• geçtiğimiz hafta satışa çıkan bluray'inin bir incelemesini şuradan dinlenebilir
  • ilk filmi aratsa da açıkçasını söylemek gerekirse beklediğimden iyi çıktı fakat özellikle ortalarda tempo çok düşüyor hatta 80'li yıllar aksiyon filmlerinin tipik sahneleri insanı filmden soğutuyor. ne o öyle kızı kurtar kaç ve otele sığın filan çok luzumsuz, diğer karakter viper'ı hem karakter hem de oynayan hanım kızımız olmak üzere çok beğendim.
  • serinin en kötü filmi bence.

    --- spoiler ---

    neden kötü?

    gereksiz bir sürü detay var. karakterler hiç gerçekçi davranmıyor. saçma sapan işler yapıyorlar. ve güdüleri hiç inandırıcı değil.

    örneğin logan. kalkıp, japonya'ya gidiyor, hayatını kurtardığı adamın son isteğini yerine getirmeye. adam açık açık "senin gücünü kendi bedenime geçirmek istiyorum" dediği halde, "hassiktir oradan" deyip yaşadığı yere geri dönmüyor. bu adamın evinde bir gece geçirmekle kalmıyor bir de ertesi gün cenazesine gidiyor...

    ayrıca bu yashida denen adam nasıl bu kadar zengin oldu, koca şehirde tek başına kalan saf bir askerden nasıl ülkenin en güçlü adamı haline geldi, bu konu hakkında film hiçbir bilgi vermiyor. filmde o kadar gereksiz sahne varken, bunun gibi, normalde seyirciyi etkileyici olabilecek olan, böyle büyük bir değişikliğin nasıl gerçekleştiğini kısacık bile olsa bize göstermiyor film. biz de ancak "hee hee" diyerek karşılıyoruz.

    viper ne bok yemeye bu adama yardım ediyor, silver samurai zırhını falan niye yapıyor. para falan demeyin, koskoca viper'sın, ne parası. bir de neden bu kadar agresif, niye milletin suratına suratına tükürüyor, motivasyonu ne bilmiyoruz.

    okçu eleman, harada var bir de. yashida'nın torununa aşık. hatta evleneceklerken, yashida buna izin vermemiş. yashida'dan nefret etmesi gerekir. ama buna rağmen, sen kalk, hala yashida'nın saçma sapan ölümsüzlük hayali için hem kendi hayatını, hem kızın hayatını tehlikeye at, viper'ın getir götürcüsü ol... aferim.

    logan'a ne demeli, iki günde ergen japon kızına aşık oldu. "hayatımın anlamı" demediği kaldı kıza. gerçi onu da dedi lan...

    otur sıfır. origins çok daha güzeldi.

    --- spoiler ---
  • serinin en kötü ve gereksiz filmi. resmen normal bir aksiyon filmi çekelim demişler.

    --- spoiler ---

    tek sevdiğim sahne trenin üzerindeki sahne. onun harici wolverine'yi bu kadar ezik göstermek, logan ile kapışan kızıl saçlı hatunun saçma sapan dövüşmesi*.... böyle bin ton şey sayarım.

    ama sadece film bittikten sonraki airport sahnesini izlemek için bile katlanılması gereken filmdir. abi o neydi öyle lan çok pis gaza geldim.

    --- spoiler ---
  • wolverine'e yapılmış en büyük saygısızlık. bu ne biçim film lan?

    --- spoiler ---

    viper ne diye orada bi onun önce açıklığa kavuşturulması lazım. eleman çok güçlü olacak zengin de hem oooh bundan süper koca olur mantığı mı hakim lan viper'da?

    şu başlarda yukio'nun anime stili kılıç ustalığından görürüz diye bekliyordum severim öyle hareketleri yalnız koca filmde başka kılıç ustalığı göstermedi ya kız.

    torun kız başlarda ergen ergen triplerdeyken 2 günde dünyanın en olgun logan'a aşık kızı oldu orası çok saçma olmuş.

    harada denen hıyarto da ne yapıyor belli değil. olm sen koç musun keçi misin? kocaman hayvan gibi okçu adamsın niye sürekli birileri seni güdüyor lan. adamın beyni çalışmıyor ne yazık ki. sürekli birilerinin işini yapmaya odaklanmış durumda.
    ayrıca tam bir abazaymış adam. kız bunu ufak bir öptü bi de pıçakladı. adam hemen saf değiştirip patronuna saldırmaya başladı. yok böyle bir sado mazo ilişki türü.

    velhasıl saçmalıklarla dolu bir wolverine filmi izlemiş olduk.

    --- spoiler ---
  • valla eli yüzü düzgün ne çektiğini bilen bi yönetmenin elinden de çıkmış olsa hikaye dandikse harbiden filmler bi halta benzemiyor. elinde wolverine var, japonya var, silver samurai var, bunlardan adam gibi bi hikaye çıkaramıyorsan pes yani.

    --- spoiler ---

    mariko denen kıza sempati duyup onun için endişelenmemiz gerekiyor ama hiç bi sebebimiz yok. logan kızla yatıyor sonra nişanlısına "nişanlı adamsın ama kızlarla mı eğleniyorsun?" ayarı çekiyor. wolverine'in hikayede hiç bi olayı yok, her şey onun dışında gelişiyor filmdeki "hain" planın en kilit öğesi olmasına rağmen. paso dayak ye dur. yılanlı gacı ne ayak belli değil. okçu denyo ne ayak belli değil. ninja klanı ne ayak belli değil. koskoca hiroyuki sanada var elinde yalandan bi role koymuşsun, onu da şak diye harcıyorsun.

    --- spoiler ---

    valla aga wolverine x-men konteksi dışında çekilmiyor, meh.
  • bence serinin en iyi filmlerinden biri. hikaye derinliği açısından en iyisi. ben de ilk başta wolverine'le samurayın ne alakası var diye önyargıyla izlemeye başlamıştım ama izlerken hikaye beklediğimden çok daha doğal bir şekilde bir araya geldi. filmin başları çok zorlama ama ilerledikçe atmosfer iyice derinleşiyor. karakterleri gözlemlememize izin veriyor ve bence karakterler de son derece tutarlı. bryan singer'ın filmlerinden daha karanlık ve gösterişli olmaya çalışmamasını sevdim.
  • bir filme olmamış demeyi pek sevmem ama beklenti yüksek, malzemesi, altyapısı, fanları sağlam olan bir konseptten elde ettikleri bu film gerçekden olmamış.
    --- spoiler ---

    filmin özeti japon bir ailenin birbirini yediği esnada wolverine in kendini şans eseri olayların içinde bulması.
    --- spoiler ---

    filmin tek güzel yeri cast yazıları aktıkdan sonraki magneto ve professor x in olduğu sahnelerdi.
  • cracker'ın low'u çalıyor filmin başlarındaki bar sahnesinde.

    fakat soundtrack albümüne koymamışlar, öyle iş mi olur.
  • x-men serisinden en meşhur adam wolverine ile 2013 yılı bir film.

    --- spoiler ---

    japonya, nagazaki atom bombası, güçsüz wolverine, kafayı yiyen milyarder, ihtiras, aldatma, kin hepsi bir arada, en az bin adamın öldürüldüğü, kahramanımızın kazandığı film.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap