• korkudan intihar edemeyen, risk alamayacak birey.
  • bir çok doktorun içinde bulunduğu hastalıklı durum. insan vücudunun bütün düzeninin, işleyişinin, zayıflığının, duyarlılığının çözümlemesini yapıp, aslında çok da mükemmel olmayan bu organik bütünlüğün mekanizmasının deşifresi sonucunda ortaya çıkan anksiyete.
  • seri katillerde görülen bir tür psikolojik rahatsızlık. kendilerine, kimin ölmesi gerektiği hususunda karar verme yetkisi verir, seçer ve öldürürler.

    tanrı kompleksi ile karıştırmamak gerekir. tanrı sendromluluk, ruhsal dengesizliğe sebep olan hastalıklı bir durumu, tanrı komplekslilik hali ise deneyim ve alışkanlıklar nedeniyle bilinç dışında var olan, sağduyu etkilenmesi sonucu ortaya çıkan bir kritik karar verme durumudur.

    birincisi, kötü genetik kodun, geçirilmiş zor çocukluğun, ileri derecede mental bir rahatsızlığın getirisiyle katilliği oluştururken, ikincisinin, bazı doktor branşlarında (bkz: cerrahi) (bkz: onkoloji) görüldüğü konusunda tartışmalar vardır. onlarınki, katillerin tersine ve öldürmekten ziyade, çaresiz hastalıklara yakalanmış akut vakalarda girdikleri çıkmazlık şeklinde belirir ve yaşatma inatlarının bu arzudan ileri geldiği savunulur. hastaları öldüğünde, kaybı olan ailelerin acıları ile aynı duygudan yola çıktıkları halde farklı bir anksiyeteye girme belirtisi içinde baş gösterir.
    keza üst düzey siyaset, hukuk, felsefe ile yoğun uğraş içinde olanlarda da aynı kompleks görülebilir.
hesabın var mı? giriş yap