• kisaca sudge.
    kursun ilk haftasinda, kursa katilan kisiler teker teker once bir psikolog ve daha sonra bir psikiyatrist ile gorusturulmekte. iki gorusme arasinda, kurs katilimcilarinin genel surucu aliskanliklarini ve ehliyetlerini kaptirdiklari anda gerceklesen olaylar hakkindaki yorumlarini saptamaya yonelik 4-5 sayfalik bir anket dolduruluyor. kurs boyunca amaclanan hedefin; kisilerin alkol aliskanliklarina sinirlama getirmekten ziyade, alkollu bir sekilde direksiyon basina gecmelerinin onlenmesi oldugu onemle vurgulanmakta.
    (bkz: gelismelerle az sonra karsinizdayiz)
  • egitimin ikinci haftasinda; alkol zehirlenmesi nedir, alkol bagimliligi nasil olusur, promil nedir vs... tarzinda alkol ve etkileri konusunda bilinclendirici slaytlar gosterilmekte. gun sonunda o gun boyunca islenen ve bir sonraki hafta islenecek konularin tamaminin slaytlari teksir halide katilimcilara dagitiliyor. ayrica bu hafta, ilk hafta yapilmis olan gorusmeler ve anket sonucunda kronik alkol bagimlisi olabilecegi suphesi uyandiran kisiler, ileri tetkik amaci ile hastaneye sevk edilmekte. tetkik sonuclarinin alinmasi kursa devam edilebilmesi icin zorunlu. bu sekilde sevk alan kisilerden ogrenildigine gore hastanede daha kapsamli bir psikolojik test ile (500 kusur soryudu sanirim) karaciger fonksiyonlarinin yerindeliginin anlasilmasi icin kan tahlili yapilmakta.
  • egitimin ucuncu haftasinda, yine alkol ve etkileri konusunda verilen bilgiler pekistirilmekte ve bunlara ek olarak alkollu arac kullanimi sonucunda meydana gelmis kazalar konusunda ornekler verilmekte. slayt gosterimi bittikten sonra son olarak bir trafik memuru, emniyet kemeri kullanimi ve kavsaklarda gecis ustunlukleri gibi genel trafik kurallari konusunda videolar izletmekte.
  • en az dört kişilik bir grup oluşturulmadan düzenlenmesi yasal olmayan eğitimdir kendileri. büyük ve görece büyük şehirlerde bu rakama ulaşmak işten bile değilken görev yaptığım büyüklükteki yerlerde pek mümkün değildir. buna karşılık her ilde ekip oluşturalım zihniyetiyle, her ilden bir psikolog, bir psikiyatrist birde pratisyen hekime üç günlük eğitici eğitimi ve sertifikası verilmiş; akabinde il bazında bir südge masası oluşturmaları istenmiştir.
  • sekiz yıllık kısa bi aradan sonra ehliyetimi geri almam için gerekli olan eğitimlerden ilki. valla!

    eskişehir'de en az 6 ay sıra bekleniyor. en az diyorum çünkü altı aydır bekliyorum. müjdeli haberi aldığımda kesin bekleme süresini editlerim...

    edit: bekleme süresi 14 ay :/
  • bir tanıdığım için yaptığım araştırmalar doğrultusunda istanbul'da biri maltepe zümrütevler, diğeri zeytinburnu olmak üzere iki ayrı eğitim yeri olduğunu öğrendiğim, alkolden ehliyeti 2.kere kaptıranlara zorunlu olan eğitim. 440tl gibi bir ücreti de vardır. toplamda minimum 4 hafta sürer, dersler hafta içi bir gün olmak kaydıyla 9.00-12.00 veya 13.00-17.00 zaman dilimlerinden birinde alınabilir. başvuru için zeytinburnuna gitmeniz gerekir. en az 1 yıl öncesinde başvurmak gerekir yoksa ehliyetinizi 24 aydan uzun bir sürede geri alırsınız.

    edit: en az bir yil demisim o zamanki genel arastirmalarim o yondeydi lakin nisan ayinda geri alacagimiz bir ehliyet icin subat itibari ile basvurduk, dersler basladi..
  • geçen ehliyeti böyle kaptıranların arasında bi süre bekledim. ' sen nasıl düştün gardaşım?' tarzı muhabbetleri vardı.

    bakın akıllı olun bu alkol şubu nun sonu yok. uzak durun saatlerce orada burada bekletilmeyin. ha, bu abilerden içenler varmış. içsin de, direksiyona geçmesin.

    aha da zeki metin.

    http://www.youtube.com/watch?v=avts52szhtg
  • izmir'de sadece karşıyaka'da bulunan merkezde verilen eğitim. 25 kişilik sınıflarda belirlenen ay içinde toplam 4 gün saat 09.00-14.30 arası eğitime katılarak, sonraki 1 ay takip süresi ile toplamda 2 ay 3 hafta içinde belgeyi alabiliyorsunuz. eğitim sonu yapılan testte (25 soru) toplam 70 puan almanız gerekiyor. katılım için ceza süresinin 1 yılını doldurmanız gerekmekte. *
hesabın var mı? giriş yap