• suriye iç savaşının taraflarının büyük oranda suriyeli olmadığıni bilmeyen cahillerin mantıklı bulduğu olay. savaş durumunda vatanı terk etmek vatan hainliğidir. insanı nedenlerle korkuyoruz vs diyerek kaçabilirsiniz ama artık o vatan sizin değildir. vatansızsinizdir.
  • suriye iç savaşında her birinin farklı dış destekleri olan 3 ana grup vardır. suriye rejimi, özgür suriye ordusu (muhalifler) ve işid. bunların herhangi birine taraf olmamayı seçmek saygı duyulacak davranıştır. her şeyden öte savaşa karşı olduğu için, savaşmama kararı verdiği için, kendi canını ve ailesini kurtarmak için ülkesinden kaçmışlardır.
  • bunun daha çok gündeme gelmesi lazım. gerçekten ülkede cahil çok ve de suriyeli genç erkekleri korkaklık ile suçluyorlar. yalnız bu insanlara hatırlatılması gereken suriye'de iç savaş olduğu gerçeği. yani yunan veya israil suriye'yi işgal etmiş değil. düşünün allah korusun millet ile cumhur bu ülkede kavgaya tutuşsa kaçmayan asıl serefsizdir. zaten bu peygamber efendimiz sav' da fitne konusunda dediklerine uyuyor. fitne geldiği zaman ayakta olan otursun gibi.

    şu twiti gördüm aklıma geldi yazayım dedim. erdoğan rejimi ektiklerini biçiyor
    https://mobile.twitter.com/…tus/1549691635482722306
hesabın var mı? giriş yap