• fox kids'de eek the cat ile beraber yayinlanan, iki dallamanin tarih oncesi devirde dinazorlara karsi verdigi yasam savasini(!) konu alan cizgi dizi..

    tabi aslinda mevzu oyle degildir.. bill'in hayatini tehdit eden dinazorlardan cok, mecburi kankasi scooter'in icatlaridir..
    dinazorlar da aslinda insanlardan cok, thuggasaur'larla ugrasmaktadirlar.. boyle safi kemik ve cuppeli bir takim kaka dinazorlar.. boyledir iste kisacasi..
  • dee snider'ın müziğini yapmış olduğu bu çizgi şaheser, doug, squad ve kutter adlı 3 dinozorun x bölgesindeki kemik yığını dinozorlarla savaşını ve ilk iki insanın (ki ikisi de erkektir) maceralarını konu alır. güldürme konusunda yüksek dozajlı bir çizgi animasyon olup, küçüklere izletilmemesi gerekmektedir.
  • bill adli insanin , başina gelen onca bokluktan sonra sürekli "bu aci ne zaman bitecek" diye haykirdiği muhteşem yapim. orman salyangozu dillere destandir.
    planet of the apes ile de feci taşşak geçmişlerdir , sonuçta savage studios eseri yaa yaa.
  • bu cizgi dizide bir bilimsel arastirma merkezi vardir ki adi destansidir: jurassic center for global studies and scientific research

    "research" sozcugu binanin ustune sigmadigindan yanda ufak bir tabela ustunde durmaktadir. hemen her bolumde de gosterir bu binayi.
  • dinozorlarin kadini yaratip bill ve scooterin yanina yollamalari ve sonrasinda gelisenler ile yaran bir cizgi filmdir. ayrica t-rexli bolumde guzeldir. gerci kotu bolumu yoktur bu cizgi filmin.
  • introsu şuradan izlenebilir. top comments'te olduğu gibi benim de metalle ilk buluşmamı sağlayan sanırım bu efsane çizgi filmdir.
  • ana dinozor karakterlerin isimleri doc, squat, ve kutter'di. ne yazik ki cok underrated.
  • ilk iki insanın erkek olması halinde olabilecekleri konu alan, fox kids *'de eek'ten hemen sonra yayınlanan çok komik bir çizgi diziydi.

    scooter dizi boyunca bill'in başına açtığı işlerle hayatı zorlaştıran bir karakterdi. aslında çok zekiydi, dişçi koltuğundan tutun da yürüyen merdivene kadar her şeyi ta dinazorlar döneminde icat etmişti, isimlerini de bulmuştu, ama ne işe yaradığını bir türlü çözemezdi. yine de her bölümün sonunda şans eseri bu icatlar sayesinde, peşlerine düşen 3 dinazordan kurtulmayı başarırlardı.

    dinazorlar, şimdiki insan türü gibi gelişmiş, kendi düzenleri, şehirleri, ülkeleri, savunma bakanlığından tutun da, pazar günleri barbekü yapma adetlerine kadar gelişmiş bir türdü.

    diğer pek çok fox kids çizgi dizisindeki gibi, bunda da çocukların anlayamayacağı pek çok espri vardı. o açıdan, daha çok zevk alabilmek için, en azından orta okul çağındakilerin ve daha büyüklerin izlemesini tavsiye ederim.

    özledim yine fox kids'i, ne güzel çizgi diziler yayınlayan bir kanaldı...
  • en kaliteli giriş müziğine sahip, az çocuğun bildiği süper çizgi filmler kategorisinde ilk sıralarda yer alan çizgi serisi.
  • dinozor arkadaşlar gayet ciddi komutanlarına selam çakmaktadır, komutanları ''rahat'' komutunu verince birden havai gömlek, şezlong güneş gözlüğü moduna geçerler ve komutanda minik bir atom bombası etkisinde sinir patlaması yaşanır.

    işte bu tarz olayların döndüğü bir çizgi diziydi...
hesabın var mı? giriş yap