• maalesef farkediyor.
  • burası türkiye. mevki, makam ve para işin içine girdiğinde adalet madalet ortadan kalkıyor. neyin adaletinden söz ediyorsunuz?
    (bkz: hukuk değil guguk)
  • akli dengesi bozuklar tarafından kontrol edilen araçlardır.

    geçen gün il milli eğitim müdürüne ceza kesen polisin yaptığını hatırlatırım. bunun neden peşine düşmeyesin ki? hukukçusun. güvenlikler şahidin. güvenlik görevlileri olduğuna göre kamera da vardır. toplum için birşeyleri düzelteceğine inanıyorsan peşini bırakma.
  • traktörlerdir.çarpsan kendisi zarar görmez her tarafı çelik kaplamadır.
  • bu ülkenin vatandaşının çok çok büyük bölümü yasaların uygulanmasına karşıdır.

    devlet trafikte ceza kestiğinde, bunu hırsızlık falan olarak algılıyor. ekşinin çok büyük bir bölümüde aynı oranda böyledir.

    dolayısı ile, millet böyleyken geri kalanından çok birşey beklememek gerekir.
  • 9 (yazıyla dokuz) aydır ankara trafiğinde motosiklet süren bir vatandaş olarak gözlemlerim şunu söylüyor: 4 çekerli koca koca jeepler. .... bunların üzerinize sürme hakkının kuvveti hiç bir araçta yok. dolmuşta bile yok, o derece yani... ha bir de bu araçların türkiye'de satılanlarına üretici firmalar boş yere sinyal takıp zarar ediyorlar. takmasalar bayağı kâra geçerler. bir de bunları sürenlerin şerit takip etmek gibi bir zorunlulukları yok. apartman gibi araba kullandıklarından olacak sanırım, şeritler bu araçları süren arkadaşlara görünmez oluyor.

    jeeplerden sonra gelen güruh ise doblo vb. panelvan araçlar. bunlar da yukarıda saydığım haklara sahipler ama şerit takip etmede bazı zorunlulukları var.

    bunlardan sonra en çok hak edenden en az hak edene göre şöyle sıralanırlarbeyaz yakalıya verilen şirket aracı > taksi >dolmuş = halk otobüsü > hafriyat kamyonları > kamuya ait makam otosu> özel otomobil> resmi belediye otobüsü
  • türkiyede herkes eşittir ancak bazıları eşitler içinde eşit, bazılar eşitler içinde elit, bazısı da eşitler içinde birincidir.

    kısacası kurallar eşitlere göre esnetilebilir, çok da hal aramayın, esnek olun.
  • avukat değilmisin? madem sana küfür etti, plakasını ver polise yakalattır şikayetçi ol. olmadı tenha bi yerde sıkıştır, oda olmadı arabasını çiz, oda olmadı git yaya yolundan geçtiğin için özür dile adamdan
  • aslında entry giren arkadaş çok doğru söylüyor. bir belediye başkanı, vali, hakim, savcı herhangi biri size vursa, çarpsa, başına bir iş gelir mi? mahkemeye gitseniz bir sonuç alabilir misiniz?

    bu soruların hepsinin yanıtının "hayır" olduğunu hepimiz biliyoruz. bu ülkede "güçlülerin adaleti" var.

    güçsüzseniz mümkünse adalete işiniz düşmesin.
hesabın var mı? giriş yap