• http://tiss.gtb.gov.tr/ adresinden, sms veya email ile izinsiz gönderim yapan firmaları şikayet edebileceğimiz bir sistemmiş.

    çok ümidim olmasa da deneyip göreceğiz.

    edit: gireceğiniz bilgilerle e-mail ve tckimlik eşleşmesi yapmış oluyorlar. benim kalbim kötü olabilir ama ufaktan bir fişleme imkanı tanıyor. ama evet sanırım ben paranoyağım biraz.

    yıllar sonra gelen edit: 4 yıl önce yaptığım şikayet cezasız sonuçlanmış. neden? zamanaşımı... diğerleri de öyle olacaksa biz niye şikayet ediyoruz ki?
  • baba-oğul ankara'yı şirket gibi yönetmelerinden dolayı osman gökçek'i, bugün gönderdiği bayram tebriği mesajından dolayı şikayet ettim.

    cevabı, eğer gelirse, burada da paylaşacağım sistemdir.
  • 3 günde 3 adet şikayet ile dahil olduğum sistem. ne kadar çok şikayet olursa o kadar etkili olur kanaatindeyim.
  • fütursuzca sms atan adını dahi bilmediğimiz şirketleri daha kolay şikayet etmeyi sağlayacağını umduğum sistem. işlerliği olursa taciz smslerini rahatça şikayet edebileceğiz sanırım.
  • şikayet edecek olduk sikko reklam smsleri kesildi iyi mi...:)

    varlığı bile işletmeleri hizaya sokmuş olan uygulama.

    (bkz: çok iyi oldu çok da güzel oldu tamam mı)
  • henüz bi icraatını göremediğimiz şikayet sitesi. tüm şikayetler yeni kayıt olarak duruyor. umutluyuz.

    şikayet sırasında gönderen telefon numarası veya iletinin başlığı alanlarından birisinin doldurulması gerekiyor. eğer numara görünmüyorsa (ör: begonville) ileti başlığı alanına bunu yazmanız yeterli. zaten numara ve başlık alanlarının ikisini birden doldurmanıza izin vermiyor.

    ileti başlığını doldururken dikkat edin. bir çok isimde noktalama işaretleri kullanılıyor. doğru tespit için bunun doğru olması önemli. o harfi yerine 0 rakamı kullananlar da gördüm.

    edit : bu mesajı yazdıktan bir kaç saat sonra begonville tarafından mesaj atılması ilginç olmakla birlikte adında şikayet edilmiştir. :)

    öğrendiğime göre şikayetlerin değerlendirilmesi çok uzun sürüyormuş. 6 ay ile 1 yıl arasında sonuçlanacağı bilgisini verdiler. yılmadan şikayet etmeye devam edersek 2016 da bunlardan kurtulabileceğiz gibi duruyor. bir süre daha at koşturmaya devam edecekler. umarım aldıkları cezalar yüzünden bir çoğu iflas eder.
  • kanaatimce sistem şu şekilde kitabına uydurulacaktır: önce firma başına şikayetlerin birikmesi beklenip sonra -ki en iyimser ihtimalle- hepsi için tek bir ceza uygulaması yapılıp firmanın reklam başına ödeyeceği ceza miktarı düşürülecek, ek olarak şikayetçiler firmaya bildirilerek (tekrar şikayet gelmemesi için) reklam veritabanından çıkarılması sağlanacaktır. misal d.turk 1 milyon kişiye reklam yapacak, sonra buradan gelebilecek şikayetlerin tamamı alındıktan sonra ceza yazılacaktır, lakin bu ceza miktarı toplam reklam bütçesinin yanında devede kulak kalacağı için karlı bi yatırım olacaktır. sonuç olarak 1 ya da 1000 kişinin şikayet etmesi birşey değiştirmeyecektir. her bir şikayetçi için ayrı ceza yazılmadıkça bu sorun çözülmez. mevcut ceza bedelleriyle de böyle bir şey asla olmayacağını tahmin edersiniz. sonuç: sermaye kazanır.
    iyimserliğimi koruyup küçük firmalar için etkili olmasını umuyorum.

    13 eylül 2015: 30. gün itibariyle şikayet kaydım hala "yeni kayıt" olarak görünüyor, ama sağolsunlar başvuruyu silmek için buton koymuşlar.
    13 ekim: 2 ay sonra durum "işleme alındı" olmuş, ama bu arada d.turk 2 aydır düzenli olarak tacize devam ediyor.
    23 ekim: işleme alınan başvurum hala işlenmeye devam ediyor, girmişken bir de banka için ikinci başvuruyu yaptım.
    29 kasım: 108. gün, hala işlemde gözüküyor.
    12 şubat 2017: 1,5 yıl sonrası itibariyle ilk başvurum hala "işlemde" ikinci başvurum "yeni kayıt" görünüyor. tebrikler.

    şikayet edilenlerin biri uydu yayın platformu diğeri banka. muz cumhuriyetinin yasaları tabiki bu firmalara işlemiyor.

    gayet açık ki, sistem çalışmıyor, çalıştırmayacak ya da çalıştıramayacaklar, yasal yollar işe yaramadığına göre geriye tek yol kalıyor:
    (bkz: #55728704)
  • yaptığım tüm kayıtları yeni kayıt olarak gösteren, sistemin şikayetleri sallamadığını gösteren şikayet kayıt sistemidir. madem işlem yapmayacaksınız ne diye boş yere kayıt sistemi açıyorsunuz.
  • hizmete basladigi gun yaptigim sikayetlerden henuz bir netice alamadigim sistem. hâlâ daha yeni kayit yaziyor. ilk sikayetimi yapali2 ay olmus, 2 aya bir sikayeti degerlendirmeyen bu isi beceremez hissi var icimde.
  • (bkz: #54865943)
hesabın var mı? giriş yap