• gençler, yks sonrası sürekli yazılmaması gereken bölümlerden bahsetmişsiniz. ayrıca neredeyse tüm bölümler de sıralanmış girilerde. her mesleğe iş var bu ülkede; yeter ki siz çalışkan ve iyi donanımlı olun. bir de doğru dürüst okullarda okuyun.

    tercih yaparken fluvio abinizin şu nasihatini unutmayın; bölüm değil okul önemli!

    peki hangi okullar;

    - koç ve sabancı hariç özellerden uzak durun
    - bölümüne göre itü, boğaziçi, odtü, istanbul, marmara, biraz da yıldız teknik ve ankara üniversitesi- gerisi çöp
    - kıbrıs asla olmaz
  • (bkz: erzincan binali yıldırım üniversitesi) tüm fakülte ve eğitimcileriyle birlikte hayatınız üzerine kumar oynarlar. özellikle elektrik-elektronik mühendisliği ve (bkz: mehmet cihat özgenel).
  • bir gazili olarak söylüyorum ki (iibf fakültesi özelinde konuşuyorum); bu yüksek liseyi zinhar tercih etmeyesiniz. meşhur üniversiteler arasında tartışmasız en rezili. hiçbir şekilde sizi geliştirmeyen, hatta tembelliğe sevkeden, araştırmacılıktan uzak, tamamen boşluktan ibaret bir okul. öyle ki, hayatımda ilk assignment 'ı başka bir okulda yüksek lisansta yazdım ve gazi'yi seçerek neler neler kaybettiğimi, ne kadar büyük bir hata yaptığımı anladım. siz yapmayın.
  • koç, bilkent, sabancı, itü, odtü, boğaziçi dışındaki hiç bir üniversite tercih edilmemelidir. (tıp ve hukuku ayrı tutuyorum).
    hukuk için listeye ankara, istanbul, marmara ve galatasaray hukuk eklenebilir.

    özel üniversiteye gitme şansı varsa koç, bilkent, sabancı’dan şaşmamak lazım. çoğu özel üniversite tabela üniversitesi.

    sosyal bilimler vs. okunacak ise ingilizce eğitim vermeyen tüm üniversitelerden kaçınmak gerekir.

    tıp için eski ve köklü okullar yazılabilir, mesela hacettepe, ankara tıp, çapa ve cerrahpaşa gibi. lakin özel okulların imkanları düşünüldüğünde bazı özel okullar atlanmamalıdır, mesela koç gibi.
  • açılan bomboş bir entry. 8-9 yaşındaki çocuğa da sorsanız onlar da bu üniversiteleri yazardı
  • yalova üniversitesi
hesabın var mı? giriş yap