• insanların ruh eşlerinin genlerine göre kodlandığını keşfeden araştırmacıların başlarından geçen birtakım olayların anlatıldığı polisiye/dram dizisi.

    --- spoiler ---
    servis sağlayıcısına dna örneği gönderip gerçek eşinizi buluyorsunuz, tabii eğer o da veritabanına kayıtlıysa ve sizi bulmak isterse. konsept olarak ilk başta çok olumlu gelse de bir süre sonra insanların bu zamana kadar kurduğu hayatları karartan bir yönü de var. bu zamana kadar “the one” peşinden koşup yorulan insanlara bu servis ilaç gibi gelirdi. dnanız sizin için mükemmel biricik eşinizi buluyor, isterdim böyle bir şeyin gerçek olmasını.*
    --- spoiler ---
  • konusu itibariyle bir black mirror bölümü olabilirdi ama 8 bölüm bir polisiye olmasını tercih etmişler.
    oyuncuların tanınmamış olmasına özen gösterdiler sanırım ve bu oldukça da iyi bir karar. netflix'in diğer dizilerindeki sokuşturulmuş lgbt olayı burada daha makul mantıklı bir düzeyde.
    en ilgimi çeken hikaye ise hannah + mark (+megan) hikayesi oldu.

    sadece ana karakter rebecca webb'i oynayan oyuncu bence zayıf. kendisinin 2 yıl öncesi-sonrası arasında hiç bir fark yoktu. oyunculuk kıyafet değiştirerek farklı yaş oynamak değil, aynı kıyafetle bile farklı yaşta olduğunu hissettirmekte. bir de dudakları estetik ise kenarların joker gibi çizgi olması çok dikkat dağıtıyordu.
  • black mirror tarzında senaryo ile yazılmış ilgi çekici dizi.

    ilk bölümüyle oldukça güzel kurgulanmış duruyor. farklı bir bakış açısı, bunu kabullenmiş bir toplum ve toplum dinamiklerinin bu senaryo ile toptan değişmesi insanı içine çekiyor.

    bölümler 40-50 dk civarı ve içerik sürekli farklı bağlantıları işlediği için sıkmıyor.
  • konusu çok ilginç ve güzel ama daha iyi işlenebilirmiş dediğim dizi.
  • amatör eğlendirir.
  • az önce bitirmiş olduğum netflix dizisi. çokça yazılmış zaten black mirror'ın bir bölümü olabilecek bir konusu var. konu çok ilgi çekici olsa da bence en ilgi çekici olmayan yanından olaya bakmışlar: bulan kişilerin cinayet/ polisiye/ dedektiflik öyküsü.

    toplam 8 bölüm. 6 bölüm kadar hiç atlamadan izledim ama 7 ve 8'i hızlandırdım artık. polisiyeden çok insan ilişkileri benim daha çok dikkatimi çekti ve daha çok izlemek istedim. mark'ın öyküsü en ilgi çekici olandı keşke bunun gibi olaylara daha çok yer verselerdi. ne olacak kimi seçecek bunun üstüne gidilebilir mi genetiğe rağmen başka kişiler sevilebilir mi bu bence daha iyi bir konuydu.

    2. sezon gelecek gibi bitti ama gelmese de merak etmem.
  • dizi cidden güzelmiş.konusu güzel bir kere keşke gerçek olsa. --- spoiler ---

    keşke gerçekten dna ile eşimizi bulsak. vaktimizi boşa harcamazdık
    --- spoiler ---
  • severek izlediğim bilimkurgu, polisiye ve gerilim karması dizi. çok beğendim, ikinci sezonu sabırsızlıkla bekliyorum.
  • çok beğendiğim dizi.
    maskülen tavırlı baş rolümüz rebecca kötülük konusunda idolüm oldu. *
    ikinci sezonu kesin izlerim. polisiye gerilim sevenlere tavsiye ederim.
  • aşık olma olgusunu psikolojik altyapı, sosyokültürel normlardan tamamen ayrıştırıp sadece sahip olduğumuz genlere ve mutasyonlara bağlayan ilginç dizi. tarafların birbirlerine kontrolsüzce çekilmelerini, karıncaların sadece eşleri için salgıladıkları bir çeşit moleküle dayandırmışlar. sistem biyolojisi çalışan biri olarak bu hipotezin birçok yerini aşırı saçma bulsam da sırf konuyu nereye bağlamışlar diye oturup meraktan izledim. bazı yerlerini atlaya atlaya, bazı yerlerini atlamayarak. özellikle kocasının eşleştiği kişiyi merak edip her şeyi alt üst eden, üstüne üstlük bundan gram pişmanlık veya anomali duymayan kadın karakter psikoloji tez konusu olacak kadar ilginç. ve oldukça gerçek. pazarlama açısından dizinin konusu dikkat çekici, işleniş ehhh, başroldeki kadın karakterin arkasını hep “temiz” bırakma motivasyonu ise kesinlikle kötü ve temelsiz. ilişkileri ve flörtleşmeyi sonsuza kadar değiştirecek bir uygulamayı temele alsak insan ilişkileri ve sosyolojik dinamikler neye benzerdi, insanlar tek bir uygulamaya güvenerek tüm düzenlerini güvenli bir kişi için bozarlar mıydı, peki ya mutasyonlar gereği birden fazla kişiyle eşleşseniz hangisini nasıl seçerdiniz soruları güzeldi fakat. izlerken black mirror tadı aldım. kesinlikle sekiz bölümlük bir iş olmasa da fena bir dizi değil.
hesabın var mı? giriş yap