pazarındayken muadillere göre ucuz ve iyi bir seçenekti. kağıt üzerinde baksanız araba fiyatlarının uçuk olduğu bir ülkede başarılı olacak bir strateji ama olamadılar ve çekildiler.

    şimdi yıllar sonra cruze ve captiva modellerinin 2. el değerleri uçtu, şuanda eskisi gibi fiyat-performans değiller ama hala çok canlı piyasaları.

    aynı şekilde citroen c5 döneminde ucuz bir d segmentken çok talep görmemişti, son 2 seneye kadar 50 bin tl bandında alınabilirken 100 bini geçmiş durumda piyasası.

    edit: chevroletin avrupa'dan çekilmesi yüzünden çekildiği konusunda bilgilendirildim ama anlatmaya çalıştığım şey marka türkiye'deyken gördüğü talebin çıktığında gördüğü talepten düşük olmasının ilginçliği.
  • 1) geniş servis ağına sahip olmaması.
    2) ülkemizde subaru hakkında yeterince bilgi sahibi olunmaması.
    3) marka takıntısı.
    4) ikinci el piyasası.
    5) fiyatı, bilinmeyen ve ikinci el piyasası yavaş olan bir araca para vermektense aynı parayla ikinci el piyasası hızlı araç satarım düşüncesi.
  • bu tarz arabaları al-satçı piçler tercih etmiyor, genelde biniciler tercih eder böyle markaları.türkiye'de de bu işi yapıp piyasayı alt üst eden çok olduğu için belli başlı modeller tutuluyor.mazda'da aynı şekilde.adam gidip içi boş donanımsız clioya 70 bin veriyor 1.2 benzinlisine.oysaki gidip seat, subaru, mazda modellerine baksa o fiyata neredeyse tek eksiği sunroof olan bir model alacak haberi yok.
  • az yakacak, hızlı kaçacak, çok gidecek. sonucunda da ikinci el piyasası olacak. türkiye'de formülü bu.
  • gc8 kasanın narin olması nedeniyle uzun süre insanlar korkmuştur subarudan da boxer motordan da.

    o korku nedeniyle ikinci elde satın alacak kişi sayısı sınırlıdır.

    ikinci elde satın alacak kitle sınırlı bir kitle olduğu için de galerici ve alım satım işiyle uğraşanlar almazlar / almak için aşırı fiyat kırarlar.

    kuzey amerika doğru bir örnek değil, çünkü kuzey amerika'da bu araçların çok tutmasının sebei 4x4 özellikleridir. adamlar kar yüzünden 4 çeker alıyorlar çoğunlukla
  • boxer motor yazan hıyarların yanıldığı başlıktır. sanki millet araba alırken motor silindirlerinin dik/yatay/çapraz yerleşmesine bakıyor... (bkz: tövbe tövbe)

    subaru marka araçlar;

    - en yakışıklı / güzel görünen araç değildir
    - en az yakan araç değildir
    - en kaliteli iç malzemeye sahip araç değildir
    - en büyük iç hacme sahip araç değildir
    - en güçlü motora sahip olan araç değildir
    - en dolu donanıma sahip olan araç değildir
    - en güvenli araç değildir
    - en hızlı araç değildir
    - en konforlu araç değildir
    - en ucuz araç değildir
    - en pahalı araç değildir

    ...

    yani subaru marka araçlar (ülkemiz pazarında) hiçbir konuda en iddialı konumda olmamıştır.

    örneğin d-suv segmentinde bir araç bakacaksanız, karşınıza çıkan araçlardan birisi de (bkz: subaru forester) olmaktadır. gel gelelim rakipleri ile kıyasladığınızda hiçbir konuda iyi olmadığını görürsünüz. yüksek hacimli motor, yüksek mtv, yüksek yakıt tüketimi, düşük motor gücü, dar iç hacim, ortalama malzeme kalitesi, kötü iç tasarım, güçsüz ikinci el piyasası ve tüm bunlar yetmezmiş gibi rakiplerinden çok daha pahalı bir fiyat ile karşılaşırsınız.

    doğal olarak, satın almazsınız.
  • (bkz: #106169585)
  • muhteşem bir kasaya sahip subaru xv gibi aracı, ötv az geçirsinler diye 1.6 motorlu ve düşük torklu bir şekilde piyasaya sürmek bu sebepler arasındadır.
hesabın var mı? giriş yap