• iyi bir insan olmakla ilgili mükemmel bir repliğin geçtiği dizi.

    "every day the world gets a little more complicated, and being a good person gets a little harder.”

    tam anlamıyla böyle düşünüyorum ben de.
  • 3. sezonu izlerken fark ettim bunu;

    --- spoiler ---
    dünyaya geri gönderildiklerinde bir amaçla geri gidiyorlar ve haberleri yok bundan. arada gelip michael yardım edip doğru yola çevirip tekrar gidiyor. trevor iti gelip yollarından saptırıyor falan… tam bizim hayatımız değil mi böyle niye geldik belli değil ama dönüp geriye baktığımızda hayatımıza giren iyi ve kötü dokunuşlar olmuş hep birileri aracılığıyla.
    --- spoiler ---
  • "holy mother forking shirt balls"

    ince düşünülmüş ayrıntılarıyla göndermeli esprili ve fantastik durum komedisidir.

    salt iyi veya salt kötü yoktur. kişilere daha iyi bir insan olabilmeleri için her zaman ikinci, üçüncü veya daha fazla şans verilebileceğini anlatır. şans verilirse kişi mevcut durumundan daha iyi bir duruma gelebilir.

    yine de ben bazı vicdansızlara...

    (iki olabilir tamam)

    ...üçüncü şans verilmemesi taraftarıyım.
  • en sevdiğim dizilerden biri. ölüp giden asıl insanlarımızdan çok öbür taraftakileri sevmiştim. janet, michael, shawn... tabii ki favorim ise yargıç. kadın tam hayalimdeki hayatı yaşıyor yeminlen. hem işini yapıyor hem de dizisini izliyor ahaha

    --- spoiler ---

    fobi mi denir bilmiyorum ama yıllarca kafama klima düşerse diye korkup, kaldırımda vs. zikzak çizerek yürüdüm. son birkaç yıldır da bunu atlattığımı sanıp, kafamı çok yukarı kaldırmıyordum. neyse ben korkumu yendiğimi düşündüğüm bu süreçte ise chidi'nin ölüm sahnesini görünce dumura uğramıştım. eskisi gibi tedirgin olmuyorum ama gerçekleşebiliyormuş işte, benim kuruntum değilmiş. güvenilmez abicim o klimalara. ben haklıyım davamda.

    --- spoiler ---
  • nbc'de yayınlanan fantastik komedi türünde televizyon dizisi.

    "picture a wave. ın the ocean. you can see it, measure it, its height, the way the sunlight refracts when it passes through. and it's there. and you can see it, you know what it is. ıt's a wave. and then it crashes in the shore and it's gone. but the water is still there. the wave was just a different way for the water to be, for a little while. you know it's one conception of death for buddhists: the wave returns to the ocean, where it came from and where it's supposed to be."

    chidi anagonye 4x13
  • --- spoiler ---

    s4e8'de michael'ın yargıçı ikna etmek için 'bu seneki 3 kişiyle birlikte eleanor, jason, tahani'nin de geliştiklerine dair bolca kanıt var. bu da 6 kişi eder. friends dizisindeki arkadaşlar kadar. sizce dizideki her bir arkadaş cehenneme mi layık? ross ve rachel neyse... monica ve joey de olur.. chandler kesinlikle layık. ya phoebe?' dediği ve bunun üzerine phoebe'nin karşımıza cennette hypatia olarak çıktığı dizi.

    --- spoiler ---
  • (bkz: red hot chilli peppers) dinliyorsanız direkt olarak the bad place'e gönderildiğiniz kurgudur. efsane detay asddfg
  • ruh eşlerine dair.

    --- spoiler ---

    chidi: can ı ask you a question? soulmates aren't... real, are they?

    michael: chidi, in all honesty, ı don't know. but ı don't think so. ı knew what you expected to find when you got here: answers. also, if ı recall from your file, a magic blackboard?

    chidi: one that anticipates your lesson flow. that's the dream.

    michael: but mostly you wanted answers, the soulmate one in particular. so ı used it to torture you... which, again, sorry. ıf soulmates do exist, they're not found, they're made. people meet, they get a good feeling, and then they get to work building a relationship. like your parents. they didn't magically stay together because you proved they should.

    chidi: ıt wasn't my logic or my presentation, it was... the feeling they got watching me, this scared little kid telling them that he needed them.

    michael: and it was also what you made them remember: they loved each other. sometimes people forget. you reminded them of what they already had. ıt convinced them to go to counseling.

    chidi: ı never knew they went to counseling.

    michael: yeah, kids are idiots.

    chidi: turns out life isn't just a puzzle to be solved one time and it's done. you wake up every day and you solve it again.

    michael: terribly inefficient.

    chidi: what a time to learn.

    --- spoiler ---
  • "hep insan olmanın nasıl bir his olduğunu öğrenmek istemişimdir. şimdi ise en insanca şeyi yapacağız. hak edilmemiş bir özgüvenle nafile bir girişimde bulunacağız ve müthiş bir şekilde başarısız olacağız!"
  • yemek sonrası çıtır çerez niyesine 20 dklık günde bi defa atarız niyetiyle başladığımız dizi açıkcası beni benden aldı. uzun süreli kafa dağıtma dizisi olur derken 1 hafta kendisini bitirdik. ilk sezonun sonuna doğru "ee bu burdan sonra kendini tekrar eder, nasıl bağlayacaklar" derken twist sezon finali + her sezon neredeyse bambaşka bir konsept ile ilerlemeleri gerçekten muazzam. çerez niyetine diye başladığımız dizide insanlığa ve evrene dair her şeyi sorgulayarak bitirdik iyi mi*. senaristleri gerçekten tebrik etmek lazım. bu kadar dolu mizah yapan, mizah yaparken insanlığın en büyük problemlerine değinen, hayatı sorgulatan ve bu esnada da içinizi ısıtan tatlı mı tatlı bir yapım olmuş. son sezonunu beğenmeyenler olmuş ama ard arda 4 sezonu izlediğimizde gayet güzel gitti diyebilirim. hele ki dizinin finali ise gerçekten muazzam. bir daha baştan sona kesinlikle izlenir. senaristlerin de 4 sezonu genel hatlarıyla belirleyip sonra öyle yazdıklarını düşünüyorum. çünkü dizinin devamında evrildiği yerlerin hepsi gayet tutarlı ve mantık hatasız bir biçimde ilerliyor. aklımda kalan güzel noktalar:

    --- spoiler ---

    ilk sezon sonu twisti açıkcası süperdi. artık özellikle ilk başları daha sitcom havasında gittiği için mi bilmiyorum açıkcası böyle bir twist olacağını hiç düşünmemiştim ondan kaynaklı çok hoşuma gitti diyebilirim. diziyi bambaşka bir boyuta evirdi.

    mindy karakteri çok iyiydi. dizi finalinde derek ve kendisini bir yere bağlamadılar diye üzülecektim ki hemen akabindeki sahnede bağladılar. derek'in son geldiği nokta gerçekten çok iyiydi. senaristler harbiden üst düzey mizah yetisine sahipler. *

    yine son sezonda good place'e gidince herkesin zombiye dönmüş olmasını beklemiyordum. güldürürken düşündüren bir ayrıntı olmuş. her şeye tam anlamıyla sahip olabileceğimiz ve sonsuza kadar yaşayabileceğimiz (yaşamak zorunda bırakıldığımız?) bir yerde gerçekten mutlu olur muyduk? güzel tartışılmış ve iyi bağlanmış.

    good place yöneticilerinin inanılmaz sinir bozucu olması ise sjw'ler için bence güzel bir eleştiriydi. gerçekten asıl uğraşılması gereken konular böyle gereksiz ayrıntılarla boğularak maalesef kaybolup gidiyor. bu diziyi izleyen tayfa belki biraz kendini görüp akıllanır.

    dizinin genel olarak laf sokmaları da çok başarılıydı. örneğin good place'deki milattan önce yaşamış kişinin "elimdeki küçük bir kesikten ötürü öldüm, eskiden böyle fırsatlarımız yoktu ama şu anda insanlar onları koruyacak aşıları bile olmuyor" göndermesi günümüz şartları için gayet yerindeydi. bol bol instagram bağımlılarına ve fenomenlerine gömüşlerinin hepsinden ise ayrı ayrı keyif aldım.

    21. yüzyılda tam anlamıyla iyi olabilmek ile ilgili fikiri de gerçekten başarılı buldum. yaşadığım en büyük problemlerden birisi diyebilirim, bir şey satın alırken, tüketirken vs hep aslında en basit şeyde bile doğaya verdiğimiz dolaylı zararı düşünmeden edemiyordum ki güzel şekilde parmak basmışlar. ne kadar kötü niyetli olmasak da, aldığımız en basit bir ayakkabının bile kamboçya'da sömürülen bir düzen yaratılmasına ve dolaylı yoldan kötülük yapılmasına sebep oluyor. teknoloji ve günümüzün şartları gerçekten mükemmel ama özellikle bu konu özelinde işleri gerçekten çok komplikeleştiriyor.

    --- spoiler ---

    diğer karakterlerin biraz arkasında kalıyor olsa da ben aslında janet karakterinin oyuncusu d'arcy carden'a da bir parantez açmak istiyorum. açıkcası bu kadının kayda değer bir ödül alamamış olmasına üzüldüm. farklı bir sürü karakteri adeta başka kişilermiş gibi fazlasıyla iyi oynamış. özellikle bir bölümde herkes onun boşluğundayken dizinin ana karakterlerinin de kendisi olarak oynaması bence muazzamdı. o bölüm bile emmy'i hakedecek seviyedeydi. karakter zaten mükemmel yazılmış, ablamız ise çok başarılı bir şekilde oynamış, tebrikler.

    bu diziyi beğenenler upload dizisine de göz atabilirler. bu kadar yaşadığımız hayatı sorgulatmasa da, konsepti benzer olan ve komedi olarak izlenebilecek güzel bir dizi kendisi de.

    bir beş sene içerisinde yeniden izleyerek değerlendirmek üzere, hoşçakal the good place.
hesabın var mı? giriş yap