• hugh laurienin bestseller kitabı. laurie thomas lang isimli bir eski scots guards elemanının başından geçenleri birinci ağızdan anlatıyor. kitap konusu itibariyle aslen bir casus romanı olsa da karakterin düşüncelerinde ve konuşmalarında sürekli ince bir alay söz konusu. bu da kitabın eğlenceli kısmını oluşturuyor. lang etrafındaki kişilerle, olaylarla, ortamlarla ve en önemlisi kendisiyle dalga geçebilen bir karakter. hugh laurienin zekası ve müthiş komedi anlayışı olay örgüsünde, ufak ayrıntılarda ve karakterin düşünce balonlarında kendini gösteriyor. türü* sevenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap. türkçe çevirisi varmı bilemeyeceğim ancak varsa bile laurienin eğlenceli anlatımı ve kıvrak dilinin kaçırılmaması için orjinal dilinde okunması gerekiyor şahsımca. robinson crusoe ellerinde bulunmasa bile 6 hafta içinde getirtebiliyor bu kitabı. şiddetle tavsiye ediyorum.
    şuradan ilk chapter okunabilir:
    http://www.powells.com/…how=067102082x&page=excerpt
    okunamazsa şuradan ilk chapterın bir kısmı okunabilir:
    http://www.amazon.com/…2?ie=utf8&p=s00f#reader-link
  • hugh laurie gunluk tutmaya karar verir. yazar eder fakat kendi yazdiklarindan kendi sikilir. yazdiklarini uydurmaya, uydurduklarini gunluge yazmaya baslar. gunluk renklenir, olaylar gelisir, the gun seller olur
  • hugh laurie paper soldier isimli bir devam kitabı yazmaktadır. ya da yazacaktır. ya da yazmıştır. bilemiyorum, o kadar uzun süredir dönüyor ki bu olay.
  • hugh laurie'nin 1996'da yazdığı, ilk -ve şimdilik tek- romanı. gayet sürükleyici bir roman olup, hugh laurie abimizin rol yapma, bilimum enstrüman çalma yeteneğinin yanı sıra iyi bir yazar olduğunun da ispatı. çok güzel tasvirlerle, akıcı bir macera hikayesi.

    son baskısının üstünde ise house m.d.'nin kaleminden gibi bir ifade var.
  • bir kitabevine sorduğum ve aynen şu cevabı aldığım kitap;

    -en son 2007de sipariş verdik.

    silah tüccarı adıyla nihayet yayınlandı.
  • silah tüccarı adıyla ithaki yayınları'ndan çıkacakmış. idefix'te ön sipariş tarihi 3 aralık 2010 olarak görünüyor şu anda.
  • ithaki yayınlarından övgü içten türkçe çevirisiyle çıkmış olan kitap.
  • beklediğimden, ve dahi umduğumdan daha başarılı çıktı; hakkını vereyim: bunda övgü içten'in muhteşem çevirisinin payı büyük. hugh laurie'nin robert langdon, travis bickle ve don kişot'u bir temiz harmanlayıp içine bittabi bolca gregory house ekleyerek yarattığı thomas lang karakterini çok sevdim. kurgu düz, olay örgüsü az çok tahmin edilebilir olsa da, lang'in bir sonraki hamlesini şaibeli (dolayısıyla heyecanlı) kılan zekasına ve romanın hakkaniyetli finaline puanım dokuz.
  • hugh laurie'nin, oyunculuk kadar olmasa da yazarlık yeteneğinin de olduğunu gösteren romanıdır. kafa dağıtmak için okunabilecek eğlenceli, kolay okunabilen bir romandır.
  • hugh laurie'nin eğlenceli ve farklı polisiye romanı. bu tür romanları çok seven çok okuyan biri olarak farklı bir dili olduğunu söyleyebilirim romanın. oldukça muzip. yazan adam muzip, roman da muzip.

    tüm polisiye romanlardaki klişelerle dalga geçmiş yazarken, bol bol farklı farklı alanlara ve konulara gönderme yapmış bol bol detayları anlatmış. mutlaka okunmalı. fikir vermesi açısından aşağıda iki örnek veriyorum.

    --- spoiler ---
    misal romanın başında bir yerde,

    "ben kızın bağırmasın diye ağzını kapattım, hollywood filmlerinden öğrendiğimiz üzere, o benim elimi ısırmaya çalıştı, ben de ses çıkarırsa canını yakacağımı söyledim..."

    diyor, tam kelimesi kelimesine hatırlamasam da...

    bir başka yerinde,

    "öndeki adam taksiye bindi, ben de arkasından başka bir taksiye binerek takip ettim.
    en basit takipçi bile takip ettiğiyle aynı taksiye binmemesi gerektiğini bilir..."

    gibi bir şekilde anlatıyor.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap