• insan beyninin işlevi yavaşlayan veya işlevsiz kalan kısımlarını manyetik bir indükleyici sayesinde -her manyetik alanın bir elektrik alan oluşumunu tetiklemesi kuralına dayanarak- nöronlarda elektron transferinin sağlanması yoluyla aktifleştiren yeni bir method.
  • tms olarak ta karsimiza cikabilen bir tedavi teknigidir. turk tip dilinde transkraniyal manyetik uyarim olarak geciyor. ilac ve diger yontemlere tahammulu sinirli olan bunyeler icin mukemmel bir tedavi yontemi oldugu belirtilen tms hakkinda su sitede cok guzel bilgiler verilmis... (bkz: http://www.psikiyatridetmu.com/)
  • ilk olarak beyine eletromanyetik uyari vermek urkutucu gelse de, uluslararasi calismalara gore tms kesinlikle yan etkisi olmayan bir tekniktir. hatta saglikli bireyler uzerinde belli sinirlar dahilinde arastirma amacli olarak da cokca kullanilmaktadir.
  • ect den farklı olarak beyne elektrik verilmez bunu yerine manyetik alan uygulanır. tedavi edilmek istenen soruna göre seçilen noktalara saçlı deri üzerine yerleştirilen bobinler vasıtasıyla manyetik akı uygulanır.

    tedavi alanı ect ile aynıdır. son 15 yılda giderek yaygınlaşmış ve bir tıbbi yöntem olarak uygulanmaya başlamıştır. hafif bir başağrısı dışında bir yan etki tanımlanmamıştır
  • beyne direkt elektrik vermek yerine, uyarıcı bir bobin aracılığıyla güçlü manyetik alanlar gönderen ekt ye alternatifi tedavi yöntemi.

    ekt ye göre avantajları anestezi ve kasgevşetici ilaç alımını gerektirmemesi, uygulama ardından hafıza kaybı yaşanmaması ve hastanın herhangi bir şok yaşamadan olayı atlamasıymış.

    anladığım kadarıyla ekt yönteminde beynin belirli herhangi bir bölgesinin elektrik yolu ile uyarılması pek mümkün değil, elektrodlar kafa üzerine yerleştirilip akım veriliyor ve elektrik akımı rastgele olarak tüm beyni etkiliyor. bu yöntemde bir transformatör gibi beynin hedeflenen bölgesi elektromanyetik alan ile kuple edilerek sadece o bölge üzerinde ve planlanan miktarda bir akım uygulanıyor.
  • goz tembelligi tedavisinde de kullanilmakta.
  • ancak uzay filmlerinde duyulabilecek turden bir terim.

    -kaptan hydrogen fueled propeller ariza yapti
    +transcranial magnetic stimulation uygulayalim hemen.
    -sen de baska bir bok bilmiyon ama kaptan. ota boka transcranial magnetic stimulation....
  • psikotik olmayan depresyon tedavisinde, ekt uygulamasına yakın sonuçların alındığı tedavi yöntemi..
  • kulak çınlaması için istanbul'da nerede bu tedavi görülebilir bilen eden var ise yeşillendirirse sevinirim.
hesabın var mı? giriş yap