• kadrosunda tom holland, robert pattinson, bill skarsgård, harry melling, jason clarke gibi ünlü oyuncuları barındıran 2020 yapımı netflix filmi. imdb puanı: 7,4

    filmin iki ana konusu var. birincisi, son yıllarda iyice popülerleşen din düşmanlığı. buna göre, din/tanrı adına millete vaaz veren herkes şerefsiz, o. çocuğu, tecavüzcü veya delidir. ikincisi ise, her tarafta kötü insanlar kol gezmektedir. dinsizin hakkından imansız gelir mantığı çerçevesinde bunlara gerekli dersi vermek için her şey yapmak mubahtır.

    filmdeki en büyük hata papaz rolü için harry potter filmlerinden tanıdığımız robert pattinson ’ın seçimi bence. her ne kadar o rolü layığınca oynamaya çalışsa da olmamış. biz onu hep cedric diggory olarak hatırlayacağız.

    film, kadro ve senaryoyu hesaba katarsak 7/10 puanı hakkediyor. beklentiyi yüksek tutmamak kaydıyla izlenebilir bir film.
  • aynı olay kurgusu, quentin tarantino tarafından çekilseydl, nasıl bir film olurdu diye merak ettiğim, son zamanlarda netflix'de gördüğüm en iyi yapım.
  • ''filmin iki ana konusu var. birincisi, son yıllarda iyice popülerleşen din düşmanlığı. buna göre, din/tanrı adına millete vaaz veren herkes şerefsiz, o. çocuğu, tecavüzcü veya delidir. ikincisi ise, her tarafta kötü insanlar kol gezmektedir. dinsizin hakkından imansız gelir mantığı çerçevesinde bunlara gerekli dersi vermek için her şey yapmak mubahtır.''

    bu şekilde yorum yapmak için kötü kalpli olmak gerekiyor...

    son yıllarda popüler olan din düşmanlığı yüzünden netflix bu diziyi çektirmiş evet. yani yoksa hiç din adına işlenen cinayet falan görmüyoruz yada din adına yapılan sapıklık falan duymuyoruz...
    ahhh netflix ahhh.. lgbt lerden sonra ateistliği de gözümüze sokuyor görüyor musun..

    film bir kitap uyarlaması... (bkz: #113072255) kitap türkiye'de yayınlandı.. ....
    kitabın yazarı donald ray pollock aynı zamanda filmde de anlatıcı.
  • hacı ne anlatıyon sen allahını seversen diye diye biten film.

    --- spoiler ---

    bir kaç orospu çocuğunu öte dünyaya postalamak zorunda kalan kader kurbanı katilin hikayesi, başka da pek bir numarası yok.
    --- spoiler ---
  • o tabureden kalkmayacaktin...
  • derin bir konusu olmamasına rağmen ağır ilerleyen bir filmdir. bu ağır ilerleyiş bazı yerlerde sıktı fakat genel olarak güzel bir film olmuş.

    oyuncu kadrosu kaliteliydi. tom holland'ı, the impossible'dan beri severek takip ediyorum ve çok başarılı bir oyunculuk kariyeri olacağını düşünüyorum. bu filmde de iyi bir performans sergilemiş.

    ayrıca sebastian stan'in aldığı kilolara çok şaşırdım. eğer bir hastalığı falan yoksa kendisine hiç dikkat etmemiş.
  • ortalama

    donald ray pollock romanından uyarlama ki filmde dış ses/anlatıcı olarak duyduğumuz da bizzat yazarın kendi sesi.

    bunun stephen king öykülerine de benzeyen bir yanı var,özellikle de king'in son zamanlarda yazdıklarına,neyse.

    the devil all the time'ın vaadi haddinden fazla acı verici olay ve kötülük.epey zorlama.hani neredeyse ucuz, basit, pespaye yeşilçam melodramlarında bile bu kadarı yok.tek teselli ağlak değil.bir trajedi diğer trajediyi kovalıyor ve karakterler de ekseriyetle başlarına gelenlere dayanamıyorlar zaten.sapık seri katil,pedofil genç vaiz,yoksulluk,kanserden ölen eş,karısını yeniden diriltebileceğine inanıp onu öldüren köktenci bir adam,yetim çocuklar, intiharlar,rüşvetçi ve mafyaya bulaşmış ahlaksız bir şerif.bu kadarı fazla değil mi,fazla hem de çok.ayrıca nereye varacağını tahmin etmesi hiç ama hiç zor değil.

    kadrosu iştah kabartıyor ama malum özellikle robert pattinson hem güneyli aksanını çok iyi vermişe benziyor hem de en parlak performans onunkisi.tom holland ise yalan yok kendini izlettirmeyi başarıyor.

    sinematografi de 20. yy'ın ortalarındaki taşra yaşamını yansıtmakta etkili.

    aşırı ve kökten dincilik, dini aşırılık, din sömürüsü, bağnazlık eleştirisi yerli yerinde ama izlemesi keyifli olsa dahi karşımızda takdir etmesi zor bir iş var,elbette yermek de çok kolay sayılmaz.
  • şahsen takdir ettim. netflix genelde çöp işler çıkarır.

    --- spoiler ---

    bazı yazarlar din düşmanlığı demiş. evet efendim aynen öyle. dinin yani sanrıların yani dinin (din nörolojik bir hastalık kapsamına girer.) insan hayatındaki gerçeklikten çıkartılıp, hayali olarak kötülüklerine bahane etmesidir. inançlı biri değilim. inançlı olduğunu iddia edenlerin kötülüğüne şık bir kılıf olmasıdır. kılıf olmasaydı kılıcı görebilirdiniz. ki gören tek kişi de tom holland. hikaye retro, 2. dünya savaşından çıkılıp vietnam savaşına geçiş süreci içerisinde işleniyor. yani toplumsal bir travmatik buhran zamanları. en çok sanrı yani toplumsal afyon kullanılıyor. afyonu artık her noktada ileri süren insanlar travmadan doğan kötülüklerine kılıf olarak din ile giriş yapıyor. tecavüzcü vaiz. skopofilik çiftin cinayet öncesi dini sohbetleri. eşini öldürüp isa gibi dirilteceğine inanan vaiz. kanserden ölen eşinin geri gelmesi için köpeği kurban edip intihar eden adam gibi insanın yetmediği yerde sanrıları, inanışları kullanarak kötülüğüne kılıf bulması. eğer din olmasaydı vaiz tanrıya bedenini sundun mu diye bir ateisti kandıramazdı. skopofilik çift dini sohbet ile güven kazanıp cinayet işleyemezdi. diriltici isa olduğuna inana vaiz eşini öldürmezdi. ölen eş için kurban edip onsuzluğa dayanamayıp intihar ederek eşiyle bir araya geleceğine inanmazdı. kısacası hikayede karakterler ateist olsaydı o kadar cinayet işlenmezdi. travmatik dönemlerde din bir işe yaramıyor demiş caanım yazar. ancak bastırıyor travma etkilerini.
    --- spoiler ---

    ohhh jesus

    ayrıca robert pattinson oyuncu olarak ergensi edward rolünden sonra ciddi bir sıçrama yaptı. bu adam jönlükte kılıf değiştiriyor gençler.
    1.55 te robert'ın delusions çıkışı
  • uzun zamandır dram konulu yapımları izlemiyorum, çünkü günlük haberler yeterince insanın canını sıkıyor. film geçmişte geçiyor olsa bile günümüzde yaşanan olaylara benzerlik göstermesi izleyeni istemese de içine çekiyor. ana karakterin, kötülüğün adeta kol gezdiği yerde doğup büyümesi ve yaşadıklarına rağmen alabildiği kararlar onu kendi kurtarıcısı yapıyor. ilgimi çeken bir diğer konu yazarın toplumsal eleştirisini aşırı trajik örneklerle göstermesi, ortada bir acı döngüsü var ama insanlar ibadet edip beklemekten başka bir şey yapamıyor. tom holland'ı disney dışındaki yapımlarda daha çok görmeyi isterim, diğer rol arkadaşları gibi kendini bu filmde göstermiş.
  • taşra insanının cahilliğini, yüzünüze vuran bir netflix yapımı
    10/6
hesabın var mı? giriş yap