• the only journey of his life.
    yönetmen : lakis papastathis.
    oyuncular : illias logothetis, frangiski moustaki, roula pateraki, lazaros andreu, metin belgin, mustafa avkıran.
    selanik film festivali'nde "en iyi film" dahil yedi ödül birden kazanan film, türk - yunan ortak yapımı ve çok uzun bir aradan sonra türkiye'de çekilen ilk yunan filmi.
    şair georgios vizyenos'un çocukluk anıları, ilk bölümde bir masal, 18. - 19. yüzyıl osmanlı devleti ve rumlar, vizyenos'un dedesinin hayatının tek yolculuğu.
    bol görüntü efektli, kavgalı gürültülü, cinsel bunalımlar, abartılı şiddet sahneleriyle dolu amerikan ve avrupa filmlerinden bıkanlar için iyi bir alternatif.
  • masal içinde masal tadında,hüzünlü ve bazen komik,salondan tebessümle çıkartan ,ölüm temalı güzel film.küçük yorgi'yi oynayan genç aktörün aslında genç bir aktrist olduğunu yönetmenin açıklamasıyla* öğrendim.
  • yunan yazar giorgos vizynos'un gercek yasam hikayesini anlatan bir film. vizynos, trakya dogumlu bir yunan yazari. daha dogrusu vize ilcesinde dogmus ve soyadi da vizeli anlamina geliyor zaten. asil soyadi syrmas iken sonradan bu soyadi almis. film turkiye'de yazarin dogup buyudugu topraklarda cekilmis. 1849-1896 yillari arasinda yasamis.
hesabın var mı? giriş yap