• “izlemeyin izlettirmeyin” gibi yorum yapanlara kulak asmayın. taş gibi bir mini diziydi. bitene kadar ekrana kitledi
  • bence söylediklerime kulak asın ve izlemeyin, izlettirmeyin.

    dizi tamamen mantık hatalarıyla başlıyor ve devam ediyor.

    --- spoiler ---

    efendim bir ailemiz var. 3.2 milyon dolara cillop gibi güzel bir ev alıyorlar. hep burada yaşamak istiyorlarmış. daha güvenli, bahçeli mahçeli neyse. buradaki aile babamız, kızının üstüne titreyen tipik bir aile reisi rolünde. güzeller güzeli kadın oyuncumuz ise naomi watts. her sahnede hayran hayran baktırıyor kendisine =)

    neyse efendim konumuza dönelim.
    bir tane sapık var. bu sapık eve taşınan herkese musallat oluyor. aile reisimiz evi güvenlik kameralarıyla donatıyor fakat sadece dışarda var bu kameralar. içerde bir tane bile kemara yok. neyse efendim, dizinin 3. bölümünde aile reisimiz tüneller ile ilgili bir dedikodu duyuyor. bu aile reisimiz gene içeriye kamera koymuyor. 5. bölümde tüneli buluyorlar ve tünelin içine girip şüpheli kişiyi takip ediyor fakat son anda kurtuluyor şüpheli. ya aile reisimiz akıl var mantık var, kapatsana o tüneli ?? veya o tünelin/bodrumun çıkışına bi kamera koysana içeriye ?? yok bunu da yapmıyor. bi an güvenlik şefimiz dakota'yı kenara çekip gizli kamera koymasını isteyecek sandım ama onu da akıl edemedi aile reisimiz.

    bir önceki evsahabı andrew'in söylediklerini gözardı edip/unutup, dizinin yani herşeyin sonunda mo ve diğer komşulardan şüphelenmeyi anında bırakıyor. çünkü bir tane kadın gelip herşeyi ben yaptım diyip, zemini iyi olmayan şeyler söyleyip ikna ediyor hemen.

    filmin son 10. dakikasında cük kadar bir odadan siyah görünümlü biri çıkıyor. o oraya nasıl geldi, neden orada gibi şeyler açıkta kalıyor. madem bu gerçek bir olaya dayandırılıyor ve halen çözülememiş (bunu dizinin sonunda söylüyorlar) neden böyle bir sahne koyuyorsunuz ? nereden biliyorsunuz cük kadar bir ardiyede saklandığını bu kişinin ? madem gerçek bir olay, gerçekle ilgili resimleri/yazıları da koysanıza sonuna da bilelim ne kadar gerçekleştirebilmişsiniz olayları aktarmayı.

    --- spoiler ---

    sonuç olarak hayatınızdan 6 saat çalınmasını istemiyorsanız, bence izlemeyin.
  • bana kalırsa oldukça sürükleyici bir yapım olmuş ama öyle sinir bozucu sahneler var ki oğlum neden diye sorsana diye kendimi yedim bitirdim.

    naomi watts baya yaşlanmış özellikle son 2 bölümde kısa saçlı çekimlerde yüzündeki kırışıklıklar baya dikkat çekici.

    benim açımdan açıkta kalan çok soru var bazılarını yazayım bilen varsa yeşillendirsin lütfen. buradan sonrası spoiler:

    --- spoiler ---

    izlemediyseniz aşağıya bakmayın :)
    --- spoiler ---

    1) dizinin finalinde herkes o ev ile ilgili düşünmekten kendini alıkoyamıyordu. peki mo ve mitch, kel adam ve ablası neden o evi bu kadar düşünüyor? onlar orada hiç oturmamış. eve övgü olayında neden mo hiç mektuptan bahsetmiyor mesela? onun da evine yazılmıştır. sürekli evi koruma derneği yapıp duruyorlar.

    2) andrew pierce yalandan da olsa bir şeyler anlattı ama bizim adam onu ailesiyle tanıştırmadı. insan demez mi aynı şeyleri yaşıyoruz güçlerimizi birleştirelim bildiklerini eşime de anlat diye.

    3) dedektifin son anda söylediği yalana inanmadım ama o da evin sahibi olmuş. ona bu mektup olayı neden olmamış? ( yatmadan önce yazdığım için kafa gitmiş. dedektif bu evde hiç oturmadı, ölmedeb önce onları rahat ettirmek için itiraf ediyormuş gibi yapmıştı uyaran arkadaşlara teşekkürler.)

    4) emlakçı ( stiffler's mom) sürekli orada ev pazarlıyor ve bu evin 50 kere el değiştiğini biliyor. mektup olayını cidden bilmiyor muydu?
  • az önce bitirdim. yavaş tempoda ama gerilimi hiç bırakmadan devam eden bir dizi olmuş, 6 bölümde bitirebilirlerdi bazı diyaloglar fazla uzamış gerçi naomi watts için 10 bölümde olsa izlenirdi.

    --- spoiler ---

    john graff ve pearl winslow işbirliği ile bunu planladıklarını anlıyoruz, ama konu gerçekte de çözüme ulaşmadığı için seçimi bize bırakmış gibi görünüyor. aklımda soru işareti kalanlar ;

    1- tüneldeki oda neden hiç araştırılmadı, yatak üzerinden kıl, saç örnekleri ile dna'sı bulunamaz mıydı?

    2- tünel sonundaki kapıyı açmak için neden çabalamadılar? bir metalci çağırıp kapıyı kestirebilirlerdi.

    --- spoiler ---
  • bir suredir, ucundan issirik alip alip birakiyorum dizileri netflix'te, bitiremiyorum. en son yine buyuk hevesle basladigim the midnight club var mesela. olmadi. the watcher da ayni sekilde olur heralde diyordum ama cumartesi bir basladim, pazar hemen bitirdim, oyle olmaliydi cunku, aklim kalmamaliydi, hatta epey suredir dur en sevdigim yemegi yapayim da, finalini onunla izleyeyim bile dedim. bunda, yonetmenlik basarisi, senaryo akiciligi, oyuncularin devligi (naomi watts etkisi belki direkt) etkili oldu diyebilirim; bu arada jasper'in ablasi rolunde, dunyanin gelmis gecmis en iyi gerilimlerinden rosemary's baby'den tanidigimiz mia farrow oynuyor arkadaslar, bu da beni cok heyecanlandirdi, hala ayni naiflikte, yumusaklikta ve gerilimde kadin valla bravo :) siyahi dedektifi desen ayriiii, stifler'in annesi desen ayriii, naominin kocasi ayri muhtesemlerdi :)

    dizinin boyle bitecegini ummuyordum. bir yere baglanacak, her sey aciga cikacak saniyordum cunku baslamadan once ozellikle gercek hikayeye goz atmamistim. fakat hakkindaki makaleleri okuyunca, bu sekil bitmesi mantikli geldi, gunumuzde de cozulememis bir olay zira.

    bu arada yaklasik 180 yilini new jersey'de, ustelik de westfield' a cok cok yakin muhitlerde gecirmis bir insan olarak, bu hikayeden nasil haberim olamaz sastim kaldim asdksjsksa hayir bilsem giderdim direkt yerinde incelerdim o vakitler ahahasdkjdsa ve o evlere duyulan hayranliklarin mektuplara dokulmus hali ise hic sasirtmadi beni desem inanir misiniz? gordugumuzde cenemizi toparlayamadigimiz guzellikte evler var gercekten orada (tum abd'de de yani), bakar kalirsin aynen beelee, tablo gibiler, hayir bi de ben fotografini cekmeye cekinirdim ay bu suc mudur burada, acaba biri bisey der mi diye... neler neler donmus megersem serhatcim yanibasimizda da haberim yokmus :/

    dizideki ev gercek 657 boulevard degil bu arada, gercek ev surada ve 2014'den beri de surekli el degistirmis gordugunuz uzere...
  • imdb oyuna aldanmayın (düşük oy) bir çok mantık hatası barındırsada lezizdi. bir şeyi izlerken zırt pırt sıkıntıdan video durduran beni bile soluksuz ekrana bağladı.
  • gerçek kısmı dizi yapmaya yetmeyeceği için ekstrası bol bir iş çıkmış. yani dizi için “gerçek olaylardan esinlenildi” dense daha doğru olur.

    bir oturuşta bitirebileceğiniz bir dizi. gizem ve merak unsuru ilgiyi sürekli zirvede tutuluyor. şahsen ben benzerleriyle kıyaslayınca çok beğendim. boş yani “filler” sahnesi yok gibi birşey. ne anlatmak istiyorsa hikaye sadece ona odaklanmış ve işi sulandırmadan temiz bir iş çıkarmışlar.

    ben böyle yapımları izlerken, sonunda hep ters köşe olacağımı düşündüğüm için, hiçbir zaman olayları çözmek ya da işin arkasında kim olduğunu anlamak için uğraşmam. eğer dizi boyunca gizemi çözmek için çok enerji harcar, kafa yorarsanız, sonunda keyfiniz kaçabilir, uyarayım.

    ***spoiler****

    dizide en çok sevdiğim şey de, izleyiciyi germek için ekstra uğraşmamış olmalarıydı. hani benzerlerini izliyorsun, ailenin evinde ruhlar cirit atıyor, evde cesetler geziyor ama aile taşınmamakta ısrar ediyor ya. işte bunda en çok bu saçmalığın olmamasını sevdim. stres mi oldular, hoop otele; olayları çözemiyorlar mı, hooop başka eve. olması gerekenin olduğu güzel bir diziydi.
    ****spoiler****
  • gerçek hikayeye dayalı olduğundan, araştırıp finalinin böyle olduğunu bilsek izlemezdik. seyirciyi aptal yerine koyan kafasinı karıştıran vasat bir diziymiş. heyecanlı yerleri çok az gerilim seviyesi yerlerde. sadece ve sadece gizem gizem. sonu ise tırt. boşa geçen vakit. bir de gereksiz yere uzatılmış bir konu.
  • berbat bir dizi. naomi watts hariç cast'a hiç ısınamadım. en ufak bir merak unsuru yoktu. sonunu toparlayamayacakları daha başından belliydi. yer yer komedi dizisi izliyorum zannettim. daha ciddi bir yapım olmalıydı.
  • bu sikimsonik dizinin beğenilmiş olması ve hakkındaki olumlu yorumlar daha dehşet verici bence. relazet ötesi anlamsız ve kötü diyaloglarla dolu bir dizi, devamlılık yok, sürükleyicilik yok, birbirine bağlanan bir şey yok, rastgele anlık korkutmaca challenge denemiş adamlar resmen çok garip. ayrıca bobby cannavale'in dizi boyunca her sahnede tek kaşını kaldırıp gözlerini kısarak aynı mimikle yaptığı oyunculuktan daral geldi.
hesabın var mı? giriş yap